דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים דו"ח חדש חושף צניחה מדאיגה בעולם בבדיקות סרטן אצל נשים
דו"ח חדש חושף צניחה מדאיגה בעולם בבדיקות סרטן אצל נשים
חיים נוי 22/01/25 |  צפיות: 321

דו"ח חדש חושף צניחה מדאיגה בעולם בבדיקות סרטן אצל נשים

דאבוס, שוויץ, 21 בינואר 2025, (BUSINESS WIRE):

היקף בדיקות הסרטן בקרב נשים צנח ברחבי העולם, זאת על פי הנתונים העדכניים של Hologic Global Women’s Health Index, אחד מבסיסי הנתונים הגדולים ביותר אודות בריאות ורווחת נשים.

Hologic, Inc. ‏(נאסד"ק: HOLX), גוף העוסק בחידושי בריאות לנשים, חבר עם Gallup במטרה ליצור את האינדקס. האינדקס, כעת בשנתו הרביעית, מעלה חששות חדשים בנוגע למגמות צניחה בבריאות האישה. בפעם הראשונה מאז הקמתו של האינדקס, היקף בדיקות הסרטן בקרב נשים נמצא בירידה: רק 10% מהנשים שענו על הסקר ברחבי העולם דיווחו כי הן נבדקו לאיתור סוג כלשהו של סרטןבשנה החולפת, כאשר מדובר בצניחה של שתי נקודות אחוזים לעומת השנתיים הראשונות של האינדקס.

האינדקס השנה יפורסם היום במהלך אירוע המכוסה על ידי Goals House, קהילה המתמקדת בהנעת קידמה ובקידום יעדי הפיתוח ברי הקיימא (SDG) של האו"ם במקביל לפורום הכלכלי העולמי שבדאבוס, שוויץ. האירוע יכלול פאנל משתתפים וביניהם ד"ר נטליה קנם, מנכ"לית קרן האוכלוסייה של האו"ם (UNFPA), ד"ר סניה נישטאר , מנכ"ל, Gavi, The Vaccine Alliance וכן אליסה מיולן, כתבת פיתוח גלובלי, Devex.

"הנתונים שנחשפו היום מצביעים על הרעה בבריאות הנשים", אמר סטפן פ. מקמילן, יו"ר נשיא ומנכ"ל Hologic. "הצניחה מעוררת הזעזוע בהיקף בדיקות הסרטן מהווה קריאה לפעולה. לא נוכל להתעלם מכך. אסטרטגיות חדשניות וכן מאמצים לשיתוף פעולה נדרשים כדי להטמיע שיפורים בני קיימא בתחום בריאות האישה ורווחתה ברחבי העולם".

ממצאים עיקריים באינדקס השנה הנוכחית:

*צניחה במיסוך סרטן בקרב נשים: רק 10% מהנשים שענו על הסקר ברחבי העולם דיווחו כי הן נבדקו לאיתור סוג כלשהו של סרטן בשנה החולפת, מה שמשקף צניחה של שתי נקודות אחוזים לעומת השנתיים הראשונות של האינדקס.

*נשים מתקשות יותר להשיג צרכים בסיסיים: שיעור מבהיל של 38% מהנשים דיווחו כי לא יכלו להרשות לעצמן לקנות מזון בשנה החולפת, מה שמציין את הרמה הגבוהה ביותר של חוסר ביטחון ביכולת להשיג מזון במשך קרוב לשני עשורים. ואילו 32% מהנשים ציינו כי הן אינן יכולות להרשות לעצמן מקום בטוח והולם.

*יותר נשים מודאגות ועצובות: יותר נשים דיווחו כי הן חשות מודאגות (42%) ועצובות (30%) בהשוואה לשנה הראשונה של האינדקס. ולמעלה משליש (35%) ציינו כי הן חשו חוסר בטחון בקרב הקהילות שלהן.

*כאבים פיזיים מתמשכים ובעיות בריאות: 34% מהנשים דיווחו כי חשו כאב משמעותי ביום הקודם, ואילו 26% ציינו כי בעיות בריאות השפיעו על יכולתן לקיים פעילות יומיומית.

*שיעורי בדיקות ה-HIV בקרב נשים נמוכים באופן מעורר דאגה: האינדקס בחן לראשונה את היקף בדיקות ה-HIV בקרב נשים והעלה ממצאים מדאיגים: פחות מ- 0.5% מהנשים נבדקו בארצות מסוימות, בעיקר בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה, ואף ארץ לא הגיעה לנתון העולה על 41% . ברחבי העולם, הנתון באחוזים הרבה יותר נמוך. 6% בלבד מקרב המנשים - ללא תלות בביקור אצל איש מקצוע מתחום שירותי הבריאות או אשר עברו בדיקת STI - דיווחו כי הן עברו בדיקת HIV בשנה החולפת.

*סימני תקווה - בארצות מסוימות נרשמה התקדמות: ב-28 ארצות נרשם גידול משמעותי בציוני האינדקס מאז השנה הראשונה שלו, כולל קזחסטן, קניה, פולין וונצואלה.

האינדקס מעניק ציון בריאות לנשים עבור כל ארץ או טריטוריה בהתבסס על תשובות לסקר בחמישה ממדי הבריאות. סך הכל, הציון העולמי הוא 53 מתוך 100 באינדקס בשנה ה-4, והמשמעות היא שלא חל שינוי רב מאז ההתחלה של תיעוד האינדקס.

טאיוואן מובילה את העולם זו השנה הרביעים ברציפות, עם ציון 68 מתוך 100. מקומות נוספים עם ציונים גבוהים הם כווית (67), אוסטריה (66) ושוויץ (65). הציונים הנמוכים ביותר הוענקו לאפגניסטן (30), לקונגו (34) ולצ’אד (35). ארצות הברית קיבלה ציון 60 - השווה לזה שקיבלו ניו זילנד (60) וליטא (60) וירדה שבעה מקומות לעומת הציון שקיבלה בשנה השלישית של האינדקס, למקום ה-37 מתוך 142 ארצות וטריטוריות.

האינדקס סוגר פער קריטי בידע אודות הבריאות, הבטיחות והרווחה של נשים ברחבי העולם. הוא מתבסס על ראיונות שנערכו עם למעלה מ-146,000 נשים וגברים ב-142 ארצות וטריטוריות, והוא מייצג את קולותיהן של 97% מהנשים והילדות בעולם בגילאי 15 ומעלה.

לצפייה באינדקס המלא ובמשאבים קשורים, בקרו בכתובת WomensHealthIndex.com.

אודות Hologic, Inc.

Hologic, Inc. הוא גוף מוביל בתחום בריאות האישה, העוסק בפיתוח טכנולוגיות רפואיות חדשניות אשר מזהות, מאבחנות ומטפלו ביעילות בבעיות בריאות ואשר מעלות את רף הטיפולים ברחבי העולם. לפרטים נוספים אודות Hologic, בקרו בכתובת www.hologic.com והתחברו עמנו בכתובת LinkedIn, Facebook, X, Instagram ו-YouTube.

Hologic ו-The Science of Sure הם סימנים מסחריים או סימני מסחר רשומים של Hologic, Inc. ו/או חברות הבת שלה בארצות הברית ו/או בארצות נוספות.

אודות Gallup

Gallup מספקת שירותי ניתוח וייעוץ שעוזרים למנהיגים ולארגונים לקבל מענה לבעיות הדוחקות ביותר מולן הם מתמודדים. ל-Gallup למעלה מ-80 שנות ניסיון עם תפוצה עולמית, והחברה מחזיקה בידע המקיף ביותר אודות גישות ודפוסי התנהגות של עובדים, של לקוחות, של סטודנטים ושל אזרחים לעומת כל ארגון אחר בעולם.

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/54182358/en

למידע נוסף

קשרי משקיעים
מיכאל ווטס
סגן נשיא ארגוני, קשרי משקיעים
‏‏‎(+1) 858.410.8514
[email protected]

אשת קשר לאמצעי התקשורת
בריג’יט פרי
מנהלת בכירה, תקשורת ארגונית
‎(+1) 508.263.8654
[email protected]

מקור: Hologic, Inc.

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
בית הספר למנהל עסקים של לונדון מכריז על קבלת תרומה של 25 מיליון ליש"ט מקרן דיוויד ומולי פיוט ומדיוויד ומולי פיוט
בית הספר למנהל עסקים של לונדון (London Business School - LBS) הודיע היום על קבלת תרומה של 25 מיליון ליש"ט מקרן דיוויד ומולי פיוט ומדיוויד ומולי פיוט.

מפסולת פלסטיק ועד עטיפות שוקולד: LYB ו-Mondelez משתפות פעולה בפיתוח אריזות גמישות עבור החטיף Marabou שמקורן בפלסטיק ממוחזר
LyondellBasell (NYSE: LYB), מובילה גלובלית בתחום הכימיקלים, הכריזה על פתרון אריזה גמיש וחדשני לחטיפי השוקולד Marabou, שפותח בשיתוף פעולה עם Mondelez International, Amcor, Taghleef Industries וחברות מרכזיות אחרות בתעשייה

LIFEPODS חושפת את קפסולות ההישרדות מהדור הבא שלה בתערוכות VivaTech ו-Eurosatory 2026
Momentum Technologies, חברת דיפטק צרפתית המתמחה בפתרונות הגנה והישרדות בסיכונים גדולים, חשפה באופן רשמי את הקפסולות LIFEPODS שלה בגרסת 2026 של התערוכות VivaTech (Innovation Gallery, 17-20 ביוני) ו-Eurosatory (אולם 5B, דוכן E150, 15-18 ביוני).

VertiGIS Neo נכנסת לשלב הבא ומניעה תהליכי עבודה גיאו-מרחביים בזמן אמת המבוססים על בינה מלאכותית.
היכולות של VertiGIS Neo המבוססות על בינה מלאכותית יוצגו בכנס המשתמשים של Esri, שייערך בסן דייגו בין ה-13 ל-17 ביולי.

אזטיק מקדמת את דיוויד אולפסון, דני מייג'ור ואונסון צ'וי לשותפים
Aztiq הודיעה היום על קידומם של דיוויד אולפסון, דני מייג'ור ואונסון צ'וי לשותפים, כהוקרה על תרומתם המשמעותית לצמיחה, לפעילויות ההשקעה וליצירת הערך ארוך הטווח של Aztiq במערכת הבריאות.

CGTN: מדוע העולם שואל – מה גורם למפלגה הקומוניסטית הסינית לפעול בהצלחה?
במלאת 105 שנה להקמת המפלגה הקומוניסטית של סין, פרסם CGTN מאמר הבוחן מדוע CPC ממשיכה למשוך תשומת לב בינלאומית גוברת. במאמר נבחן כיצד נתיב הפיתוח של סין, מודל הממשל והחזון הגלובלי שלה מעצבים מחדש את התפיסות הגלובליות לגבי המפלגה הקומוניסטית של סין ומציעים נקודות מבט חדשות על מודרניזציה וממשל עולמי.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHR
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHR: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי חברת Phreesia, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר לקבל ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב- 13 ביולי במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PHR

התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד FSK
התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד FSK: רוזן, משרד עורכי דין מוערך ברחבי העולם, מעודדים משקיעים ב- FS KKR Capital Corp. עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-6 ביולי בתביעה ייצוגית בניירות ערך – FSK

מועד אחרון חשוב לתביעה ייצוגית נגד CHX
מועד אחרון חשוב לתביעה ייצוגית נגד CHX: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי ChampionX Corporation עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-14 ביולי בתביעה ייצוגית בניירות ערך - CHX

מועד אחרון לתביעה ייצוגית לניירות ערך נגד GPK
מועד אחרון לתביעה ייצוגית לניירות ערך נגד GPK: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד משקיעים בחברת Graphic Packaging Holding עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-6 ביולי במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – GPK
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI