דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת : " דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק
ביקורת : " דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק
חיים נוי 15/01/25 |  צפיות: 877

ביקורת : "דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק

מאת חיים נוי

הקומדיה הבריטית עטרות השבחים "דודתו של צ'רלי" נוחתת בימים אלה בבית צבי ברמת גן ולמרות שהיא נכתבה ב-1892, טרם נס ליחה והיא עובדה וסוגננה וגורמת לקהל להתמוגג מנחת ולעטות חיוך אווילי על הפרצוף. הקומדיה שחוברה בידי ברנדון תומאס הבריטי, כבר כיכבה במיטב תיאטראות ישראל והנוסח העברי המדויק של נסים אלוני עדיין מצליח להיות עכשווי ומלא קסם.

הבמאי מיטקו בוזקוב הצליח ללהטט עם להקת השחקנים המוצלחת והביא הצגה מטורפת, גרוטסקית, שבה משרת הבית המטורלל מציג אביזרים ומעלה תיאטרון בובות והכול ברצינות תהומית. השחקנים לבושים בקפידה בסגנון אנגלי והכול מתערבב לבליל מהביל, אבל הסוף הוא כמובן טוב וכולם יוצאים עם חיוך של נחת מרוח על פניהם.

הקומדיה עלתה בתיאטרון המלכותי בלונדוןורצה 1147 פעמים במשך 4 שנים, הישג כביר באותה תקופה. אחר כך היא עלתה ברחבי העולם וכמה פעמים בישראל ובין השאר כבר ב-1946, בקאמרי בתיאטרון דו-רה-מי של ג'ורג' וואהל, בתיאטרון באר שבע ובתיאטרון חיפה ובבית צבי.

בהשראת ההצגה הופקו 10 סרטים , הראשון בהם עוד בשנת 1915.

העלילה היא די פשטנית . שני סטודנטים מאוהבים בשתי עלמות חן. מי שיחליט אם לאפשר את השידוך ביניהן הוא האפוטרופוס ואביה של אחת מהן. הפגישה עם הבנות אמורה להיות בנוכחות הדודה האלמנה, הזקנה והעשירה של אחד הבחורים, צ'רלי שמה, שאמורה להגיע ברכבת, אך לרוע המזל היא מודיעה שתגיע רק בעוד שבוע.

הצמד מחליט לגייס דודה חלופית והמשימה מוטלת על אחד מחבריהם שבאקראי משחק בהצגה כלשהי בתפקיד אישה זקנה וחיש מהר מוצא עצמו כדודה עשירה , מוקף בנות ואפוטרופוס שנראה כבן דמותו של שריף באחת ממדינות אסיה.

מי שגונב את ההצגה הוא המשרת בראסט בגילום מתן צדוק שמגיח לבמה ובכל פעם בתוספת אביזר לגופו החנוט בפראק אנגלי, מבצע הברקות במה ואפילו מעלה תיאטרון בובות. הגרוטסקה נמשכת, עד שלזירה מגיעה הדודה האמיתית. והפלא ופלא , זוהי גברת חביבה וראויה. העלילה מסתעפת ולאחר שאנו שועטים במרדפים, הכול בא בעצם על מקומו ומי שמרוויח בעצם מהעניין הוא הדודה הכוזבת, באבס, שזוכה לצרורות של נשיקות מהבחורות .

אפיק אביבי מגלם את הדודה הכוזבת. הוא חנוט בחזייה אדירת מימדים, לבוש כבד, נעלי עקב וכמובן ביריות ושמלת מלמלה. הוא שוחה כדג על היבשה בנפתולי העלילה, ונראה שעלינו על עוד שחקן שיש לו פוטנציאל מבטיח. אפיק הוא פרפורמר ושחקן מוצלח.

אמיר אהרוני כצ'רלי משחק בצורה נאותה ומצוינת ומתמודד בכל מהמורות העלילה שמתקילה אותו בהפתעות שונות ומשונות. אמיר שחקן טוב מאוד.

דן רוטשטיין הוא שחקן נפלא שמגלם את הבחור השני ג'ק באורח מקצועי וקליל ובצורה מהנה מאוד.

ים טנא ולנסי , הזכורה כילדת פלא בהצגות מוזיקליות רבות בעבר, היא הנערה הנחשקת קייטי ומשחקה ראוי ,מוצלח מאוד ויפה. יחד עימה משחקת שיר אבוטבול את איימי , ככלה הפוטנציאלית השנייה ומשחקה טוב מאוד .

הוד פרנקפורטר שמיר מצוין כאביו של ג'ק, וכיאה לשמו הוא מגלם את סר פרנסיס שירד מנכסיו. הוד הוא שחקן מוכשר מאוד.

עדן קסלסי מתרוצץ כשריף של מדינה בקווקז או במזרח הרחוק והוא האפוטרופוס והדוד של הבנות שצריך לתת הסכמתו לנישואיהן. הצרה שהוא התאהב בדודה הכוזבת ובא לו לחמוס את מחמדיה הדשנים בניגוד לעמדתו של אפיק. עדן הוא שחקן מוכשר, מפליא בגילום התפקיד התובעני ואין ספק כי הוא בעל פוטנציאל רב.

ליאור כהן הדודה האמיתית המפציעה לפתע בדירה היא שחקנית נהדרת ומלאת חן והיא שפותרת את כל התסבוכת בצורה ראויה לתשואות הידד.

מיה סירקיס המקסימה כאלה דלהיי מגלה את זהותו של מאהבה בין שלל הדמויות המתרוצצות אחוזי אמוק על הבמה ואכן זהו הדודה המחופשת, לצהלת כולם. מיה היא נינוחה, עדינה ומשחקה נעים ויפה.

כאמור מי שמבליח כל העת בדמות המלצר הטעון אשפוז כפוי הוא מתן צדוק . כל תמונה שבה הוא מופיע היא הצגה בפני עצמה.

הבמאי מיטקו בוזקוב אחראי גם לעריכת המוזיקה היפה. הבמאי בוזקוב אחראי גם לתנועה הנהדרת השזורה כמעט בכל מהלך על הבמה.

סשה ליסיאנסקי עצב את התפאורה המרשימה שבנויה מדלתות רחבות ונעות.

התלבושות של לנה רומננקו הן מקסימות ויפות.

אורי מורג עיצב תאורה הולמת ומדויקת.

אם אתם סבורים שמגיע לכם קצת ערב של משובה ונחת, להירגע מהמתח ומהימים הקשים ולצפות בקומדיה שאין לה שום בשורות מיוחדות, אין ספק שדודתו של צ'רלי תעשה לכם רק טוב ובהחלט תצאו עם התובנה שדודות עשירות ישנן רק בהצגות.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
ניידות ארגונית דיגיטלית הופכת לנורמה ב-79% מהחברות, לפי Holafly for Business
במשך זמן רב, טיפול בעובדים בתחום נסיעות עסקים התמקד בדברים החיוניים הנראים לעין: טיסות שהוזמנו כהלכה, מלונות קרובים לפגישות, פוליסות ביטוח שהוגשו "למקרה הצורך". כל השאר נותר לנוסע לסדר בדרך.

U.S. Polo Assn חזרה כנותנת החסות הרשמית של הביגוד ותלבושות המשחק ב- 2026 Dubai Polo Gold Cup זו השנה השלישית ברציפות
U.S. Polo Assn., המותג הרשמי של United States Polo Association - איגוד הפולו של ארצות הברית (USPA), גאה הייתה לשמש כנותנת החסות הרשמית לביגוד ותלבושות המשחק ב-2026 Dubai Polo Gold Cup, טורניר שנערך בין ה-28 בינואר ל-14 בפברואר במועדון הפולו המפורסם Al Habtoor בדובאי, איחוד האמירויות הערביות.

בקשה לא להתייחס להודעה שהופצה - Learning Tree International USA, Inc
Learning Tree International USA, Inc מודיעים לנו שעיתונאים וקוראים אחרים צריכים להתעלם ולא להתייחס להודעה לעיתונות שהופצה "Learning Tree International זכתה בחוזה רב-שנתי יחיד לשירותי הדרכה מסחריים של נאט"ו NCIA - IFB-CO-423236" ושפורסמה ב-24 בפברואר 2026, דרך GlobeNewswire.

אנדרסן גלובל מרחיבה את יכולותיה בקנדה עם הוספת משרד עורכי הדין Parlee McLaws
Andersen Global אנדרסן גלובל מרחיבה את נוכחותה בקנדה באמצעות שיתוף הפעולה עם Parlee McLaws LLP אשר מוסיפה יכולות משפטיות משלימות לפלטפורמה הקיימת במדינה.

Deutsche Telekom מדווחת על חיסכון של עד 65% באנרגיה בליבת רשת ה-5G שלה, שפותחה בתמיכת Mavenir
יעילות אנרגטית לכל אורך הערמה עבור ליבת רשת ה-5G ותוכנית הארכיטקטורה החדשה של DT לענן הטלקום מאפשרת מיטוב אנרגיה בקנה מידה רחב לאורך כל רשת הליבה

Bitget ו-Arkis משתפות פעולה להרחבת יעילות ההון במסחר המוסדי
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הכריזה על שותפות עם Arkis, חברת ברוקרים מוסדית מובילה לנכסים דיגיטליים המספקת שוליים ואשראי אחודים בזירות מסחר מרוכזות ומבוזרות כאחד.

חברת Learning Tree International זכתה בחוזה רב שנתי יחיד של נאט"ו NCIA לשירותי הדרכה מסחריים – IFB-CO-423236
חברת Learning Tree International, מובילה עולמית בתחום שינוי כוח אדם והכשרה טכנולוגית קריטית למשימה, זכתה בחוזה רב שנתי יחיד מסוכנות התקשורת והמידע (NCIA) של ארגון האמנה הצפון אטלנטית (נאט"ו) כשותפה בתעשייה לחינוך והכשרה.

משתתף ראשון בהגרלת הלוטו של איחוד האמירויות זכה בפרס משנה חיים של 5 מיליון דירהם
לאחרונה, הגרלת "יום המזל" של הלוטו של איחוד האמירויות הערביות חגגה ציון דרך משמעותי בכך שהעניקה לזוכה הראשון אי פעם בפרס השני סך של 5 מיליון דירהם, רגע מרגש עבור ההגרלה השבועית הפופולרית.

Mavenir משתפת פעולה עם TextNow כדי לפתח שירות 5G MVNO מבוסס אפליקציה
אימוץ ה-BSS ו-Core של Mavenir, הפועלים בענן, מתיישר עם ההתמקדות של TextNow בחדשנות לטווח ארוך

Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה באמצעות Assure Consulting
חברת Andersen Consulting מחזקת את הפלטפורמה שלה עם הצטרפותה של הפירמה משתפת הפעולה Assure Consulting, חברת ייעוץ ניהולי שמבוססת בגרמניה ומתמחה בניהול פרויקטים וניהול תיקי פרויקטים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI