דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
חיים נוי 30/05/24 |  צפיות: 428

יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"

World Vapers' Allianceבז'נבה

ז'נבה, 30 במאי 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ביום העולם הזה ללא טבק, World Vapers Alliance(WVA) שופכת אור על מגיפת התפיסה המוטעית המשתוללת סביב הפחתת נזקי טבק. כפי שנחשף על ידי מחקר Ipsos עבור צוות החשיבה, We are Innovation, נמצא ש- 74% מהמעשנים ברחבי העולם מאמינים בטעות כי אידוי מזיק או מזיק יותר מעישון. אי הבנה נפוצה זו היא תוצאה של מידע שגוי ועולה בחיי אדם, כאשר מיליוני מעשנים מהססים, במעבר למוצר חלופי מוכח מדעית ומזיק ב-95%.

"היום הבינלאומי ללא טבק הוא הזדמנות מכרעת להילחם במידע שגוי ולקדם אסטרטגיות יעילות להפחתת נזקים", אמר מייקל לנדל, מנהל World Vapers Alliance. "במקום להילחם באופן עיוור נגד חלופות ניקוטין בטוחות יותר, ארגון הבריאות העולמי צריך לתמוך בהן כמפתח לעתיד ללא עשן".

שבדיה קבעה תקדים יוצא דופן בכך שאימצה את הפחתת הנזקים. המדינה נמצאת על סף הפיכתה לנקייה מעישון, לא על ידי איסור על מוצרי ניקוטין בטוחים יותר, אלא על ידי אישורם. הצלחתה של שבדיה צריכה לשמש מודל לאסטרטגיות גלובליות להפחתת נזקי הטבק. ארגון הבריאות העולמי (WHO) צריך לשים לב ולהתאים את גישתו הנוכחית, שנכשלת.

לנדל הוסיף: "ארגון הבריאות העולמי מפספס את המטרה על ידי התמקדות באידוי ומוצרי ניקוטין בטוחים אחרים במקום להתמקד באיום האמיתי - עישון. על ידי לחימה במוצרים אלה, הם מונעים ממעשנים לעשות את המעבר. זה לא רק מוטעה, זה מסוכן".

התפיסה המוטעית שאידוי מזיק באותה מידה כמו עישון היא משבר בריאות הציבור בפני עצמו. ראיות ממחקרים רבים, כולל סקירות מקיפות של בריאות הציבור באנגליה, מאשרות כי אידוי הוא הרבה פחות מזיק מאשר עישון.

"אנו עומדים בפני מגיפת תפיסה מוטעית וארגון הבריאות העולמי הוא חלק מהבעיה על ידי הפצת תפיסות מוטעות נוספות", אמר לנדל. "מידע מדויק הוא אבן הפינה של מדיניות בריאות ציבורית יעילה. עלינו להבטיח שלמעשנים תהיה גישה לאמת על חלופות בטוחות יותר. עובדות על פני שקרים!"

World Vapers Alliance קוראת לרשויות הבריאות ולארגון הבריאות העולמי להעריך מחדש את עמדתם בנוגע להפחתת נזקים ולתעדף עובדות על פני פחד. חיוני לתמוך במדיניות המקדמת חלופות בטוחות יותר לעישון במקום להשמיץ אותן.

יחד עם מאמצים אלה, WVA ארגנה מחאה מול מטה ארגון הבריאות העולמי ביום Vape העולמי, 30 במאי.

הפגנה זו נועדה לאלץ את ארגון הבריאות העולמי להקשיב סוף סוף לצרכנים ולהכיר בראיות המדעיות התומכות באידוי, שקיות ניקוטין ומוצרים דומים ככלים תקפים להפחתת נזקים. הגיע הזמן שארגון הבריאות העולמי יכיר במציאות, יאמץ את המדע ויעזור להניע את העולם לעבר עתיד בריא יותר. מסתבר שזה קל כמו לתת לאנשים יותר אפשרויות, לא פחות.

לפניות בנושא מדיה, אנא צרו קשר:

Michael Landl
Director of the World Vapers’ Alliance
[email protected]

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0037ce8c-ca1f-48da-b4d3-384f0718d4a9

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget מפיצה סרטון חדש עם זוכה גביע העולם בכדורגל חוליאן אלברס, והופכת את המסחר לחנות ענק של UEX מכל הסוגים
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה סרטון חדש המופץ ברחבי העולם בהשתתפות זוכה גביע העולם חוליאן אלברס, המשתמש בתרבות הכדורגל כדי להסביר רעיון פשוט: אם אתם רוצים לסחור בעולם, אתם לא צריכים לחפש מחירים והנחות.

הסקירה של Bitget ל-2025: UEX מובילה את ההתכנסות של שווקי קריפטוגרפים ומסורתיים
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את הסקירה השנתית שלה המכסה את הרחבת מודל הבורסה האוניברסלית (UEX) שלה המשלבת מסחר קריפטוגרפי, שווקי בלוקצ'יין ואסימונים של נכסים מסורתיים תחת חוויית מסחר אחת ואחודה ב-2025.

מדד האקוסיסטם של היזמות הדיגיטלית העולמית חושף פער בולט בין מוכנות דיגיטלית ליכולת צמיחה
מדד ה-DEE הגלובלי החדש מראה שתשתיות דיגיטליות בפני עצמן כבר אינן מניבות הצלחה של יזמות

מנתוני ניתוח של ריסקיפייד עולה כי 1 מתוך כל 4 דולרים של החזרים כספיים נובע מניצול לרעה
החברה מציגה את "Dynamic Returns" - תכונה חדשה ב-Policy Protect, שמטרתו להגן על ההכנסות תוך הגדלת שביעות רצון הלקוחות

Primient תרכוש בעלות מלאה על Primient Covation, LLC
חברת Primient, מובילה עולמית בתחום הייצור הביולוגי, הודיעה היום כי היא הסכימה לרכוש את יתרת הבעלות ב-Primient Covation, LLC Primient Covation")"), ובכך תהפוך לבעלים היחידים של החברה ותסמן פרק חדש ומלהיב בצמיחתה של Primient בכלכלה הביולוגית.

אטלנטה שומרת על תואר "הכתר" כשדה התעופה העמוס ביותר בעולם לשנת 2025, בעוד שדובאי צוברת תאוצה, כך מגלים נתוני OAG.
*אטלנטה הרטספילד-ג'קסון (ATL) נשאר שדה התעופה העמוס ביותר בעולם בשנת 2025 עם 63.1 מיליון מושבים *דובאי אינטרנשיונל (DXB) נשאר במקום השני בעולם וממשיך בצמיחה מהירה לטווח הארוך

גרסה חדשה של ScyllaDB היא חלופה ל-DynamoDB בעלת יכולת התאמה מהירה יותר שעולה 50% פחות
החיסכון בעלויות נובע מהימנעות מהקצאת יתר ומהיעילות המובנית של ארכיטקטורת ScyllaDB

חברת MBAK Energy Solutions, Inc. (OTC:MBAK) ממנה את ד"ר קונדה שיבה לדירקטוריון
ד"ר קונדה שיבה מחזיק ב-8 פטנטים והוא מחבר של תריסר פרסומים שעברו ביקורת עמיתים. הרקע הנרחב שלו בחדשנות בתחום אחסון וחלוקת אנרגיה חשמלית מתחיל עוד בעבודתו הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת טקסס עם חתן פרס נובל, פרופ' ג'ון גודנוף, ועבודתו בפיתוח סוללות במרכז המחקר והפיתוח של ניסאן בצ'נאי, הודו.

הצהרה משותפת בין-תעשייתית: יש לאמץ עיבוד משותף בתעשיית המלט באופן נרחב יותר לניהול גלובלי של פסולת בר-קיימא
ארגונים מובילים בתעשייה פרסמו הצהרה משותפת המדגישה את התרומה המשמעותית והחיובית שתעשיית המלט יכולה לתרום להתמודדות עם האתגר העולמי הדחוף של פסולת שאינה ניתנת למחזור ובלתי ניתנת לשימוש חוזר.

Andersen Consulting מרחיבה את הצעת ההון האנושי עם הצטרפותה של Jakarta Consulting Group
Andersen Consulting מעמיקה את יכולותיה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Jakarta Consulting Group (JCG), חברה המתמחה בייעוץ לשינוי ארגוני, אסטרטגיית הון אנושי ופיתוח מנהיגות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI