דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן
טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן
חיים נוי |  19/04/25 |  צפיות: 948

טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן

ראסל דין דופיס, דוקטור בתחום המדע וייצור חומרים והייצור וקרלוס מ. דוארטה, דוקטור בתחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה

טוקיו, 16 באפריל 2025, (BUSINESS WIRE):

קרן פרס יפן - Japan Prize Foundation (נשיא: ריוזו נאגאי) ערכה את טקס חלוקת הפרסים השנתי שלה ביום רביעי, 16 באפריל, בתיאטרון הלאומי החדש ברובע שיבויה בטוקיו, במהלכו הוענקו פרסי יפן למדענים מהעולם שהפגינו הישגים יצירתיים ודרמתיים שעוזרים לקדם את תחומם ותורמים באופן מהותי לקידום השלום והשגשוג של המין האנושי.

פרופ' ראסל דין דופיס Russell Dean Dupuis (ארצות הברית), הזוכה בתחום מדע וייצור חומרים ופרופ' קרלוס מ. דוארטה Carlos M. Duarte (ספרד), הזוכה בתחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה, נכחו בטקס חלוקת הפרסים, כאשר כל אחד מהם זכה במיליון יין וכן בתעודה ובמדליה.

בכל שנה, הזוכים בפרס יפן מקבלים המלצות של כ-15,500 מדענים ומהנדסים מבטיחים מרחבי העולם, כשההחלטה מתקבלת לאחר בדיקה קפדנית שעורכת כשנה. לשנת 2025, הקרן קיבלה 149 מועמדויות עבור תחום המדע וייצור חומרים ו-72 מועמדויות עבור תחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה. הזוכים השנה נבחרו מתוך מספר כולל של 221 מועמדים.

בטקס נכחו 1,000 אורחים, לרבות הקיסר והקיסרית, שלושה שרים ממשלת יפן ובכירים נוספים, כמו גם נציגים ממוסדות ציבוריים וחברתיים נוספים. הקיסר והקיסרית נשאו דברי ברכה ומיד לאחר מכן נשא פוקושהירו נוקאגה, דובר בית הנבחרים, דברי ברכה לשני הזוכים.

ניתן לצפות בטקס חלוקת הפרסים שנערך השנה באמצעות מעבר אל הקישורים הבאים:
גרסה ביפנית: https://youtube.com/live/zTknLtGyoBQ
גרסה באנגלית: https://youtube.com/live/EnexU3HBJjY

תמונות פרופיל של הזוכים בפרס יפן וכן תמונות מטקס חלוקת הפרסים יועלו אל הקישור הבא:
https://www.japanprize.jp/press_photo.html


*בעת פרסום התמונות האלה, יש לכלול תודות בנוסח 'באדיבות Japan Prize Foundation'.

אודות פרס יפן

פרס יפן נוסד בשנת 1981 בעידוד ממשלת יפן שביקשה להעניק פרס בהכרה בינלאומית שיתרום לפיתוח מדעי וטכנולוגי ברחבי העולם. הודות לתמיכתם של תורמים רבים, קרן פרס יפן זכתה בשנת 1983 גם בתמיכתו של משרד הקבינט. פרס יפן מוענק למדענים ומהנדסים מרחבי העולם שהפגינו הישגים יצירתיים ודרמתיים שעוזרים לקדם את תחומם ותורמים באופן מהותי לקידום השלום והשגשוג של המין האנושי. חוקרים בכל תחומי המדע והטכנולוגיה זכאים להגיש את מועמדותם לזכיה בפרס, כאשר בכל שנה נבחרים שני תחומים, תוך מחשבה על פיתוחים מדעיים וטכנולוגיים. בעיקרון, מדען או מהנדס אחד מכל תחום זוכה בהכרה, כמו גם בתעודה, במדליה ובפרס כספי. כל טקס פרסים זוכה לנוכחותם של הקיסר והקיסרית, שרים משלושה משרדים ממשלתיים ובכירים נוספים, כמו גם נציגים ממוסדות ציבוריים וחברתיים נוספים.

למידע נוסף - מדיה

לשאלות לגבי ההודעה לעיתונות הזו, יש לפנות למשרד יחסי הציבור של פרס יפן בכתובת: [email protected]

מקור: The Japan Prize Foundation

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מביאה רובוטים דמויי-אדם לענף האירוח במסגרת שותפות פורצת דרך עם המלונות נובוטל ו-Mercure Singapore on Stevens.
הפריסה המתוכננת במתחם, הכולל 772 חדרים, משלבת רובוטיקה שירותית עם מחקר על יישומים עתידיים של רובוטים דמויי-אדם בתחומי משק הבית ואירוח אירועים.

קרן הפיתוח הסעודית מודיעה על התקדמות בפרויקט הכביש המהיר פרישטינה–מיטרוביצה בקוסובו
קרן הפיתוח הסעודית (SFD) השתתפה היום לצד ממשלת קוסובו בטקס חנוכת הכביש המהיר פרישטינה–מיטרוביצה, המציין את השלמת הפרויקט הראשון של SFD בקוסובו ואבן דרך חשובה בשותפות בין שני הצדדים.

טולונה ממנה את איימי פנטון לתפקיד מנכ"לית החברה
המינוי משלים את תהליך חילופי ההנהגה המתוכנן, שעליו הוכרז ב-8 באוקטובר 2026. המייסד פרדריק שארל פטי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון, כיועץ בכיר וכבעל מניות

רוזן, משרד מוביל בתחום זכויות המשקיעים, קורא למשקיעי חברת Better Home & Finance Holding לפנות לקבלת ייעוץ
רוזן, משרד מוביל בתחום זכויות המשקיעים, קורא למשקיעי חברת Better Home & Finance Holding לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – BETR

מועד אחרון בעניין XTI AEROSPACE
מועד אחרון בעניין XTI AEROSPACE: רוזן, עו"ד מוכר ומוערך בתחום זכויות המשקיעים, קורא למשקיעי XTI Aerospace, Inc לשכור ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב-27 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – XTIA

מועד האחרון בעניין CELSIUS
מועד האחרון בעניין CELSIUS: רוזן, עורך דין מיומן למשקיעים, קורא למשקיעי חברת Celsius Holdings, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – CELH

מועד אחרון בעניין TBLA
מועד אחרון בעניין TBLA: רוזן, המייצג משקיעים ברמה הארצית, קורא למשקיעי Taboola.com Ltd לשכור ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב-20 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – TBLA

OPPEIN, המותג המוביל לריהוט בהתאמה אישית, יטביע את חותמו ביריד קנטון ה-140
OPPEIN Home, שהוכרה על ידי Frost & Sullivan כמותג הריהוט הביתי המותאם-אישית המובילה בעולם, תשתתף בשלב השני של יריד קנטון (Canton Fair) ה-140, שייערך בין ה-23 ל-27 באוקטובר 2026.

BrainChip משיקה את Sequora: בינה מלאכותית בקצה שלא רק מזהה - היא מבינה ומגיבה
Sequora מרחיבה את היתרון המוכח של BrainChip בתחום החישה הפעילה תמידית בצריכה נמוכה במיוחד לבינה מלאכותית יוצרת

Axi משיקה אינטגרציית MCP המחברת חשבונות MT5 ל-Claude
בעוד הבינה המלאכותית ממשיכה לעצב מחדש את האופן שבו אנשים מקיימים אינטראקציה עם טכנולוגיה, תעשיית המסחר המקוון נכנסת לשלב חדש בהתפתחות של כלי המסחר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI