דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
חיים נוי 30/05/24 |  צפיות: 654

יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"

World Vapers' Allianceבז'נבה

ז'נבה, 30 במאי 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ביום העולם הזה ללא טבק, World Vapers Alliance(WVA) שופכת אור על מגיפת התפיסה המוטעית המשתוללת סביב הפחתת נזקי טבק. כפי שנחשף על ידי מחקר Ipsos עבור צוות החשיבה, We are Innovation, נמצא ש- 74% מהמעשנים ברחבי העולם מאמינים בטעות כי אידוי מזיק או מזיק יותר מעישון. אי הבנה נפוצה זו היא תוצאה של מידע שגוי ועולה בחיי אדם, כאשר מיליוני מעשנים מהססים, במעבר למוצר חלופי מוכח מדעית ומזיק ב-95%.

"היום הבינלאומי ללא טבק הוא הזדמנות מכרעת להילחם במידע שגוי ולקדם אסטרטגיות יעילות להפחתת נזקים", אמר מייקל לנדל, מנהל World Vapers Alliance. "במקום להילחם באופן עיוור נגד חלופות ניקוטין בטוחות יותר, ארגון הבריאות העולמי צריך לתמוך בהן כמפתח לעתיד ללא עשן".

שבדיה קבעה תקדים יוצא דופן בכך שאימצה את הפחתת הנזקים. המדינה נמצאת על סף הפיכתה לנקייה מעישון, לא על ידי איסור על מוצרי ניקוטין בטוחים יותר, אלא על ידי אישורם. הצלחתה של שבדיה צריכה לשמש מודל לאסטרטגיות גלובליות להפחתת נזקי הטבק. ארגון הבריאות העולמי (WHO) צריך לשים לב ולהתאים את גישתו הנוכחית, שנכשלת.

לנדל הוסיף: "ארגון הבריאות העולמי מפספס את המטרה על ידי התמקדות באידוי ומוצרי ניקוטין בטוחים אחרים במקום להתמקד באיום האמיתי - עישון. על ידי לחימה במוצרים אלה, הם מונעים ממעשנים לעשות את המעבר. זה לא רק מוטעה, זה מסוכן".

התפיסה המוטעית שאידוי מזיק באותה מידה כמו עישון היא משבר בריאות הציבור בפני עצמו. ראיות ממחקרים רבים, כולל סקירות מקיפות של בריאות הציבור באנגליה, מאשרות כי אידוי הוא הרבה פחות מזיק מאשר עישון.

"אנו עומדים בפני מגיפת תפיסה מוטעית וארגון הבריאות העולמי הוא חלק מהבעיה על ידי הפצת תפיסות מוטעות נוספות", אמר לנדל. "מידע מדויק הוא אבן הפינה של מדיניות בריאות ציבורית יעילה. עלינו להבטיח שלמעשנים תהיה גישה לאמת על חלופות בטוחות יותר. עובדות על פני שקרים!"

World Vapers Alliance קוראת לרשויות הבריאות ולארגון הבריאות העולמי להעריך מחדש את עמדתם בנוגע להפחתת נזקים ולתעדף עובדות על פני פחד. חיוני לתמוך במדיניות המקדמת חלופות בטוחות יותר לעישון במקום להשמיץ אותן.

יחד עם מאמצים אלה, WVA ארגנה מחאה מול מטה ארגון הבריאות העולמי ביום Vape העולמי, 30 במאי.

הפגנה זו נועדה לאלץ את ארגון הבריאות העולמי להקשיב סוף סוף לצרכנים ולהכיר בראיות המדעיות התומכות באידוי, שקיות ניקוטין ומוצרים דומים ככלים תקפים להפחתת נזקים. הגיע הזמן שארגון הבריאות העולמי יכיר במציאות, יאמץ את המדע ויעזור להניע את העולם לעבר עתיד בריא יותר. מסתבר שזה קל כמו לתת לאנשים יותר אפשרויות, לא פחות.

לפניות בנושא מדיה, אנא צרו קשר:

Michael Landl
Director of the World Vapers’ Alliance
[email protected]

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0037ce8c-ca1f-48da-b4d3-384f0718d4a9

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget משיקה את TradFi 101 כדי להכין את המשתמשים לעידן הבורסה האוניברסלית
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את TradFi 101, יוזמה חינוכית לטווח אורך שנועדה לעזור למשתמשים קריפטוגרפים להבין שווקים פיננסיים מסורתיים, ולנווט בצומת ההולך וגדל בין נכסים דיגיטליים לשוק הפיננסים הגלובלי.

קבוצת EBC Financial Group והמחלקה לכלכלה של אוניברסיטת אוקספורד מחדשות את השותפות בנושא חינוך כלכלי ציבורי
שיתוף פעולה בן שלוש שנים להרחבת הגישה למחקר כלכלי באמצעות סדרת הוובינרים "מה כלכלנים באמת עושים"

CGTN: מהעם ולמען העם: מה מסמלת מדליית 1 ביולי
CGTN פרסמה מאמר הבוחן את הערכים המגולמים במדליית ה-1 ביולי. באמצעות סיפוריהם של המועמדים המומלצים לשנה זו, במאמר מודגש כיצד דורות של חברי המפלגה הקומוניסטית של סין (CPC) שמרו על קשר איתן עם העם, הקדישו את עצמם לשירות הציבור והמשיכו לשמר את הרוח המכוננת של המפלגה.

מדיסקה פותחת פרק חדש בהובלת המייסד אנטוניו דוס סנטוס
Medisca הודיעה היום כי המייסד ויו"ר החברה, אנטוניו דוס סנטוס, שב לתפקיד המנכ"ל עם כניסת החברה לפרק הצמיחה הבא שלה

ריסקיפייד מכריזה על צירוף רונן אסיה למועצת המנהלים של החברה
Riskified (NYSE: RSKD), מובילה עולמית בזיהוי הונאות במסחר האלקטרוני ובמודיעין סיכונים, הכריזה על צירוף רונן אסיה כדירקטור עצמאי למועצת המנהלים שלה. המינוי נכנס לתוקף ב-25 ביוני 2026.

Nyxoah - מידע על המספר הכולל של בעלי זכויות ההצבעה וניירות הערך
בהתאם לסעיף 15 לחוק מ-2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מניות גדולים, Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: (NYXH מפרסמת את המידע הבא בעקבות הנפקת 146,531 מניות חדשות ב-30 ביוני 2026 בעקבות הפעלת מה שמכונה "יחידות מניות מוגבלות".

Autheo מציגה את מערכת ההפעלה של האינטרנט: שכבת תיאום מבוזרת עבור האינטרנט, הבלוקצ'יין והבינה המלאכותית
לאחר חמש שנות פיתוח, Autheo משיקה את מערכת ההפעלה המבוזרת שלה ב-Mainnet - לאחר שאימוץ רשתות הבדיקה הציבוריות עבר את סף ה-1.8 מיליון ארנקים, עם כמעט מיליון חוזים חכמים ו-8.8 מיליון עסקאות

חברת בת של Pacific Avenue Capital Partners משלימה את רכישת ESE World מאמקור
Pacific Avenue Capital Partners ("Pacific Avenue"), חברת השקעות פרטית גלובלית המתמקדת בהפרדות תאגידיות ועסקאות מורכבות אחרות בשוק הביניים, הודיעה היום כי חברה בת של Pacific Avenue השלימה את רכישת ESE World ("החברה" או "ESE") מאמקור (Amcor), אחת מחברות האריזה המובילות בעולם.

ניתוחים חדשים מקדמים את ההבנה של תוצאות הישרדות ארוכות טווח עם מוגמוליזומאב במיקוזיס פונגואידס ותסמונת סזארי
שיטות אנליטיות מתקדמות המשלבות נתונים מניסויים קליניים ונתונים מהעולם האמיתי מטפלות בפערים מרכזיים בראיות בסרטן דם נדיר וקשה לטיפול

מותג הספורט הגלובלי המוערך בשווי מיליארדי דולרים, U.S. Polo Assn, זכה בפרסים והוקרה בינלאומיים בקטגוריות עסקיות, ספורט ותוכן.
U.S. Polo Assn.®, מותג הספורט הרשמי של United States Polo Association - איגוד הפולו של ארצות הברית (USPA), ממשיך לצבור תאוצה עולמית בשנת 2026, וזכה בסדרה של אותות והוקרה בולטים המשקפים את נוכחותו המתרחבת של המותג, את העמקת אמון הצרכנים ואת השפעתו הגוברת על תוכן וסיפור סיפורים המונעים על ספורט.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI