דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים דו"ח חדש חושף צניחה מדאיגה בעולם בבדיקות סרטן אצל נשים
דו"ח חדש חושף צניחה מדאיגה בעולם בבדיקות סרטן אצל נשים
חיים נוי 22/01/25 |  צפיות: 363

דו"ח חדש חושף צניחה מדאיגה בעולם בבדיקות סרטן אצל נשים

דאבוס, שוויץ, 21 בינואר 2025, (BUSINESS WIRE):

היקף בדיקות הסרטן בקרב נשים צנח ברחבי העולם, זאת על פי הנתונים העדכניים של Hologic Global Women’s Health Index, אחד מבסיסי הנתונים הגדולים ביותר אודות בריאות ורווחת נשים.

Hologic, Inc. ‏(נאסד"ק: HOLX), גוף העוסק בחידושי בריאות לנשים, חבר עם Gallup במטרה ליצור את האינדקס. האינדקס, כעת בשנתו הרביעית, מעלה חששות חדשים בנוגע למגמות צניחה בבריאות האישה. בפעם הראשונה מאז הקמתו של האינדקס, היקף בדיקות הסרטן בקרב נשים נמצא בירידה: רק 10% מהנשים שענו על הסקר ברחבי העולם דיווחו כי הן נבדקו לאיתור סוג כלשהו של סרטןבשנה החולפת, כאשר מדובר בצניחה של שתי נקודות אחוזים לעומת השנתיים הראשונות של האינדקס.

האינדקס השנה יפורסם היום במהלך אירוע המכוסה על ידי Goals House, קהילה המתמקדת בהנעת קידמה ובקידום יעדי הפיתוח ברי הקיימא (SDG) של האו"ם במקביל לפורום הכלכלי העולמי שבדאבוס, שוויץ. האירוע יכלול פאנל משתתפים וביניהם ד"ר נטליה קנם, מנכ"לית קרן האוכלוסייה של האו"ם (UNFPA), ד"ר סניה נישטאר , מנכ"ל, Gavi, The Vaccine Alliance וכן אליסה מיולן, כתבת פיתוח גלובלי, Devex.

"הנתונים שנחשפו היום מצביעים על הרעה בבריאות הנשים", אמר סטפן פ. מקמילן, יו"ר נשיא ומנכ"ל Hologic. "הצניחה מעוררת הזעזוע בהיקף בדיקות הסרטן מהווה קריאה לפעולה. לא נוכל להתעלם מכך. אסטרטגיות חדשניות וכן מאמצים לשיתוף פעולה נדרשים כדי להטמיע שיפורים בני קיימא בתחום בריאות האישה ורווחתה ברחבי העולם".

ממצאים עיקריים באינדקס השנה הנוכחית:

*צניחה במיסוך סרטן בקרב נשים: רק 10% מהנשים שענו על הסקר ברחבי העולם דיווחו כי הן נבדקו לאיתור סוג כלשהו של סרטן בשנה החולפת, מה שמשקף צניחה של שתי נקודות אחוזים לעומת השנתיים הראשונות של האינדקס.

*נשים מתקשות יותר להשיג צרכים בסיסיים: שיעור מבהיל של 38% מהנשים דיווחו כי לא יכלו להרשות לעצמן לקנות מזון בשנה החולפת, מה שמציין את הרמה הגבוהה ביותר של חוסר ביטחון ביכולת להשיג מזון במשך קרוב לשני עשורים. ואילו 32% מהנשים ציינו כי הן אינן יכולות להרשות לעצמן מקום בטוח והולם.

*יותר נשים מודאגות ועצובות: יותר נשים דיווחו כי הן חשות מודאגות (42%) ועצובות (30%) בהשוואה לשנה הראשונה של האינדקס. ולמעלה משליש (35%) ציינו כי הן חשו חוסר בטחון בקרב הקהילות שלהן.

*כאבים פיזיים מתמשכים ובעיות בריאות: 34% מהנשים דיווחו כי חשו כאב משמעותי ביום הקודם, ואילו 26% ציינו כי בעיות בריאות השפיעו על יכולתן לקיים פעילות יומיומית.

*שיעורי בדיקות ה-HIV בקרב נשים נמוכים באופן מעורר דאגה: האינדקס בחן לראשונה את היקף בדיקות ה-HIV בקרב נשים והעלה ממצאים מדאיגים: פחות מ- 0.5% מהנשים נבדקו בארצות מסוימות, בעיקר בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה, ואף ארץ לא הגיעה לנתון העולה על 41% . ברחבי העולם, הנתון באחוזים הרבה יותר נמוך. 6% בלבד מקרב המנשים - ללא תלות בביקור אצל איש מקצוע מתחום שירותי הבריאות או אשר עברו בדיקת STI - דיווחו כי הן עברו בדיקת HIV בשנה החולפת.

*סימני תקווה - בארצות מסוימות נרשמה התקדמות: ב-28 ארצות נרשם גידול משמעותי בציוני האינדקס מאז השנה הראשונה שלו, כולל קזחסטן, קניה, פולין וונצואלה.

האינדקס מעניק ציון בריאות לנשים עבור כל ארץ או טריטוריה בהתבסס על תשובות לסקר בחמישה ממדי הבריאות. סך הכל, הציון העולמי הוא 53 מתוך 100 באינדקס בשנה ה-4, והמשמעות היא שלא חל שינוי רב מאז ההתחלה של תיעוד האינדקס.

טאיוואן מובילה את העולם זו השנה הרביעים ברציפות, עם ציון 68 מתוך 100. מקומות נוספים עם ציונים גבוהים הם כווית (67), אוסטריה (66) ושוויץ (65). הציונים הנמוכים ביותר הוענקו לאפגניסטן (30), לקונגו (34) ולצ’אד (35). ארצות הברית קיבלה ציון 60 - השווה לזה שקיבלו ניו זילנד (60) וליטא (60) וירדה שבעה מקומות לעומת הציון שקיבלה בשנה השלישית של האינדקס, למקום ה-37 מתוך 142 ארצות וטריטוריות.

האינדקס סוגר פער קריטי בידע אודות הבריאות, הבטיחות והרווחה של נשים ברחבי העולם. הוא מתבסס על ראיונות שנערכו עם למעלה מ-146,000 נשים וגברים ב-142 ארצות וטריטוריות, והוא מייצג את קולותיהן של 97% מהנשים והילדות בעולם בגילאי 15 ומעלה.

לצפייה באינדקס המלא ובמשאבים קשורים, בקרו בכתובת WomensHealthIndex.com.

אודות Hologic, Inc.

Hologic, Inc. הוא גוף מוביל בתחום בריאות האישה, העוסק בפיתוח טכנולוגיות רפואיות חדשניות אשר מזהות, מאבחנות ומטפלו ביעילות בבעיות בריאות ואשר מעלות את רף הטיפולים ברחבי העולם. לפרטים נוספים אודות Hologic, בקרו בכתובת www.hologic.com והתחברו עמנו בכתובת LinkedIn, Facebook, X, Instagram ו-YouTube.

Hologic ו-The Science of Sure הם סימנים מסחריים או סימני מסחר רשומים של Hologic, Inc. ו/או חברות הבת שלה בארצות הברית ו/או בארצות נוספות.

אודות Gallup

Gallup מספקת שירותי ניתוח וייעוץ שעוזרים למנהיגים ולארגונים לקבל מענה לבעיות הדוחקות ביותר מולן הם מתמודדים. ל-Gallup למעלה מ-80 שנות ניסיון עם תפוצה עולמית, והחברה מחזיקה בידע המקיף ביותר אודות גישות ודפוסי התנהגות של עובדים, של לקוחות, של סטודנטים ושל אזרחים לעומת כל ארגון אחר בעולם.

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/54182358/en

למידע נוסף

קשרי משקיעים
מיכאל ווטס
סגן נשיא ארגוני, קשרי משקיעים
‏‏‎(+1) 858.410.8514
[email protected]

אשת קשר לאמצעי התקשורת
בריג’יט פרי
מנהלת בכירה, תקשורת ארגונית
‎(+1) 508.263.8654
[email protected]

מקור: Hologic, Inc.

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ב-WGS ביום שני
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ב-WGS ביום שני: רוזן, יועץ מהימן למשקיעים, קורא למשקיעי GeneDx Holdings Corp שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לקבל ייצוג משפטי לפני המועד החשוב ב-3 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – WGS

התראה בנוגע למועד אחרון בתביעה ייצוגית נגד NNOX
התראה בנוגע למועד אחרון בתביעה ייצוגית נגד NNOX: רוזן, יועץ משפטי המדורג בצמרת העולמית, מעודד משקיעים של Nano-X Imaging Ltd עם הפסדים של מעל 100,000$ להשיג ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-11 באוגוסט בתביעה ייצוגית בניירות ערך – NNOX

המועד האחרון לתביעה הייצוגית נגד GRAL ביום שלישי: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי GRAIL, Inc. עם הפסדים של מעל 100,000$ להשיג ייצוג
המועד האחרון לתביעה הייצוגית נגד GRAL ביום שלישי: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי GRAIL, Inc. עם הפסדים של מעל 100,000$ להשיג ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-4 באוגוסט בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GRAL

קבוצת 2PointZero מסמנת היקף פעילות גלובלי עם זינוק בהכנסות ל-21.9 מיליארד דירהם ורווח נקי של 7.7 מיליארד דירהם במחצית הראשונה של 2026
צמיחת ההכנסות של הקבוצה נתמכה בשיעור רווח גולמי יציב של 29%, וב-EBITDA מתואם של 5.0 מיליארד דירהם

Univar Solutions מוקירה את שותפי השינוע המובילים בטקס פרסי המובילים השנתי
Univar Solutions LLC ("Univar Solutions", או "החברה"), ספקית גלובלית מובילה של פתרונות למשתמשים ברכיבים וכימיקלים מיוחדים, הכריזה היום על הזוכים בפרסי המובילים (Carrier Awards) השנתיים שלה.

לנטרוניקס ו-Swarmer משתפות פעולה ליצירת מודול מחשוב מותאם עבור מערכות אוויריות בלתי מאוישות מקבוצה 1
Lantronix תפתח פתרון מותאם המבוסס על Open-Q™ 6490CS SOM של Lantronix לתמיכה בתוכנת הבינה המלאכותית של Swarmer ברחפנים קטנים המיועדים למשימות הגנה, ותגדיל את כוח המחשוב המובנה ביותר מ-400% בהשוואה לפלטפורמות הנוכחיות

GTCFX מסכמת יומיים של דיונים על השוק ב-Wiki Finance Expo Hong Kong 2026
GTCFX סיימה ב-24 ביולי את השתתפותה בתערוכת Wiki Finance Expo Hong Kong 2026; האירוע, שנמשך יומיים במלון Hopewell ברובע וואן צ'אי (Wan Chai), הפגיש את הברוקרים באופן ישיר עם סוחרים, משקיעים ואנשי מקצוע מהתעשייה – הן מהאזור והן ממקומות נוספים.

Bitget, לפי דיווח של CoinGlass, מדורגת במקום השני בעומק הנזילות של ETH במחצית הראשונה של 2026
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, דורגה בין זירות המסחר המובילות לנזילות בנגזרות של BTC ו-ETH במחצית הראשונה של 2026, על פי CoinGlass 2026 Semi-Annual Cryptocurrency Derivatives Market Report, דו"ח המדגיש את תפקידה ההלך וגדל של הבורסה בתמיכה בביצוע עמוק בנכסים קריפטוגרפים מרכזיים ככל ששוקי הנגזרות הופכים לסלקטיביים יותר.

נאפסטר,‏ DETASAD ולנובו מאפשרות תשתית בינה מלאכותית ריבונית לתמיכה בפריסה מקומית בערב הסעודית
חברת החדשנות Napster, המניעה את הדור הבא של בינה מלאכותית (AI) מוחשית ובעלת יכולת פעולה עצמאית, הודיעה היום על שיתוף פעולה עם החברות DETECON AL SAUDIA (DETASAD) ולנובו, במטרה לספק תשתית בינה מלאכותית ריבונית בממלכת ערב הסעודית

ריסקיפייד תדווח ביום רביעי, ה-12 באוגוסט על התוצאות הכספיות לרבעון השני של 2026
ריסקיפייד ‏Riskified Ltd ‏(NYSE: RSKD), מובילה עולמית בתחום מניעת הונאות ומודיעין סיכונים במסחר אלקטרוני, הודיעה היום כי תפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2026 ב-12 באוגוסט 2026, לפני פתיחת המסחר.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI