דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת : " דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק
ביקורת : " דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק
חיים נוי 15/01/25 |  צפיות: 948

ביקורת : "דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק

מאת חיים נוי

הקומדיה הבריטית עטרות השבחים "דודתו של צ'רלי" נוחתת בימים אלה בבית צבי ברמת גן ולמרות שהיא נכתבה ב-1892, טרם נס ליחה והיא עובדה וסוגננה וגורמת לקהל להתמוגג מנחת ולעטות חיוך אווילי על הפרצוף. הקומדיה שחוברה בידי ברנדון תומאס הבריטי, כבר כיכבה במיטב תיאטראות ישראל והנוסח העברי המדויק של נסים אלוני עדיין מצליח להיות עכשווי ומלא קסם.

הבמאי מיטקו בוזקוב הצליח ללהטט עם להקת השחקנים המוצלחת והביא הצגה מטורפת, גרוטסקית, שבה משרת הבית המטורלל מציג אביזרים ומעלה תיאטרון בובות והכול ברצינות תהומית. השחקנים לבושים בקפידה בסגנון אנגלי והכול מתערבב לבליל מהביל, אבל הסוף הוא כמובן טוב וכולם יוצאים עם חיוך של נחת מרוח על פניהם.

הקומדיה עלתה בתיאטרון המלכותי בלונדוןורצה 1147 פעמים במשך 4 שנים, הישג כביר באותה תקופה. אחר כך היא עלתה ברחבי העולם וכמה פעמים בישראל ובין השאר כבר ב-1946, בקאמרי בתיאטרון דו-רה-מי של ג'ורג' וואהל, בתיאטרון באר שבע ובתיאטרון חיפה ובבית צבי.

בהשראת ההצגה הופקו 10 סרטים , הראשון בהם עוד בשנת 1915.

העלילה היא די פשטנית . שני סטודנטים מאוהבים בשתי עלמות חן. מי שיחליט אם לאפשר את השידוך ביניהן הוא האפוטרופוס ואביה של אחת מהן. הפגישה עם הבנות אמורה להיות בנוכחות הדודה האלמנה, הזקנה והעשירה של אחד הבחורים, צ'רלי שמה, שאמורה להגיע ברכבת, אך לרוע המזל היא מודיעה שתגיע רק בעוד שבוע.

הצמד מחליט לגייס דודה חלופית והמשימה מוטלת על אחד מחבריהם שבאקראי משחק בהצגה כלשהי בתפקיד אישה זקנה וחיש מהר מוצא עצמו כדודה עשירה , מוקף בנות ואפוטרופוס שנראה כבן דמותו של שריף באחת ממדינות אסיה.

מי שגונב את ההצגה הוא המשרת בראסט בגילום מתן צדוק שמגיח לבמה ובכל פעם בתוספת אביזר לגופו החנוט בפראק אנגלי, מבצע הברקות במה ואפילו מעלה תיאטרון בובות. הגרוטסקה נמשכת, עד שלזירה מגיעה הדודה האמיתית. והפלא ופלא , זוהי גברת חביבה וראויה. העלילה מסתעפת ולאחר שאנו שועטים במרדפים, הכול בא בעצם על מקומו ומי שמרוויח בעצם מהעניין הוא הדודה הכוזבת, באבס, שזוכה לצרורות של נשיקות מהבחורות .

אפיק אביבי מגלם את הדודה הכוזבת. הוא חנוט בחזייה אדירת מימדים, לבוש כבד, נעלי עקב וכמובן ביריות ושמלת מלמלה. הוא שוחה כדג על היבשה בנפתולי העלילה, ונראה שעלינו על עוד שחקן שיש לו פוטנציאל מבטיח. אפיק הוא פרפורמר ושחקן מוצלח.

אמיר אהרוני כצ'רלי משחק בצורה נאותה ומצוינת ומתמודד בכל מהמורות העלילה שמתקילה אותו בהפתעות שונות ומשונות. אמיר שחקן טוב מאוד.

דן רוטשטיין הוא שחקן נפלא שמגלם את הבחור השני ג'ק באורח מקצועי וקליל ובצורה מהנה מאוד.

ים טנא ולנסי , הזכורה כילדת פלא בהצגות מוזיקליות רבות בעבר, היא הנערה הנחשקת קייטי ומשחקה ראוי ,מוצלח מאוד ויפה. יחד עימה משחקת שיר אבוטבול את איימי , ככלה הפוטנציאלית השנייה ומשחקה טוב מאוד .

הוד פרנקפורטר שמיר מצוין כאביו של ג'ק, וכיאה לשמו הוא מגלם את סר פרנסיס שירד מנכסיו. הוד הוא שחקן מוכשר מאוד.

עדן קסלסי מתרוצץ כשריף של מדינה בקווקז או במזרח הרחוק והוא האפוטרופוס והדוד של הבנות שצריך לתת הסכמתו לנישואיהן. הצרה שהוא התאהב בדודה הכוזבת ובא לו לחמוס את מחמדיה הדשנים בניגוד לעמדתו של אפיק. עדן הוא שחקן מוכשר, מפליא בגילום התפקיד התובעני ואין ספק כי הוא בעל פוטנציאל רב.

ליאור כהן הדודה האמיתית המפציעה לפתע בדירה היא שחקנית נהדרת ומלאת חן והיא שפותרת את כל התסבוכת בצורה ראויה לתשואות הידד.

מיה סירקיס המקסימה כאלה דלהיי מגלה את זהותו של מאהבה בין שלל הדמויות המתרוצצות אחוזי אמוק על הבמה ואכן זהו הדודה המחופשת, לצהלת כולם. מיה היא נינוחה, עדינה ומשחקה נעים ויפה.

כאמור מי שמבליח כל העת בדמות המלצר הטעון אשפוז כפוי הוא מתן צדוק . כל תמונה שבה הוא מופיע היא הצגה בפני עצמה.

הבמאי מיטקו בוזקוב אחראי גם לעריכת המוזיקה היפה. הבמאי בוזקוב אחראי גם לתנועה הנהדרת השזורה כמעט בכל מהלך על הבמה.

סשה ליסיאנסקי עצב את התפאורה המרשימה שבנויה מדלתות רחבות ונעות.

התלבושות של לנה רומננקו הן מקסימות ויפות.

אורי מורג עיצב תאורה הולמת ומדויקת.

אם אתם סבורים שמגיע לכם קצת ערב של משובה ונחת, להירגע מהמתח ומהימים הקשים ולצפות בקומדיה שאין לה שום בשורות מיוחדות, אין ספק שדודתו של צ'רלי תעשה לכם רק טוב ובהחלט תצאו עם התובנה שדודות עשירות ישנן רק בהצגות.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
סטונשילד קפיטל רוכשת 15% ממניות אקסולום מ-OMERS
סטונשילד קפיטל (Stoneshield Capital ) הודיעה היום כי חתמה על הסכם לרכישת 15% ממניות אקסולום (Exolum) מ-OMERS, בהתבסס על השקעתה הקיימת בחברה מאז ינואר 2026. 10% הנותרים של כ-25% ממניות OMERS נרכשים בנפרד על ידי חברת השקעות גלובלית מובילה עם ניהול נכסים של למעלה מ-100 מיליארד דולר. OMERS, יחד עם שותפיה להשקעה, מושקעת באקסולום מאז 2016. תנאי העסקאות לא נחשפים

Bitget הופכת את האמירה 'הקריפטוגרפיה מתה' לקאמבק עם הקמפיין Flip the Slice לרגל חגיגות יום הפיצה של ה-Bitcoin
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את קמפיין המותג העולמי שלה ליום הפיצה הביטקוין 2026, Flip the Slice , שבמרכזו סרטון חדש, The Infinite Flip. הקמפיין הופך את טענות 'הקריפטוגרפיה מתה' של הספקנים להמנון קליט וקולע.

ביטגט פותחת את שנתה השנייה בתמיכה בקואליציית משני המשחק של יוניסף, ותומכת בהרחבה לתחום האוריינות הפיננסית ובינה מלאכותית
התמיכה מתבססת על טווח ההגעה של קואליציית UNICEF Game Changers ליותר מ-642,000 צעירים, הורים ומורים בשמונה כלכלות מתפתחות.

מועצת התיירות הסלובנית: סלובניה תארח את אליפות 2026 UEC Road European באוקטובר הקרוב
אירוע האופניים הגדול ביותר בהיסטוריה של סלובניה יביא 800 רוכבים מיותר מ-50 מדינות לכבישי סלובניה - כולל כוכבי רוכבי האופניים הסלובנים טדיי פוגאצ'אר ופרימוז' רוגליק.

La Tableé des Chefs מקנדה זכתה בפרס הקהילה העולמית F1® Allwyn וב-100,000 אירו למאבק בחוסר ביטחון תזונתי
תוכנית 2026 מתרחבת כדי לציין יותר קהילות, יותר מרוצים, יותר תרומות והזדמנות לאוהדים להיות מעורבים

EMGA סידרה מימון של 15 מיליון דולר לבנק Asia Alliance מ-OeEB
Emerging Markets Global Advisory LLP (EMGA) שמחה להודיע ​​על סגירה נוספת באוזבקיסטן לאחר שהבטיחה מימון מ-OeEB, הבנק לפיתוח של אוסטריה, לתמיכה בבנק Asia Alliance.

ג'ונסון & ג'ונסון מקדמת את הקמתה של רשת חדרי ניתוח חכמים גלובלית, בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות של אבו דאבי
משרד הבריאות של אבו דאבי מיישם סטנדרטיזציה של חדרי ניתוח המבוססים על Polyphonic™‎, במטרה להעצים קלינאים ולקדם בינה מלאכותית גלובלית

אפקט הרגע החי: מחקר של Genius Sports ו-MediaScience מצא כי רגעים מסוימים בספורט חי יכולים להכפיל את זכירת המותג ללא סיוע
מחקר חדש מראה שמותגים המוצגים במקביל לרגעים טעונים מבחינה רגשית בספורט חי יכולים לשפר את יעילות הפרסום

ריקרדו פברי מצטרף כמנהל טכנולוגיה ראשי ל- Audiencerate - מתחיל שלב הפלטפורמות המונעות על ידי בינה מלאכותית עבור עסקים קטנים ובינוניים וסוכנויות מדיה
אחד המייסדים והשותף המנהל לשעבר של Nohup (שנרכשה על ידי Havas Group בשנת 2021) יוביל את פיתוח תשתית הבינה המלאכותית המשלבת נתוני צד ראשון וצד שלישי ומניעה את הפלטפורמה המסופקת יחד עם Postel ו-Microsoft לעסקים קטנים ובינוניים באיטליה, וכן את הפלטפורמה המבוססת על המוצר של Display & Video 360 עבור סוכנויות מדיה גלובליות

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד NUAI: רוזן, משרד עורכי דין מוכר מאוד, מעודד משקיעים ב- New Era Energy & Digital, Inc. עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד NUAI: רוזן, משרד עורכי דין מוכר מאוד, מעודד משקיעים ב- New Era Energy & Digital, Inc. עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-1 ביוני בתביעה ייצוגית לניירות ערך – NUAI
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI