דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים החברה הפתוחה מכריזה על 1.7 מיליון דולר לתמיכה בהחלפת חובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה לפיתוח בר-קיימא
החברה הפתוחה מכריזה על 1.7 מיליון דולר לתמיכה בהחלפת חובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה לפיתוח בר-קיימא
חיים נוי |  17/03/23 |  צפיות: 775

החברה הפתוחה מכריזה על 1.7 מיליון דולר לתמיכה בהחלפת חובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה לפיתוח בר-קיימא

עמאן, 15 במרץ 2023, (GLOBE NEWSWIRE) :

קרנות החברה הפתוחה הודיעו היום כי הן מעניקות 1.7 מיליון דולר ליוזמת האו"ם באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה (MENA) המבקשת לזרז את הגדלת ההוצאה הציבורית על השגת יעדי הפיתוח בר הקיימא של האו"ם על ידי משא ומתן על הפחתת תשלומי שירות החוב הלאומי. חשוב מכך, היוזמה מספקת ערוץ לארגוני החברה האזרחית של MENA להשמיע את קולם לגבי המקומות שבהם סוגים כאלה של מימון חדשני נחוצים ביותר.

שותפות הפרויקטים בת השנתיים וחצי, שתימשך מאפריל 2023 עד ספטמבר 2025, תתמוך בעבודה של הנציבות הכלכלית והחברתית של האו"ם למערב אסיה (ESCWA) עם מדינות חברות מעוניינות והחברה האזרחית כדי לזהות פרויקטים להשקעה המתעדפים את הצרכים הדחופים ביותר של חברות MENA. ESCWA תתמוך במדינות החברות בהגעה להסכמות עם הנושים שלהן כדי להפנות את תשלומי שירות החוב המתוזמנים להשקעות מקומיות בנות קיימא.

דגש על ניטור והערכה חזקים של פרויקטים מספק תמריץ לנושים שמוכנים לעמוד בהתחייבויותיהם למימון יעדי אקלים ופיתוח בר קיימא ב- MENA. היוזמה מתחזקת עוד יותר על ידי תפקידה של הוועדה המייעצת של ESCWA, המורכבת ממומחים בעלי ניסיון ביישום החלפות חוב ומתן ייעוץ למדיניות כלכלית לגבי צמיחה מכלילה בחלקים אחרים של העולם.

למדינות MENA החייבות בצרכים מיוחדים יש צרכי מימון דחופים כדי לטפל ביעדי הסתגלות אקלימית ופיתוח בר קיימא, בעודן נאבקות להתאושש מנשורת מגפת קוביד-19 והשלכות המלחמה באוקראינה, כולל חוסר ביטחון תזונתי גובר. כמדינות בעלות הכנסה בינונית, שתיהן מודרות ממסגרות ההקלה בחובות ומתקשות לגשת למימון הדרוש להן.

נטל החוב הציבורי המשולב של מדינות ערב עמד על 1.5 טריליון דולר, שווה ערך לכ-54% מהתמ"ג של האזור ב-2021. בנוסף, האזור הערבי ממשיך לסבול באופן לא פרופורציונלי משינויי האקלים ו-90 אחוזים מהאוכלוסייה מתגוררים במדינות מוכות מחסורבמים. סכסוכים באזור הרסו מוסדות ותשתיות וכ-66 מיליון בני אדם במדינות ערב שנפגעו מהסכסוך תלויים בסיוע הומניטרי.

"יוזמת ESCWA היא אסטרטגיית רווח לכל עבור כל בעלי העניין המעורבים", אמר איסנדר אמראני, מנכ"ל החברה הפתוחה – המזרח התיכון וצפון אפריקה. "כמוסד רב-צדדי עם מחויבות לזכויות אדם ולמעורבות בחברה האזרחית, ESCWA מספק הזדמנות חדשה לחברה האזרחית לעסוק עם ממשלות בסדרי עדיפויות של הלוואות, הוצאות ופיתוח. החברה הפתוחה מחויבת לתמוך בפרויקטים חדשניים שיכולים לעזור לספק צדק כלכלי".

ימיד דאגנט, מנהל החברה הפתוחה לצדק אקלימי, הוסיף: "שיבוש האקלים מציב סיכונים אקספוננציאליים לאתגרים הכלכליים והפוליטיים של MENA. התמיכה הפרו-אקלימית והפיסקלית של Open Societyיכולה לסלול את הדרך להשקעה קטליטית בשינוי אקלים צודק וכוללני. החל מעידוד דינמיות ואיכותיות יותר, הזדמנויות תעסוקה חדשות וירוקות שמעוררות אופטימיות בקרב צעירים, נשים וקהילות מודרות אחרות, ועד לטיפול בבעיות הסתגלות כמו מחסור במים שעלול להעצים את הקונפליקט. המרחב הפיסקלי וההזדמנויות הצודקות שההתחייבות הזו יוצרת מרחיבים את האופן שבו עלינו ליישם צדק אקלימי".

נשיא החברה הפתוחה הודיע על השקת המענק במהלך ישיבת מליאה בדרג גבוה של הפורום הערבי לפיתוח בר קיימא בביירות, לבנון, ב-15 במרץ 2023.

למידע נוסף

Office of Communications

Open Society Foundations

212-548-0378

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN: כיצד סין משתמשת בטכנולוגיה דיגיטלית כדי להעצים נשים ברחבי העולם
רשת CGTN פרסמה מאמר העוסק במאמצי סין להעצמת נשים באמצעות טכנולוגיות דיגיטליות. המאמר, המסתמך על דבריה של פנג לי-יואן בטקס הענקת פרס אונסק"ו לחינוך בנות ונשים שנערך ביום שישי, מדגיש את פעילותה של סין לקידום מיומנויות דיגיטליות בקרב נשים, לקידום שוויון מגדרי ולהרחבת שיתוף הפעולה הבינלאומי במטרה לצמצם את הפער הדיגיטלי המגדרי.

YYForce מרחיבה את 24iFM באמצעות זירת שירותים ופרסום בתחום סגנון החיים
ציון דרך אסטרטגי: ההתרחבות המסחרית של 24iFM מאחדת ניהול נכסים, שירותים ביתיים לפי דרישה ומבצעים מעסקים מתחומי הלייף-סטייל לכדי פלטפורמה דיגיטלית אחת.

שבוע האופנה של מיאמי מציין עשור במהדורה חגיגית ומיוחדת שתתקיים בין ה-13 ל-18 באוקטובר 2026
מהדורת ציון הדרך מפגישה בין מעצבים בינלאומיים, כישרונות מאמריקה הלטינית, חדשנות בתחום האופנה וחוויית קמעונאות חדשה של Stitch Lab.

מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK
מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK: רוזן, יועץ משפטי ידוע למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות– HDB

רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ
רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – DOCS

ZNAKI FM מרחיבה את המהדורה הערבית שלה ומביאה את רשת החדשות והמידע שלה לקוראים במזרח התיכון
ZNAKI FM הודיעה היום על הרחבת המהדורה הערבית שלה בכתובת znaki.fm/ar. הפלטפורמה הרב-לשונית מציעה לקוראים דוברי ערבית חדשות מסביב לשעון בנושאי פוליטיקה, כלכלה, ספורט, תרבות, ידוענים וסגנון חיים – מאזור המפרץ, מצרים והעולם הערבי הרחב.

מדיסקה ו-EUROAPI כורתות ברית אסטרטגית לחיזוק גישת ה-API עבור תרכובות פרמצבטיות
שותפות זו מחברת בין יכולות הייצור הפרמצבטיות באירופה של EUROAPI עם המומחיות של Medisca בייצור תרכובות ומאפשר להרחיב את הגישה, לחזק את מגוון ה-API ולקדם שיתוף פעולה בתחום הפפטידים

TensorX מגיעה להכנסות של 5 מיליון דולר וממנה את טים גרנט למנכ"ל על רקע האצת הביקוש לבינה מלאכותית ריבונית
טים גרנט, יו"ר הדירקטוריון מאז מאי, מונה למנכ"ל כאשר החברה מדבלין משרתת יותר מ-5,000 לקוחות משלמים ומרחיבה את התשתית שלה ברחבי אירופה

Andersen Consulting מצרפת את TalentSmartEQ לצורך קידום מנהיגות וטרנפורמציה עסקית
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום ההון האנושי באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם TalentSmartEQ, חברה מסן דייגו המתמקדת ביצירת חוויות למידה מעשיות, מעוררות מעורבות וניתנות ליישום, המבוססות על אינטליגנציה רגשית (EQ) ופיתוח מנהיגות.

קבוצת מובאדו מתקשרת בהסכם למכירת החזקה במניות הרוב במותג EBEL
Movado Group, Inc.‎ ‏(NYSE: MOV) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם מחייב למכירת 95% מהמותג שלה, EBEL, תמורת 66.5 מיליון דולר לקבוצת רוכשים אסטרטגית בהובלת Montres Journe SA ‏("Montres Journe") יצרנית שעוני יוקרה שבסיסה בז'נבה, בהשתתפות Chanel ‏("שאנל") בית היוקרה, ופייר ז'אק, דמות מוכרת בתעשיית השעונים השווייצרית, שיכהן כמנכ"ל EBEL.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI