דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"
חיים נוי 30/05/24 |  צפיות: 483

יום הטבק העולמי: התמודדות עם "מגיפת התפיסה המוטעית"

World Vapers' Allianceבז'נבה

ז'נבה, 30 במאי 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ביום העולם הזה ללא טבק, World Vapers Alliance(WVA) שופכת אור על מגיפת התפיסה המוטעית המשתוללת סביב הפחתת נזקי טבק. כפי שנחשף על ידי מחקר Ipsos עבור צוות החשיבה, We are Innovation, נמצא ש- 74% מהמעשנים ברחבי העולם מאמינים בטעות כי אידוי מזיק או מזיק יותר מעישון. אי הבנה נפוצה זו היא תוצאה של מידע שגוי ועולה בחיי אדם, כאשר מיליוני מעשנים מהססים, במעבר למוצר חלופי מוכח מדעית ומזיק ב-95%.

"היום הבינלאומי ללא טבק הוא הזדמנות מכרעת להילחם במידע שגוי ולקדם אסטרטגיות יעילות להפחתת נזקים", אמר מייקל לנדל, מנהל World Vapers Alliance. "במקום להילחם באופן עיוור נגד חלופות ניקוטין בטוחות יותר, ארגון הבריאות העולמי צריך לתמוך בהן כמפתח לעתיד ללא עשן".

שבדיה קבעה תקדים יוצא דופן בכך שאימצה את הפחתת הנזקים. המדינה נמצאת על סף הפיכתה לנקייה מעישון, לא על ידי איסור על מוצרי ניקוטין בטוחים יותר, אלא על ידי אישורם. הצלחתה של שבדיה צריכה לשמש מודל לאסטרטגיות גלובליות להפחתת נזקי הטבק. ארגון הבריאות העולמי (WHO) צריך לשים לב ולהתאים את גישתו הנוכחית, שנכשלת.

לנדל הוסיף: "ארגון הבריאות העולמי מפספס את המטרה על ידי התמקדות באידוי ומוצרי ניקוטין בטוחים אחרים במקום להתמקד באיום האמיתי - עישון. על ידי לחימה במוצרים אלה, הם מונעים ממעשנים לעשות את המעבר. זה לא רק מוטעה, זה מסוכן".

התפיסה המוטעית שאידוי מזיק באותה מידה כמו עישון היא משבר בריאות הציבור בפני עצמו. ראיות ממחקרים רבים, כולל סקירות מקיפות של בריאות הציבור באנגליה, מאשרות כי אידוי הוא הרבה פחות מזיק מאשר עישון.

"אנו עומדים בפני מגיפת תפיסה מוטעית וארגון הבריאות העולמי הוא חלק מהבעיה על ידי הפצת תפיסות מוטעות נוספות", אמר לנדל. "מידע מדויק הוא אבן הפינה של מדיניות בריאות ציבורית יעילה. עלינו להבטיח שלמעשנים תהיה גישה לאמת על חלופות בטוחות יותר. עובדות על פני שקרים!"

World Vapers Alliance קוראת לרשויות הבריאות ולארגון הבריאות העולמי להעריך מחדש את עמדתם בנוגע להפחתת נזקים ולתעדף עובדות על פני פחד. חיוני לתמוך במדיניות המקדמת חלופות בטוחות יותר לעישון במקום להשמיץ אותן.

יחד עם מאמצים אלה, WVA ארגנה מחאה מול מטה ארגון הבריאות העולמי ביום Vape העולמי, 30 במאי.

הפגנה זו נועדה לאלץ את ארגון הבריאות העולמי להקשיב סוף סוף לצרכנים ולהכיר בראיות המדעיות התומכות באידוי, שקיות ניקוטין ומוצרים דומים ככלים תקפים להפחתת נזקים. הגיע הזמן שארגון הבריאות העולמי יכיר במציאות, יאמץ את המדע ויעזור להניע את העולם לעבר עתיד בריא יותר. מסתבר שזה קל כמו לתת לאנשים יותר אפשרויות, לא פחות.

לפניות בנושא מדיה, אנא צרו קשר:

Michael Landl
Director of the World Vapers’ Alliance
[email protected]

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0037ce8c-ca1f-48da-b4d3-384f0718d4a9

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
בולדר אימג'ינג, חברה מובילה בתחום ראיית מכונה המונעת על ידי בינה מלאכותית, מקבלת השקעה בצמיחה מ-Lime Rock New Energy
LRNE והנהלת החברה משתפות פעולה להאצת הצמיחה הגלובלית של פתרונות הראייה המכאנית המובילים של Boulder Imaging

iHerb נבחרה כקמעונאית הבינלאומית הבלעדית עבור מוצרי ה-k2o של קיילי ג'נר
מותג ההידרציה מונע היופי החדש מושק ברחבי העולם

IDC מגדירה את העידן הבא של בינה טכנולוגית עם הצגת IDC Quanta™ ב-Directions 2026 פלטפורמה חדשה מועצמת בינה מלאכותית מקימה שכבת מודיעין משובצת עבור כלכלת הבינה המלאכותית, ומספקת תובנות ברמה של קבלת החל
פלטפורמה חדשה מועצמת בינה מלאכותית מקימה שכבת מודיעין משובצת עבור כלכלת הבינה המלאכותית, ומספקת תובנות ברמה של קבלת החלטות

ZincFive הכריזה על ערכת שדרוג בניקל-אבץ לחידוש של תשתיות אחסון האנרגיה הקיימות של מערכות UPS
ערכת השדרוג מוכנה להפעלה, בטוחה, ניתנת להרחבה ומאפשרת שדרוג ישיר למערכות UPS קיימות, תוך שימוש באלטרנטיבה בת-קיימא ובעלת אורך חיים ארוך כתחליף לסוללות עופרת-חומצה

U.S. Polo Assn ו-ESPN תמכו ב-USPA Gold Cup האייקוני במרכז הפולו הלאומי של USPA, בהנחיית הפרשן האגדי כריס פאולר
הגמר של גביע הזהב של USPA שודר ב-ESPN ובפלטפורמות הפולו הגלובליות

פלטפורמת אחסון האנרגיה של Kingdom, הנתמכת על ידי Stonepeak, מבצעת את מימון הפרויקט הראשון שלה
Kingdom, פלטפורמת מערכת אחסון אנרגיה בסוללות ("BESS") שהוקמה על ידי Stonepeak, חברת השקעות אלטרנטיביות מובילה המתמחה בתשתיות ונכסים ריאליים, הודיעה היום כי ביצעה את מסגרת הלוואת המימון ארוכת הטווח הראשונה שלה לפרויקט Mimasaka, פרויקט אחסון אנרגיה בסוללות בהספק של 29 מגה-וואט במימאסקה, מחוז אוקיאמה, צ'וגוקו, יפן.

הקרן הסעודית לפיתוח חותמת על הסכם בהיקף של 15 מיליון דולר עם רפובליקת פלאו לעידוד צמיחה כלכלית מקומית
הקרן הסעודית לפיתוח (SFD) חתמה על הסכם הלוואה בסך 15 מיליון דולר עם רפובליקת פלאו. ההסכם מהווה מיזם פיתוח משותף ראשון מסוגו של הקרן באומת האיים של האוקיאנוס השקט.

פורמרה מכריזה על העלאת מחירים גלובלית
Formerra, חברה מובילה בהפצת חומרי גלם, הודיעה היום על העלאת מחירים גלובלית של 0.02 דולר לליברה על כל המוצרים. העלייה מטפלת בעלויות תפעול גבוהות יותר הקשורות לעלייה בעלויות מחירי החומרים, שהוחמרו עקב הסכסוך במזרח התיכון.

Ardabelle חושפת אתגר של 7 טריליון אירו לאירופה: להשקעה עכשיו או איבוד דור של תחרותיות
אירופה מנווטת בתקופה של סערה עזה שבה משברים גיאופוליטיים, לחץ על חומרי גלם קריטיים וזעזועים הקשורים לאקלים מחזקים זה את זה. משבר רב-תכליתי זה כבר אינו מחזורי: הוא מעצב מחדש מבחינה מבנית את שרשראות הערך של היבשת ובוחן את התחרותיות התעשייתית שלה.

Fortrea חושפת את Fortrea Intelligent Technology™‎ כדי לעזור לספונסרים ואתרים להפעיל ניסויים חכמים ומשולבים יותר
חבילת פתרונות משופרת בינה מלאכותית מציגה טכנולוגיה חדשה ומשופרת להעצמת יעילות, ביטחון ואיכות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI