דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים Hassana Investment Company ו-EIG חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה אסטרטגי בפרויקטים של תשתיות ומעברים אנרגטיים במזרח התיכון
Hassana Investment Company ו-EIG חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה אסטרטגי בפרויקטים של תשתיות ומעברים אנרגטיים במזרח התיכון
חיים נוי 01/11/24 |  צפיות: 332

Hassana Investment Company ו-EIG חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה אסטרטגי בפרויקטים של תשתיות ומעברים אנרגטיים במזרח התיכון

שיתוף הפעולה מקדם יעדים משותפים להשקעה בערב הסעודית וביתר מדינות האזור באמצעות השקעה ממוקדת של מיליארד דולרמהקרן האזורית הייעודית של EIG

ריאד, ערב הסעודית וושינגטון, 31 באוקטובר 2024, (BUSINESS WIRE):

Hassana Investment Company (Hassana) ו-EIG, משקיעה מוסדית מובילה במגזרי האנרגיה והתשתיות העולמיים, חתמו על מזכר הבנות (MoU) לשיתוף פעולה בפרויקטים של תשתית ומעברים אנרגטיים במזרח התיכון באמצעות השקעה ממוקדת של מיליארד דולר מהקרן האזורית הייעודית של EIG, אשר Hassana שוקלת להפוך למשקיעת עוגן בה עם הקצאה של עד 250 מיליון דולר.

מזכר ההבנות מדגיש את מחויבותן המשותפת של EIG ו-Hassana להרחבת תיקי ההשקעות המקומיים והאזוריים שלהן בתשתיות ובמעברים אנרגטיים. השותפות שואפת לתמוך ביעדים של "חזון 2030" של ערב הסעודית ובמעבר האזורי הנרחב יותר לפתרונות של אנרגיה נקייה ובת-קיימא יותר באמצעות טיפוח השתתפות של משקיעים בינלאומיים והגדלת ההשקעות הישירות מצד גופים זרים.

מזכר ההבנות נחתם על ידי סעאד בין עבדול-מוחסן אל-פאדלי, מנכ"ל Hassana, ור. בלייר תומאס, יושב הראש והמנכ"ל של EIG.

אל-פאדלי אמר כי "Hassana שמחה להרחיב את השותפות שלנו עם EIG, המובילה במגזרי האנרגיה והתשתיות הגלובליים. הסכם זה משקף את המחויבות המשותפת שלנו לתמיכה בגידול בהשקעות בתשתית ובהקלה על המעבר האנרגטי בערב הסעודית ובשאר האזור".

תומאס ציין כי "היה לנו העונג לחבור אל Hassana בפרויקט "Pearl Pipelines" בערב הסעודית, וכעת אנו מצפים לקחת את הקשר בינינו לשלב הבא".

הוא הוסיף כי "אנו מאמינים שמעבר אנרגטי יהיה אחד מנושאי ההשקעה המכריעים בעשורים הבאים וכי משקיעים מובילים צריכים לעבוד ביחד במאמץ ליצור את מערכת האנרגיה האמינה, המשתלמת ובת-הקיימא הנדרשת על ידי החברה. אנו מחויבים לעשות בדיוק זאת".

עבדול-עזיז אל-גוואדימי, מנהל הפעילות של EIG במזרח התיכון ובצפון אפריקה, אמר כי "Hassana ו-EIG ממשיכות לחולל שינוי בזירה האנרגטית של המזרח התיכון. אנו שואפים ליצור עתיד בר-קיימא, להמריץ את הכלכלה ולחזק את המחויבות של האזור לפתרונות אנרגיה נקיים לעוד שנים רבות באמצעות השקעת הון בפרויקטים של מעבר אנרגטי".

אודות Hassana Investment Company

Hassana Investment Company היא מנהלת ההשקעות של הארגון הכללי לביטוח סוציאלי "GOSI". עם נכסים מנוהלים בשווי של למעלה מ-1.2 טריליון ריאל סעודי (320 מיליארד דולר), Hassana מנהלת את קרן הפנסיה הגדולה ביותר בעולם, עם תיק מגוון של השקעות מקומיות, אזוריות וגלובליות בנכסים מסוגים שונים.

Hassana שואפת להשקיע בטווח הארוך באמצעות גישה מחושבת, תהליכים איתנים וטאלנטים ברמה עולמית על מנת להבטיח כי תיק ההשקעות שלה יימצא בעמדה המאפשרת להעניק את תוצאות ההשקעה הטובות ביותר לצורך מתן מענה לצרכי הפנסיה העתידיים של כל הדורות בערב הסעודית.

למידע נוסף, היכנסו ל-www.hassana.com.sa.

אודות EIG

EIG היא משקיעה מוסדית מובילה במגזרי האנרגיה והתשתיות העולמיים עם ניהול נכסים בשווי של למעלה מ-24.9 מיליארד דולר נכון ל-30 ביוני 2024. EIG מתמחה בהשקעות פרטיות בתחומי האנרגיה ותשתיות הקשורות לאנרגיה ברמה עולמית. לאורך 42 שנות פעילותה, EIG השקיעה במגזר האנרגיה מעל 48.6 מיליארד דולר ביותר מ-414 פרויקטים או חברות ב-44 מדינות על פני שש יבשות. לקוחותיה של EIG כוללים רבים מתוכניות הפנסיה המובילות, חברות ביטוח, הקדשים, קרנות מוסדיות וקרנות הון ריבוניות בארה"ב, אסיה ואירופה. מטה חברת EIG ממוקם בוושינגטון, עם סניפים ביוסטון, לונדון, סידני, ריו דה ז'נרו, הונג קונג וסיאול. למידע נוסף, היכנסו לאתר האינטרנט של EIG בכתובת www.eigpartners.com.

הערה: הקרן האזורית הייעודית של EIG זמינה בשלב זה רק למשקיעים בשוק הגלובלי של אבו דאבי, בארגנטינה, באוסטרליה, באיי הבהאמה, בבלגיה, בברמודה, בברזיל, באיי הבתולה הבריטיים, בברוניי, בקנדה, באיי קיימן, בצ'ילה, בסין, בקולומביה, בקוסטה ריקה, בקפריסין, בצ'כיה, בדנמרק, במרכז הפיננסי הבינלאומי בדובאי, באקוודור, במדינות המשתייכות לאזור הכלכלי האירופי, באל סלבדור, באסטוניה, בפינלנד, בצרפת, בגרמניה, ביוון, בגוואטמלה, בגרנזי, בהונג קונג, באיסלנד, בהודו, באינדונזיה, באירלנד, באיטליה, ביפן, בג'רזי, בכוויית, בלבנון, בלוב, בליכטנשטיין, במלזיה, באיי מרשל, במקסיקו, במונאקו, במרוקו, בהולנד, בניו זילנד, בנורבגיה, בעומאן, בפנמה, בפרו, בפיליפינים, בפולין, בפורטוגל, בקטאר, ברוסיה, בערב הסעודית, בסינגפור, בדרום אפריקה, בקוריאה הדרומית, בשבדיה, בשווייץ, בטאיוואן, בתאילנד, בטורקיה, באוקראינה, באיחוד האמירויות הערביות, בממלכה המאוחדת, באורוגוואי ובווייטנאם.

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת –https://www.businesswire.com/news/home/54143888/en

למידע נוסף - מדיה

.Sard Verbinnen & Co
קלי קימברלי / ברנדון מסינה
212-687-8080 1+
[email protected]

מקור: EIG

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget TradFi הכפילה את נפח המסחר היומי שלה ל-4 מיליארד דולר, מה שמעיד על נהירה של סוחרים קריפטוגרפים לשווקים הגלובליים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הודיעה כי Bitget TradFi הגיעה לשיא חדש של כל הזמנים בנפח המסחר הומי ב-21 בינואר, עת הוא הגיע ל-4 מיליארד דולר.

U.S. Polo Assn חוגגת הופעת בכורה היסטורית כשותפה רשמית של חולצות משחק וביגוד בגביע העולם ה-41 בפולו שלג בסנט מוריץ
קבוצת סטנדינג רוק זכתה בגביע עם ניצחון על פלקסג'ט בעימות סופי מותח

מרוץ סמלה הבינלאומי 2026 הסתיים בהצלחה
Visit Qatar בשיתוף פעולה עם מרוץ סמלה - Samla Race סיימה בהצלחה את מרוץ Samla International 2026, שנערך ב-24 בינואר, וסימנה ציון דרך משמעותי כאשר האירוע קיבל בברכה 50 ספורטאים מרחבי העולם לקטאר כדי להתחרות לצד תושבים המייצגים מגוון רחב של לאומים. המרוץ משך 336 משתתפים המייצגים 50 לאומים.

גווינת' פאלטרו תהיה הנואמת המרכזית בפתיחת כנס Meltwater 2026
Meltwater, מובילה עולמית בתחום המדיה, המדיה החברתית והאינטליגנציה הצרכנית, שמחה להודיע על גווינת' פאלטרו – שחקנית זוכת אוסקר, סופרת ומייסדת ומנכ"לית Goop, מותג לייף סטייל עולמי – כנואמת המרכזית בכנס Meltwater 2026, שיתקיים בין 5 ל-6 במאי בניו יורק.

ערב הסעודית תארח את מפגש הפורום הכלכלי העולמי
ערב הסעודית תארח את מפגש הפורום הכלכלי העולמי בנושא שיתוף פעולה וצמיחה גלובלית: בניית בסיס משותף והחייאת הצמיחה ב-22-‏23 באפריל 2026

TOURISE מגדירה מחדש בדאבוס את ענף התיירות כמקור עוצמה גלובלי עם צפי להיקף של 16 טריליון דולר
TOURISE מקדמת את תפקידה של התיירות כמגזר חיוני המקשר בין תעשיות, כלכלות ואזורים במטרה לתת מענה לאתגרים גלובליים משותפים במפגש השנתי של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס.

TIS ממנה מנכ"ל חדש להאצת הצמיחה הגלובלית
Treasury Intelligence Solutions (TIS), פלטפורמה מובילה מבוססת ענן לתשלומים וניהול מזומנים, הודיעה היום על מינויו של זלטקו ווצ'יץ' (Zlatko Vucetic) כמנכ"ל החדש החל מה-1 בפברואר 2026.

Datavault AI תתמוך בהקמת מרכז מחקר בינלאומי המתמקד בדיגיטציה של נכסי עולם אמיתי בטייוואן
Datavault AI Inc (נאסד"ק: DVLT) ("Datavault AI" או "החברה"), מובילה בטכנולוגיות מוניטיזציה של נתונים, אימות אישורים, מעורבות דיגיטלית ואסימוני נכסים מציאותיים ("RWA"), הודיעה על חתימת מזכר הבנות עם אוניברסיטת סנט ג'ון בטאיפיי לתמיכה בהקמת RWA International Research Center.

HUMAIN ו-Infra מכריזות על הסכם מסגרת למימון דיגיטלי ובינה מלאכותית
HUMAIN וקרן התשתיות הלאומית ("Infra") הודיעו, בשולי הפורום הכלכלי העולמי (WEF) בכינוס השנתי 2026 בדאבוס, שווייץ, על הסכם מסגרת מימון אסטרטגי בהיקף של עד 1.2 מיליארד דולר, שמטרתו לתמוך בהרחבת פרויקטי בינה מלאכותית ותשתיות דיגיטליות בממלכת ערב הסעודית.

סר איוון שחרר את Love Is The Piece
המנון השלום של המאה ה-21
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI