דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת : " דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק
ביקורת : " דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק
חיים נוי 15/01/25 |  צפיות: 840

ביקורת : "דודתו של צ'רלי" –הקומדיה הבריטית עטורת השבחים נוחתת בבית צבי והקהל גועה בצחוק

מאת חיים נוי

הקומדיה הבריטית עטרות השבחים "דודתו של צ'רלי" נוחתת בימים אלה בבית צבי ברמת גן ולמרות שהיא נכתבה ב-1892, טרם נס ליחה והיא עובדה וסוגננה וגורמת לקהל להתמוגג מנחת ולעטות חיוך אווילי על הפרצוף. הקומדיה שחוברה בידי ברנדון תומאס הבריטי, כבר כיכבה במיטב תיאטראות ישראל והנוסח העברי המדויק של נסים אלוני עדיין מצליח להיות עכשווי ומלא קסם.

הבמאי מיטקו בוזקוב הצליח ללהטט עם להקת השחקנים המוצלחת והביא הצגה מטורפת, גרוטסקית, שבה משרת הבית המטורלל מציג אביזרים ומעלה תיאטרון בובות והכול ברצינות תהומית. השחקנים לבושים בקפידה בסגנון אנגלי והכול מתערבב לבליל מהביל, אבל הסוף הוא כמובן טוב וכולם יוצאים עם חיוך של נחת מרוח על פניהם.

הקומדיה עלתה בתיאטרון המלכותי בלונדוןורצה 1147 פעמים במשך 4 שנים, הישג כביר באותה תקופה. אחר כך היא עלתה ברחבי העולם וכמה פעמים בישראל ובין השאר כבר ב-1946, בקאמרי בתיאטרון דו-רה-מי של ג'ורג' וואהל, בתיאטרון באר שבע ובתיאטרון חיפה ובבית צבי.

בהשראת ההצגה הופקו 10 סרטים , הראשון בהם עוד בשנת 1915.

העלילה היא די פשטנית . שני סטודנטים מאוהבים בשתי עלמות חן. מי שיחליט אם לאפשר את השידוך ביניהן הוא האפוטרופוס ואביה של אחת מהן. הפגישה עם הבנות אמורה להיות בנוכחות הדודה האלמנה, הזקנה והעשירה של אחד הבחורים, צ'רלי שמה, שאמורה להגיע ברכבת, אך לרוע המזל היא מודיעה שתגיע רק בעוד שבוע.

הצמד מחליט לגייס דודה חלופית והמשימה מוטלת על אחד מחבריהם שבאקראי משחק בהצגה כלשהי בתפקיד אישה זקנה וחיש מהר מוצא עצמו כדודה עשירה , מוקף בנות ואפוטרופוס שנראה כבן דמותו של שריף באחת ממדינות אסיה.

מי שגונב את ההצגה הוא המשרת בראסט בגילום מתן צדוק שמגיח לבמה ובכל פעם בתוספת אביזר לגופו החנוט בפראק אנגלי, מבצע הברקות במה ואפילו מעלה תיאטרון בובות. הגרוטסקה נמשכת, עד שלזירה מגיעה הדודה האמיתית. והפלא ופלא , זוהי גברת חביבה וראויה. העלילה מסתעפת ולאחר שאנו שועטים במרדפים, הכול בא בעצם על מקומו ומי שמרוויח בעצם מהעניין הוא הדודה הכוזבת, באבס, שזוכה לצרורות של נשיקות מהבחורות .

אפיק אביבי מגלם את הדודה הכוזבת. הוא חנוט בחזייה אדירת מימדים, לבוש כבד, נעלי עקב וכמובן ביריות ושמלת מלמלה. הוא שוחה כדג על היבשה בנפתולי העלילה, ונראה שעלינו על עוד שחקן שיש לו פוטנציאל מבטיח. אפיק הוא פרפורמר ושחקן מוצלח.

אמיר אהרוני כצ'רלי משחק בצורה נאותה ומצוינת ומתמודד בכל מהמורות העלילה שמתקילה אותו בהפתעות שונות ומשונות. אמיר שחקן טוב מאוד.

דן רוטשטיין הוא שחקן נפלא שמגלם את הבחור השני ג'ק באורח מקצועי וקליל ובצורה מהנה מאוד.

ים טנא ולנסי , הזכורה כילדת פלא בהצגות מוזיקליות רבות בעבר, היא הנערה הנחשקת קייטי ומשחקה ראוי ,מוצלח מאוד ויפה. יחד עימה משחקת שיר אבוטבול את איימי , ככלה הפוטנציאלית השנייה ומשחקה טוב מאוד .

הוד פרנקפורטר שמיר מצוין כאביו של ג'ק, וכיאה לשמו הוא מגלם את סר פרנסיס שירד מנכסיו. הוד הוא שחקן מוכשר מאוד.

עדן קסלסי מתרוצץ כשריף של מדינה בקווקז או במזרח הרחוק והוא האפוטרופוס והדוד של הבנות שצריך לתת הסכמתו לנישואיהן. הצרה שהוא התאהב בדודה הכוזבת ובא לו לחמוס את מחמדיה הדשנים בניגוד לעמדתו של אפיק. עדן הוא שחקן מוכשר, מפליא בגילום התפקיד התובעני ואין ספק כי הוא בעל פוטנציאל רב.

ליאור כהן הדודה האמיתית המפציעה לפתע בדירה היא שחקנית נהדרת ומלאת חן והיא שפותרת את כל התסבוכת בצורה ראויה לתשואות הידד.

מיה סירקיס המקסימה כאלה דלהיי מגלה את זהותו של מאהבה בין שלל הדמויות המתרוצצות אחוזי אמוק על הבמה ואכן זהו הדודה המחופשת, לצהלת כולם. מיה היא נינוחה, עדינה ומשחקה נעים ויפה.

כאמור מי שמבליח כל העת בדמות המלצר הטעון אשפוז כפוי הוא מתן צדוק . כל תמונה שבה הוא מופיע היא הצגה בפני עצמה.

הבמאי מיטקו בוזקוב אחראי גם לעריכת המוזיקה היפה. הבמאי בוזקוב אחראי גם לתנועה הנהדרת השזורה כמעט בכל מהלך על הבמה.

סשה ליסיאנסקי עצב את התפאורה המרשימה שבנויה מדלתות רחבות ונעות.

התלבושות של לנה רומננקו הן מקסימות ויפות.

אורי מורג עיצב תאורה הולמת ומדויקת.

אם אתם סבורים שמגיע לכם קצת ערב של משובה ונחת, להירגע מהמתח ומהימים הקשים ולצפות בקומדיה שאין לה שום בשורות מיוחדות, אין ספק שדודתו של צ'רלי תעשה לכם רק טוב ובהחלט תצאו עם התובנה שדודות עשירות ישנן רק בהצגות.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget מעמיקה את שיתוף הפעולה עם Ondo עם 98 מניות וקרנות סל חדשות בארצות הברית
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הכריזה על רישום של 98 מניות אמריקאיות חדשות וקרנות סל (ETF), ובכך פותחת גישה רחבה יותר לשווקים מסורתיים תוך קידום סביבת המסחר מרובת הנכסים שלה.

Andersen מרחיבה את היכולות שלה עם צירופה של Scimitar
חברת Andersen Consulting התקשרה בהסכם שיתוף פעולה עם Scimitar, חברה המתמקדת בהאצת חדשנות בתעשיית מדעי החיים.

Attindas Hygiene Partners מרחיבה את מעמדה באירופה עם רכישה מרכזית
אסטרטגיית הצמיחה של Attindas Hygiene Partners הגשימה היום צעד חשוב קדימה עם רכישת Societá Italiana Lavorazione Cellulosa (SILC S.p.A.). חברת Attindas חתמה על הסכם רכישת מניות עם SILC, ורכשה את כל מניות החברה המשפחתית בת ה-53 שנים.

נפח המסחר היומי ב-Bitget TradFi עבר את רף 2 מיליארד הדולר בעקבות עלייה בפעילות המסחר בזהב
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, רשמה נפח מסחר יומי של יותר מ-2 מיליארד דולר ב-Bitget TradFi, ציון דרך משמעותי מאז ההשקה הציבורית ב-5 בינואר.

מרוץ סמלה הבינלאומי מבטיח שותפויות אסטרטגיות לקראת מהדורת ינואר 2026
מרוץ סמלה הבינלאומי (Samla ) הודיע​​על חתימה על סדרה של הסכמי שותפות אסטרטגיים לקראת המהדורה הקרובה שלו, המתוכננת להתקיים ב-24 בינואר 2026. ההסכמים נחתמו במהלך טקס רשמי בהשתתפות נציגים מישויות שותפות ואנשי תקשורת.

SALI Tools ושותפתה האתיופית UKAZ מקימות קרן רווחה ציבורית משותפת,
SALI Tools ושותפתה האתיופית UKAZ מקימות קרן רווחה ציבורית משותפת, ומעמיקות את מחויבות הקהילה הגלובלית קרן חדשה לתמיכה ביוזמות קהילתיות מקומיות, תוך הרחבת מורשת הפילנתרופיה של המותג

Zoom פתחה לרישום מועמדים לרשימת 50 יזמי הסולו המובילים הראשונה בארצות הברית
Zoom פתחה לרישום מועמדים לרשימת 50 יזמי הסולו המובילים הראשונה בארצות הברית, להכרה במנהיגים עסקיים שפועלים כיחידים ושמים את הבינה המלאכותית בראש תוכנית מענקים והוקרה ראשונה מבית Zoom מדגישה את הצלחתם של יזמים בודדים ואת יכולת ההרחבה שלהם באמצעות שילוב והתאמה של בינה מלאכותית

אנדרסן גלובל מצרפת את González-Paullada Domínguez במונטריי, מקסיקו
Andersen Global אנדרסן גלובל מרחיבה את הפלטפורמה שלה באמריקה הלטינית באמצעות הסכם לשיתוף פעולה עם משרד עורכי הדין גונזלס-פאולדה דומינגז González-Paullada Domínguez (GPD) ממונטריי, ובכך מחזקת עוד יותר את כיסוי הארגון במקסיקו

ביקורת: ביבר הזכוכית - מחזה המופת של טנסי וויליאמס בהפקה מדהימה ומרגשת - בית צבי–
08/01/26 | תיאטרון
"ביבר הזכוכית" הוא אחד המחזות הידועים ביותר של טנסי ויליאמס, מגדולי המחזאים האמריקנים, וההפקה המועלית ב"בית צבי" ברמת גן היא מדהימה ומרגשת וחוויה תיאטרלית .

Datavault AI מכריזה על שיתוף פעולה שיווקי חווייתי עם קמעונאית היוקרה Riflessi מניו יורק
Datavault AI מכריזה על שיתוף פעולה שיווקי חווייתי עם קמעונאית היוקרה Riflessi מניו יורק בשדרה החמישית כדי לאפשר תאומים דיגיטליים תלת-ממדיים ממומנים של מלאי עם ADIO(R) ו-DVHOLO(TM) Riflessi תפעיל תאומים דיגיטליים של קווי אופנה יוקרתיים של ברונלו קוצ'ינלי, גוצ'י, טום פורד, קיטון וטומי הילפיגר בין מותגים מובילים אחרים עם Interactive DVHOLO.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI