דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
חיים נוי 30/05/24 |  צפיות: 799

יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"

World Vapers' Allianceבז'נבה

ז'נבה, 30 במאי 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ביום העולם הזה ללא טבק, World Vapers Alliance(WVA) שופכת אור על מגיפת התפיסה המוטעית המשתוללת סביב הפחתת נזקי טבק. כפי שנחשף על ידי מחקר Ipsos עבור צוות החשיבה, We are Innovation, נמצא ש- 74% מהמעשנים ברחבי העולם מאמינים בטעות כי אידוי מזיק או מזיק יותר מעישון. אי הבנה נפוצה זו היא תוצאה של מידע שגוי ועולה בחיי אדם, כאשר מיליוני מעשנים מהססים, במעבר למוצר חלופי מוכח מדעית ומזיק ב-95%.

"היום הבינלאומי ללא טבק הוא הזדמנות מכרעת להילחם במידע שגוי ולקדם אסטרטגיות יעילות להפחתת נזקים", אמר מייקל לנדל, מנהל World Vapers Alliance. "במקום להילחם באופן עיוור נגד חלופות ניקוטין בטוחות יותר, ארגון הבריאות העולמי צריך לתמוך בהן כמפתח לעתיד ללא עשן".

שבדיה קבעה תקדים יוצא דופן בכך שאימצה את הפחתת הנזקים. המדינה נמצאת על סף הפיכתה לנקייה מעישון, לא על ידי איסור על מוצרי ניקוטין בטוחים יותר, אלא על ידי אישורם. הצלחתה של שבדיה צריכה לשמש מודל לאסטרטגיות גלובליות להפחתת נזקי הטבק. ארגון הבריאות העולמי (WHO) צריך לשים לב ולהתאים את גישתו הנוכחית, שנכשלת.

לנדל הוסיף: "ארגון הבריאות העולמי מפספס את המטרה על ידי התמקדות באידוי ומוצרי ניקוטין בטוחים אחרים במקום להתמקד באיום האמיתי - עישון. על ידי לחימה במוצרים אלה, הם מונעים ממעשנים לעשות את המעבר. זה לא רק מוטעה, זה מסוכן".

התפיסה המוטעית שאידוי מזיק באותה מידה כמו עישון היא משבר בריאות הציבור בפני עצמו. ראיות ממחקרים רבים, כולל סקירות מקיפות של בריאות הציבור באנגליה, מאשרות כי אידוי הוא הרבה פחות מזיק מאשר עישון.

"אנו עומדים בפני מגיפת תפיסה מוטעית וארגון הבריאות העולמי הוא חלק מהבעיה על ידי הפצת תפיסות מוטעות נוספות", אמר לנדל. "מידע מדויק הוא אבן הפינה של מדיניות בריאות ציבורית יעילה. עלינו להבטיח שלמעשנים תהיה גישה לאמת על חלופות בטוחות יותר. עובדות על פני שקרים!"

World Vapers Alliance קוראת לרשויות הבריאות ולארגון הבריאות העולמי להעריך מחדש את עמדתם בנוגע להפחתת נזקים ולתעדף עובדות על פני פחד. חיוני לתמוך במדיניות המקדמת חלופות בטוחות יותר לעישון במקום להשמיץ אותן.

יחד עם מאמצים אלה, WVA ארגנה מחאה מול מטה ארגון הבריאות העולמי ביום Vape העולמי, 30 במאי.

הפגנה זו נועדה לאלץ את ארגון הבריאות העולמי להקשיב סוף סוף לצרכנים ולהכיר בראיות המדעיות התומכות באידוי, שקיות ניקוטין ומוצרים דומים ככלים תקפים להפחתת נזקים. הגיע הזמן שארגון הבריאות העולמי יכיר במציאות, יאמץ את המדע ויעזור להניע את העולם לעבר עתיד בריא יותר. מסתבר שזה קל כמו לתת לאנשים יותר אפשרויות, לא פחות.

לפניות בנושא מדיה, אנא צרו קשר:

Michael Landl
Director of the World Vapers’ Alliance
[email protected]

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0037ce8c-ca1f-48da-b4d3-384f0718d4a9

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
פרויקט בנק ABB Davr הושק בהשתתפות נשיאי אזרבייג'ן ואוזבקיסטן
פרויקט ABB Davr Bank הושק רשמית בטשקנט, בהשתתפותם המקוונת של נשיא הרפובליקה של אזרבייג'ן, אילהם אלייב, ונשיא הרפובליקה של אוזבקיסטן, שבקט מירזייויב

החלה בריאד. נחלה הצלחה מסחררת בפריז, שותפות מנצחת בין stc ל-EWC
· stc group היא המייסדת והשותפה המובילה של גביע Esports העולמי זו השנה השלישית ברציפות. · EWC 2026, הגרסה המורחבת ביותר של הטורניר עד עתה, מחברת בין למעלה מ-2,000 שחקנים ו-200 מועדונים מלמעלה מ-100 ארצות, אשר התחרו ביניהם ב-25 טורנירים ו-24 כותרי משחקים

ריאד מארחת את המהדורה השלישית של התערוכה הבינלאומית הסעודית לעץ ומכונות לעיבוד עץ
התערוכה הבינלאומית של ערב הסעודית לעץ ומכונות לעיבוד עץ (Saudi International Wood and Woodworking Machinery Show), המתקיימת בחסות משרד התעשייה ומשאבי המחצבים של ערב הסעודית ובהשתתפות לשכת המסחר של ריאד כשותפה אסטרטגית, מסתיימת בעוד חמישה ימים.

חברת Monavie Presidential Estate מרוסיה תחשוף את המודל החדש שלה להשקעות פרטיות בפיתוח טריטוריאלי במסגרת ועידת AIM לשנת 2026 בדובאי
פרויקט "Monavie Presidential Estate" מועמד לפרס Future Living Award לשנת 2026. בסתיו הקרוב יוצג הפרויקט בכנס AIM לשנת 2026 באיחוד האמירויות; במסגרת זו יודגם מודל משולב לפיתוח טריטוריאלי, המשלב השקעות פרטיות בנדל"ן למגורים, בענף המלונאות והנופש ובתשתיות התומכות באיכות ובמשך החיים הפעילים – וכל זאת במסגרת אקוסיסטם מאוחד.

Learning Tree משיקה קורסי הכנה בהנחיית מדריך עבור הסמכות Claude של Anthropic
חברת Learning Tree International הכריזה היום על סדרת קורסי הכנה חדשים בשידור חי בהנחיית מדריך לקראת ההסמכות של Anthropic עבור Claude; הקורסים מספקים לארגונים מסלול מובנה לפיתוח מומחיות ב-Claude, המותאמת לתפקידים השונים בצוותים העסקיים, בצוותי הפיתוח ובצוותי הארכיטקטורה.

היעדים המובילים לטיולי גיבוש צוותיים
לקראת עונת החזרה לעבודה, חברות מחליפות את הפגישות הווירטואליות במפגשים פרונטליים (ריטריטים), במטרה להתמודד עם השחיקה הנובעת מעבודה מרחוק ולחזק את התרבות הארגונית.

איגי אזליה משקיעה ב-SHIFT - חברת הבינה המלאכותית שמאחורי Fanvue, הפלטפורמה הצומחת ביותר בכלכלת היוצרים שמגיעה להיקף של 1.3 טריליון דולר
האומנית והיזמית, שהייתה מועמדת לגראמי, ביצעה השקעה משמעותית ב-SHIFT, שתשתית הבינה המלאכותית שלה הקפיצה את פלטפורמת הדגל שלה, Fanvue, מקצב ריצה שנתי של 4 מיליון דולר ל-200 מיליון דולר בתוך קצת יותר משנתיים

GTCFX סיימה בהצלחה את מסע ההופעות שלה בתערוכת ProFX Africa 2026 וזכתה בשלושה תארים יוקרתיים
חברת GTCFX סיימה בהצלחה את השתתפותה כנותנת חסות ברמת עילית בכנס ProFX Africa 2026, שנערך ב-20 וב-21 באוגוסט במרכז הכנסים CTICC 2 (אולם תערוכות 5) בקייפטאון, דרום אפריקה. בדוכן מס' 7, אירח צוות GTCFX סוחרים, משקיעים, לקוחות קיימים ופוטנציאליים, ואנשי מקצוע מהתעשייה הפיננסית לאורך ימי האירוע

VVater מרחיבה את נוכחותה הגלובלית באמצעות שותפות חדשה באזור אסיה-פסיפיק ובמזרח התיכון
שותפויות חדשות יתמכו בנוכחות בינלאומית בשווקי הכרייה, הביטחון, הבריאות, התעשייה והמגזר הממשלתי

Mavenir מוסיפה את היכולות בזמן אמת של Speech AI של Sanas לפורטפוליו MAVcore Voice AI שלה עבור מפעילות תקשורת
השותפות האסטרטגית מביאה שדרוג באיכות הדיבור בזמן אמת, בשינויי מבטא והבנת שפה לרשתות של המפעילות, ופותחת חזית חדשה לבינה מלאכותית קולית מאובטחת ברמת הספקית
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI