דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
חיים נוי |  30/05/24 |  צפיות: 911

יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"

World Vapers' Allianceבז'נבה

ז'נבה, 30 במאי 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ביום העולם הזה ללא טבק, World Vapers Alliance(WVA) שופכת אור על מגיפת התפיסה המוטעית המשתוללת סביב הפחתת נזקי טבק. כפי שנחשף על ידי מחקר Ipsos עבור צוות החשיבה, We are Innovation, נמצא ש- 74% מהמעשנים ברחבי העולם מאמינים בטעות כי אידוי מזיק או מזיק יותר מעישון. אי הבנה נפוצה זו היא תוצאה של מידע שגוי ועולה בחיי אדם, כאשר מיליוני מעשנים מהססים, במעבר למוצר חלופי מוכח מדעית ומזיק ב-95%.

"היום הבינלאומי ללא טבק הוא הזדמנות מכרעת להילחם במידע שגוי ולקדם אסטרטגיות יעילות להפחתת נזקים", אמר מייקל לנדל, מנהל World Vapers Alliance. "במקום להילחם באופן עיוור נגד חלופות ניקוטין בטוחות יותר, ארגון הבריאות העולמי צריך לתמוך בהן כמפתח לעתיד ללא עשן".

שבדיה קבעה תקדים יוצא דופן בכך שאימצה את הפחתת הנזקים. המדינה נמצאת על סף הפיכתה לנקייה מעישון, לא על ידי איסור על מוצרי ניקוטין בטוחים יותר, אלא על ידי אישורם. הצלחתה של שבדיה צריכה לשמש מודל לאסטרטגיות גלובליות להפחתת נזקי הטבק. ארגון הבריאות העולמי (WHO) צריך לשים לב ולהתאים את גישתו הנוכחית, שנכשלת.

לנדל הוסיף: "ארגון הבריאות העולמי מפספס את המטרה על ידי התמקדות באידוי ומוצרי ניקוטין בטוחים אחרים במקום להתמקד באיום האמיתי - עישון. על ידי לחימה במוצרים אלה, הם מונעים ממעשנים לעשות את המעבר. זה לא רק מוטעה, זה מסוכן".

התפיסה המוטעית שאידוי מזיק באותה מידה כמו עישון היא משבר בריאות הציבור בפני עצמו. ראיות ממחקרים רבים, כולל סקירות מקיפות של בריאות הציבור באנגליה, מאשרות כי אידוי הוא הרבה פחות מזיק מאשר עישון.

"אנו עומדים בפני מגיפת תפיסה מוטעית וארגון הבריאות העולמי הוא חלק מהבעיה על ידי הפצת תפיסות מוטעות נוספות", אמר לנדל. "מידע מדויק הוא אבן הפינה של מדיניות בריאות ציבורית יעילה. עלינו להבטיח שלמעשנים תהיה גישה לאמת על חלופות בטוחות יותר. עובדות על פני שקרים!"

World Vapers Alliance קוראת לרשויות הבריאות ולארגון הבריאות העולמי להעריך מחדש את עמדתם בנוגע להפחתת נזקים ולתעדף עובדות על פני פחד. חיוני לתמוך במדיניות המקדמת חלופות בטוחות יותר לעישון במקום להשמיץ אותן.

יחד עם מאמצים אלה, WVA ארגנה מחאה מול מטה ארגון הבריאות העולמי ביום Vape העולמי, 30 במאי.

הפגנה זו נועדה לאלץ את ארגון הבריאות העולמי להקשיב סוף סוף לצרכנים ולהכיר בראיות המדעיות התומכות באידוי, שקיות ניקוטין ומוצרים דומים ככלים תקפים להפחתת נזקים. הגיע הזמן שארגון הבריאות העולמי יכיר במציאות, יאמץ את המדע ויעזור להניע את העולם לעבר עתיד בריא יותר. מסתבר שזה קל כמו לתת לאנשים יותר אפשרויות, לא פחות.

לפניות בנושא מדיה, אנא צרו קשר:

Michael Landl
Director of the World Vapers’ Alliance
[email protected]

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0037ce8c-ca1f-48da-b4d3-384f0718d4a9

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
שרבון מינתה את פיטר ג'. קרלסון למנהל מכירות ללקוחות אסטרטגיים
פיטר ג'. קרלסון מצטרף לחברת Chervon בתפקיד מנהל מכירות ללקוחות אסטרטגיים, החל מיום שני, 5 באוקטובר 2026, בכפיפות לסגן נשיא בכיר למכירות במגזרי התעשייה והמסחר, ג'ף קמפבל.

שרבון מינתה את דניאל ל. אבוט למנהל מכירות – מערב ארה"ב
דניאל ל. אבוט מצטרף לחברת Chervon בתפקיד מנהל מכירות – מערב ארה"ב; המינוי ייכנס לתוקף ביום שני, 5 באוקטובר 2026, והוא ידווח לסגן הנשיא הבכיר מאט דה-פאו.

שרבון מינתה את ניל הריסון לתפקיד סגן נשיא למכירות ושיווק ומנכ"ל Chervon קנדה
ניל הריסון מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשיא למכירות ושיווק ומנכ"ל Chervon קנדה, החל מיום שני, 5 באוקטובר 2026, בכפיפות למנכ"ל ג'ו גאלי.

שרבון מינתה את קלאודיו צ'יאפטה לסגן נשיא למכירות קמעונאיות ב-Chervon קנדה
קלאודיו צ'יאפטה מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשיא למכירות קמעונאיות ב-Chervon Canada, החל מיום שני, 5 באוקטובר 2026, בכפיפות לניל הריסון, סגן נשיא ומנכ"ל.

מרי קיי משיקה את סדרת מרקמי K-Beauty
קולקציית טיפוח עור במהדורה מיוחדת, מתוצרת קוריאה, מושקת ב-40 שווקים וזמינה עד גמר המלאי

הישגים ופרסים רבים בתעשייה מחזקים את מעמד ההובלה של CSG/Netcracker בתחום ניהול מסע הלקוח וחדשנות בבינה מלאכותית
פלטפורמת מעורבות הלקוחות מקבלת הכרה על יכולתה לתאם חוויות לקוח מקושרות ומונעות בינה מלאכותית

המכון לחדשנות טכנולוגית (TII) משלים את בניית הגשושית לנחיתה על אסטרואיד עבור המשימה ההיסטורית של איחוד האמירויות לחגורת האסטרואידים
במסגרת משימה ראשונה מסוגה, הגשושית של TII – הנישאת על גבי החללית MBR Explorer – תעבור בדרכה על פני שישה אסטרואידים בחגורת האסטרואידים הראשית בטרם תנחת על האסטרואיד 269 Justitia; בכך הוא יהפוך לאסטרואיד השביעי בלבד בהיסטוריה שגשושית מגיעה אל פני השטח שלו

מועד אחרון בנוגע ל-UWMC
מועד אחרון בנוגע ל-UWMC: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי UWM Holdings Corporation להצטייד בייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – UWMC

מועד אחרון בעניין XTI Aerospace
מועד אחרון בעניין XTI Aerospace: רוזן, המייצג משקיעים וזוכה להערכה ברמה הארצית, קורא למשקיעי XTI Aerospace, Inc לשכור ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – XTIA

Henley & Partners – ארגנטינה מכריזה על תוכנית חדשה לקבלת אזרחות באמצעות השקעה
מסגרת חדשה מוסיפה ממד משמעותי לתמונה המתפתחת של ניידות ההון באמריקה הלטינית, בעוד ארגנטינה פועלת למשוך הון בינלאומי, יזמים וכישרונות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI