דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים דו"ח חדש חושף כשלים במימון פרויקטים אקלימיים, וקורא ליצירת פתרונות דחופים עבור הגירת השקעות
דו"ח חדש חושף כשלים במימון פרויקטים אקלימיים, וקורא ליצירת פתרונות דחופים עבור הגירת השקעות
חיים נוי 18/03/25 |  צפיות: 710

דו"ח חדש חושף כשלים במימון פרויקטים אקלימיים, וקורא ליצירת פתרונות דחופים עבור הגירת השקעות

לונדון , 18 במרץ 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

דו"ח מימון פרויקטים אקלימיים פורץ דרך, שפורסם בידי הפורום לפגיעות האקלים (CVF) ו-Henley & Partners, מדגיש את הכשלים במימון פעולות אקלימיות דחופות וחוקר כיצד הגירת השקעות יכולה לפתוח משאבים חיוניים לחוסן האקלים במדינות בעולם שנמצאות תחת הסיכון הגדול ביותר.

ה-CVF, ארגון בינלאומי המורכב מ-70 מדינות שפגיעות במיוחד לאקלים, ובהן מתגוררים 1.75 מיליארד בני אדם - 20% מאוכלוסיית העולם. למרות שהן אחראיות רק ל-6% מפליטות הגזים העולמיות, הן צריכות להתמודד עם ההשפעות הקשות ביותר של התמוטטות האקלים. עד שנת 2030, מדינות אלה יצטרכו כ-500 מיליארד דולר בשנה כדי לממן פעילות אקלימית, לפיתוח ושימור הטבע.

כפי שמציין מזכ"ל CVF ונשיא האיים המלדיביים לשעבר, מוחמד נאשיד (Mohamed Nasheed), בדו"ח אזרחות באמצעות השקעה: מימון אקלים בר קיימא לממשלות, מימון האקלים העולמי נותר איטי, מגביל ובעיקר לא נגיש למי שזקוק לו ביותר. "בעוד שמדינות עשירות מעכבות פעולות אקלימיות והתחייבויות למימון, מדינות קו החזית נותרות לבדן בקרב ההישרדות. המערכת הפיננסית הבינלאומית מכשילה אותנו, ואנו זקוקים לפתרונות נועזים כדי לשנות את מאזן הכוחות במימון הפעילות האקלימית. במהלך שני העשורים האחרונים, מדינות CVF כבר איבדו 20% מצמיחת התמ"ג הפוטנציאלית שלהן עקב השפעות האקלים. איננו יכולים להסתמך על צדקה ממדינות מתועשות. נחוצות יוזמות דחופות כדי להבטיח גישה ישירה ומיידית למימון הפעילות האקלימית".

גיוס הון פרטי לחוסן אקלימי

באמצעות משרד הייעוץ לתחום הממשל הבינלאומי המוביל שלה, Henley & Partners מספקת ייעוץ אסטרטגי למדינות בפיתוח, יישום וניהול של תוכניות מגורים ואזרחות מבוססות השקעה. עד כה, החברה סייעה להשקעות זרות ישירות בהיקף של למעלה מ-15 מיליארד דולר במדינות רבות. היוזמה האחרונה שלה הובילה להקמת התוכנית הראשונה להשקעה באזרחות הקשורה לאקלים, תוכנית האזרחות הכלכלית והאקלימית של נאורו.

בהתייחסותו לדו"ח, דיוויד וו.אר. אדיאנג (David W.R. Adeang), חבר פרלמנט ונשיא הרפובליקה של נאורו, אמר כי "התוכנית שלנו מממנת יוזמות חוסן קריטיות - מחיזוק החוף ועד ניהול מים מודרני וייצור מזון בר קיימא. מודלים דומים חיזקו את החוסן האקלימי במדינות אי קטנות כמו גרנדה ואנטיגואה וברבודה, אבל זה של נאורו הוא הראשון ששם את ההסתגלות לתנאי האקלים בליבה. החידושים שאנו מיישמים נגד הים העולה יכולים לעזור לעצב אסטרטגיות חוסן עולמיות".

על פי האו"ם, מדינות איים קטנים מתפתחות (SIDS) סבלו מהפסדים הקשורים לאקלים בסך 153 מיליארד דולר בחמשת העשורים האחרונים, למרות שתרמו פחות מ-1% מהפליטות העולמיות, והנטל הפיננסי על מדינות אלה מחמיר עוד יותר על ידי פער מימון הסתגלות לאקלים בסך 34 מיליארד דולר. בנוסף לאתגרים אלה, 70% ממוות בעריסה עולים על רמות חוב בנות קיימא, ונזקי אסונות האקלים באזורים אלה זינקו ב-90% בין 2011 ל-2022.

ד"ר יורג סטפן (Dr. Juerg Steffen), מנכ"ל Henley & Partners, אומר "ניוד השקעות בינלאומיות יכול לספק מימון מיידי ללא חוב לפרויקטים של חוסן אקלימי, ולהציע גלגל הצלה פיננסי חיוני למדינות פגיעות תוך מתן אפשרות למשקיעים לתמוך בפעילות אקלימית גלובלית. חשיבה מחודשת על האופן שבו עושר והון פרטיים מצטלבים עם צורכי מימון ציבוריים היא המפתח לגשר על פער המימון האקלימי".

מחוב ריבוני להון עצמי ריבוני

הדו"ח מתאר כיצד ניתן לבנות תוכניות נדידת השקעות ליצירת קרנות חוסן לנדידת השקעות (IMRF) המתעלות הון פרטי לפרויקטי חוסן אקלימי קריטיים מבלי להגדיל את החוב הלאומי. על ידי קישור התוכניות הללו עם נאמנויות הון טבעי, מדינות יכולות להבטיח תזרימי הכנסה ברי קיימא למימון הגנת חופים, יוזמות לקיזוז פחמן והרחבת הכלכלה הכחולה. מודלים מוצלחים של גישה זו כוללים מינוף אג"ח כחולות, תיירות אקולוגית ושווקי אשראי פחמניים כדי לייצר כספים הסתגלות לאקלים וגיוון כלכלי.

הכלכלן הראשי של Henley &Partners, ז'אן פול פברי (Jean Paul Fabri), מסביר כיצד, "קרנות מטבע אפקטיביות יפעלו כמו קרנות עושר ריבוניות, שמטרתן להפחית תנודות כלכליות, לממן יוזמות קיימות ארוכות טווח ולספק כרית פיננסית נגד אתגרי אקלים וכלכלה. עם זאת, הם נבדלים מהמודלים המסורתיים בכך שהם משלבים מימון אקלים, ניהול סיכונים ופיתוח כלכלי בממשל שלהם".

"במשך זמן רב מדי, נאמר למדינות פגיעות אקלים להסתגל, להתמודד ולהחזיק מעמד - כאילו חוסן הוא רק מעשה של רצון, ולא עניין של השקעה", מתעקשת שרה ג'יין אחמד (Sara Jane Ahmed), מנכ"לית CVF ויועצת פיננסית V20 במזכירות CVF-V20. "על ידי מימון חוסן אקלימי, העולם לא רק מסייע למדינות בסיכון - הוא פותח שווקים, מחזק כלכלות ומעצב עתיד משותף. העתיד אינו שייך לאלה שמחכים, אלא לאלה הנועזים מספיק כדי לבנות אותו".

לקריאת ההודעה המלאה

למידע נוסף – מדיה:
Sarah Nicklin
Group Head of PR
[email protected]
+27 72 464 8965

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
DALI Alliance מכריז על הכנס הגלובלי הראשון אי פעם DALI 27 שילווה גם בתערוכה
מפגש הפסגה והתערוכה בינלאומיים החדשים יאחדו את האקוסיטסם הגלובלי של DALI ויחגגו מצוינות באמצעות 2027 DALI Lighting Awards

רוזן, עו"ד מהימן למשקיעים, מעודד את משקיעי Baidu, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – BIDU
משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי דין בינלאומי העוסק בזכויות משקיעים, מודיע על הגשת תביעה ייצוגית בשם רוכשי ניירות ערך של חברת Baidu, Inc. (נאסד"ק: BIDU) בין התאריכים 18 בנובמבר 2025 עד 17 באוגוסט 2026, שני התאריכים כוללים ("תקופת התביעה הייצוגית").

CGTN: כיצד דיפלומטיה ברמת ראשי המדינה מנווטת את יחסי סין-ארה"ב לעבר יציבות
רשת CGTN פרסמה מאמר העוסק בביקור המדינה הקרוב של נשיא סין, שי ג'ינפינג, בארצות הברית. המאמר, המדגיש את ההגדרה המחודשת של יחסי סין-ארה"ב כפי שנקבעה על ידי שני המנהיגים בחודש מאי, מציין כי הדיפלומטיה ברמת ראשי המדינות שימשה מאז ומתמיד כ"עוגן" של היחסים; היא ממלאת תפקיד מכוון ואסטרטגי שאין לו תחליף, ומספקת ערובות אסטרטגיות חשובות לשיפור ופיתוח הקשרים הדו-צדדיים.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד Alibaba
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד Alibaba: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי Alibaba Group Holding Limited לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי המשרד – BABA

Mavenir ו-Neysa משתפות פעולה כדי להביא תשתית מבוססת בינה מלאכותית למפעילות, ארגונים וספקיות ניאו-עננים
הפתרון המשולב מחבר את פלטפורמת הבינה המלאכותית המשולבת של Mavenir עם ענן הבינה המלאכותית של Neysa כדי לספק למפעילות, ארגונים וספקיות ניאו-עננים נתיב ריבוני מוכן לייצור לבנייה, פריסה והפקת רווחים מבינה מלאכותית

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ARS PHARMACEUTICALS
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ARS PHARMACEUTICALS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך – SPRY

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד DATAVAULT AI
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד DATAVAULT AI: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי Datavault AI Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב ב- 5 באוקטובר בתביעה ייצוגית בניירות הערך – DVLT

חדשנות עטורת פרסים: כיצד מחסנית ה-ARGUS Multi-Ohm מביאה קסם אמיתי לעולם האידוי
בתערוכת Vape Club Show 2026 במוסקבה, שננעלה לאחרונה, זכה ה-MAGIC POD של חברת VOOPOO בפרס החדשנות הטכנולוגית הטובה ביותר לשנת 2026. קונספט חדש זה נועד להעלות את המודעות למחסנית ה-ARGUS Multi-Ohm החלוצית של החברה.

SASE OpsLab Ltd משיקה את פלטפורמת ניהול מחזור החיים הראשונה בתעשייה
SASE OpsLab Ltd משיקה את פלטפורמת ניהול מחזור החיים הראשונה בתעשייה, המפשטת את התפעול של פלטפורמת הבנייה וההפעלה ההיברידית של SASE

Equativ מביאה ChatGPT Ads למותגים כשותפת פרסום
Equativ הופכת לשותפה טכנולוגית של ChatGPT Ads, ומביאה מומחיות של שיווק רב-שלבי מלא, מבוסס הקשרים וטבעי, למותגים ברחבי העולם
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI