דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים דו"ח חדש חושף כשלים במימון פרויקטים אקלימיים, וקורא ליצירת פתרונות דחופים עבור הגירת השקעות
דו"ח חדש חושף כשלים במימון פרויקטים אקלימיים, וקורא ליצירת פתרונות דחופים עבור הגירת השקעות
חיים נוי 18/03/25 |  צפיות: 527

דו"ח חדש חושף כשלים במימון פרויקטים אקלימיים, וקורא ליצירת פתרונות דחופים עבור הגירת השקעות

לונדון , 18 במרץ 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

דו"ח מימון פרויקטים אקלימיים פורץ דרך, שפורסם בידי הפורום לפגיעות האקלים (CVF) ו-Henley & Partners, מדגיש את הכשלים במימון פעולות אקלימיות דחופות וחוקר כיצד הגירת השקעות יכולה לפתוח משאבים חיוניים לחוסן האקלים במדינות בעולם שנמצאות תחת הסיכון הגדול ביותר.

ה-CVF, ארגון בינלאומי המורכב מ-70 מדינות שפגיעות במיוחד לאקלים, ובהן מתגוררים 1.75 מיליארד בני אדם - 20% מאוכלוסיית העולם. למרות שהן אחראיות רק ל-6% מפליטות הגזים העולמיות, הן צריכות להתמודד עם ההשפעות הקשות ביותר של התמוטטות האקלים. עד שנת 2030, מדינות אלה יצטרכו כ-500 מיליארד דולר בשנה כדי לממן פעילות אקלימית, לפיתוח ושימור הטבע.

כפי שמציין מזכ"ל CVF ונשיא האיים המלדיביים לשעבר, מוחמד נאשיד (Mohamed Nasheed), בדו"ח אזרחות באמצעות השקעה: מימון אקלים בר קיימא לממשלות, מימון האקלים העולמי נותר איטי, מגביל ובעיקר לא נגיש למי שזקוק לו ביותר. "בעוד שמדינות עשירות מעכבות פעולות אקלימיות והתחייבויות למימון, מדינות קו החזית נותרות לבדן בקרב ההישרדות. המערכת הפיננסית הבינלאומית מכשילה אותנו, ואנו זקוקים לפתרונות נועזים כדי לשנות את מאזן הכוחות במימון הפעילות האקלימית. במהלך שני העשורים האחרונים, מדינות CVF כבר איבדו 20% מצמיחת התמ"ג הפוטנציאלית שלהן עקב השפעות האקלים. איננו יכולים להסתמך על צדקה ממדינות מתועשות. נחוצות יוזמות דחופות כדי להבטיח גישה ישירה ומיידית למימון הפעילות האקלימית".

גיוס הון פרטי לחוסן אקלימי

באמצעות משרד הייעוץ לתחום הממשל הבינלאומי המוביל שלה, Henley & Partners מספקת ייעוץ אסטרטגי למדינות בפיתוח, יישום וניהול של תוכניות מגורים ואזרחות מבוססות השקעה. עד כה, החברה סייעה להשקעות זרות ישירות בהיקף של למעלה מ-15 מיליארד דולר במדינות רבות. היוזמה האחרונה שלה הובילה להקמת התוכנית הראשונה להשקעה באזרחות הקשורה לאקלים, תוכנית האזרחות הכלכלית והאקלימית של נאורו.

בהתייחסותו לדו"ח, דיוויד וו.אר. אדיאנג (David W.R. Adeang), חבר פרלמנט ונשיא הרפובליקה של נאורו, אמר כי "התוכנית שלנו מממנת יוזמות חוסן קריטיות - מחיזוק החוף ועד ניהול מים מודרני וייצור מזון בר קיימא. מודלים דומים חיזקו את החוסן האקלימי במדינות אי קטנות כמו גרנדה ואנטיגואה וברבודה, אבל זה של נאורו הוא הראשון ששם את ההסתגלות לתנאי האקלים בליבה. החידושים שאנו מיישמים נגד הים העולה יכולים לעזור לעצב אסטרטגיות חוסן עולמיות".

על פי האו"ם, מדינות איים קטנים מתפתחות (SIDS) סבלו מהפסדים הקשורים לאקלים בסך 153 מיליארד דולר בחמשת העשורים האחרונים, למרות שתרמו פחות מ-1% מהפליטות העולמיות, והנטל הפיננסי על מדינות אלה מחמיר עוד יותר על ידי פער מימון הסתגלות לאקלים בסך 34 מיליארד דולר. בנוסף לאתגרים אלה, 70% ממוות בעריסה עולים על רמות חוב בנות קיימא, ונזקי אסונות האקלים באזורים אלה זינקו ב-90% בין 2011 ל-2022.

ד"ר יורג סטפן (Dr. Juerg Steffen), מנכ"ל Henley & Partners, אומר "ניוד השקעות בינלאומיות יכול לספק מימון מיידי ללא חוב לפרויקטים של חוסן אקלימי, ולהציע גלגל הצלה פיננסי חיוני למדינות פגיעות תוך מתן אפשרות למשקיעים לתמוך בפעילות אקלימית גלובלית. חשיבה מחודשת על האופן שבו עושר והון פרטיים מצטלבים עם צורכי מימון ציבוריים היא המפתח לגשר על פער המימון האקלימי".

מחוב ריבוני להון עצמי ריבוני

הדו"ח מתאר כיצד ניתן לבנות תוכניות נדידת השקעות ליצירת קרנות חוסן לנדידת השקעות (IMRF) המתעלות הון פרטי לפרויקטי חוסן אקלימי קריטיים מבלי להגדיל את החוב הלאומי. על ידי קישור התוכניות הללו עם נאמנויות הון טבעי, מדינות יכולות להבטיח תזרימי הכנסה ברי קיימא למימון הגנת חופים, יוזמות לקיזוז פחמן והרחבת הכלכלה הכחולה. מודלים מוצלחים של גישה זו כוללים מינוף אג"ח כחולות, תיירות אקולוגית ושווקי אשראי פחמניים כדי לייצר כספים הסתגלות לאקלים וגיוון כלכלי.

הכלכלן הראשי של Henley &Partners, ז'אן פול פברי (Jean Paul Fabri), מסביר כיצד, "קרנות מטבע אפקטיביות יפעלו כמו קרנות עושר ריבוניות, שמטרתן להפחית תנודות כלכליות, לממן יוזמות קיימות ארוכות טווח ולספק כרית פיננסית נגד אתגרי אקלים וכלכלה. עם זאת, הם נבדלים מהמודלים המסורתיים בכך שהם משלבים מימון אקלים, ניהול סיכונים ופיתוח כלכלי בממשל שלהם".

"במשך זמן רב מדי, נאמר למדינות פגיעות אקלים להסתגל, להתמודד ולהחזיק מעמד - כאילו חוסן הוא רק מעשה של רצון, ולא עניין של השקעה", מתעקשת שרה ג'יין אחמד (Sara Jane Ahmed), מנכ"לית CVF ויועצת פיננסית V20 במזכירות CVF-V20. "על ידי מימון חוסן אקלימי, העולם לא רק מסייע למדינות בסיכון - הוא פותח שווקים, מחזק כלכלות ומעצב עתיד משותף. העתיד אינו שייך לאלה שמחכים, אלא לאלה הנועזים מספיק כדי לבנות אותו".

לקריאת ההודעה המלאה

למידע נוסף – מדיה:
Sarah Nicklin
Group Head of PR
[email protected]
+27 72 464 8965

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN: קשרי סין-אפריקה מציינים 70 שנה: ממאבקים משותפים לחלום משותף של מודרניזציה
השנה מציינים 70 שנה ליחסי סין-אפריקה. CGTN פרסמה מאמר המדגיש את תפקידה העדיף של אפריקה במדיניות החוץ הכוללת של סין, תוך מעקב אחר האופן שבו השותפות בין סין לאפריקה נוצרה והתחזקה במשך עשרות שנים.

זום משיקה את ZoomMate: חבר הצוות הראשון המבוסס על בינה מלאכותית שנבנה כדי להפוך שיחות לעבודה שלמה
ZoomMate , הזמין כיום באופן כללי, משלב חיפוש סוכני, מצגות ותוצרים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, וביצוע אוטומטי Salesforce, Jira, Slack, ServiceNow ועוד

Resin Solutions LLC מציגה את ארכיטקטורת Stratix™, מותג עבור מוצרים המשרתים יישומי תעופה וחלל וביטחון
Resin Solutions LLC, ספקית מובילה של פתרונות חומרים מתקדמים, הכריזה על השקת Stratix™, זהות ממותגת חדשה המשקפת את המיקוד האסטרטגי המעמיק של החברה במגזר התעופה והחלל והביטחון.

Fortegra השלימה את רכישתה על ידי DB Insurance
Fortegra Group, Inc.‎ ‏("Fortegra"), חברת ביטוח ייעודית הפועלת ברחבי העולם, הודיעה היום על השלמת רכישתה על ידי DB Insurance Co., Ltd.‎ ‏("DB"), אחת מחברות הביטוח המובילות בקוריאה בתחום ביטוחי הרכוש והנפגעים.

12B SPORTS נבחרה לספונסרית הראשית של קבוצת המרוצים VR46 לעונתMotoGP 2026
12B SPORTS מודיעה על מינויה כנותנת החסות הראשית של קבוצת המרוצים Pertamina Enduro VR46 לעונת אליפות העולם MotoGP 2026

יום האידוי העולמי 2026: החלפה אחת - כולם מרוויחים
היום, משתמשי וייפ, מעשנים לשעבר ותומכי צמצום נזקים מציינים את יום האידוי העולמי 2026. הנושא השנה הוא מתג אחד - כולם מנצחים. זו לא סיסמה. זה מה שהנתונים מראים

שני מלכים בבליים, פקיד מכס מצרי ואוצר קורסיקני מובילים את מכירת העתיקות והאמנות העתיקה של TimeLine ב-2 ביוני
ביום הראשון תהיה מכירת הדגל עם קטלוג מודפס ייעודי; המפגשים בין ה-3 ל-8 ביוני יהיו מקוונים בלבד; מטבעות, משקולות, אסימונים ומדליות יוצגו ב-9-10 ביוני.

פרק חדש מתפתח ביחסי פקיסטן-סין
משרד ההסברה והשידור הפקיסטני (MoIB) אחראי על קידום וניהול הנרטיב הרשמי סביב ביקורו של ראש ממשלת פקיסטן שהבז שריף בסין, בציון 75 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים.

ExaGrid זכתה בחמישה פרסי תעשייה בטקס פרסי מחשוב הרשת לשנת 2026
ExaGrid זכתה בתואר 'חברת השנה' זו השנה השביעית ברציפות

Credo משלימה את רכישת DustPhotonics
החברה מרחיבה את תיק פתרונות הקישוריות האופטית שלה כך שיכלול מעגלים משולבים פוטוניים מבוססי פוטוניקה סיליקונית
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI