דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן
טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן
חיים נוי |  19/04/25 |  צפיות: 937

טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן

ראסל דין דופיס, דוקטור בתחום המדע וייצור חומרים והייצור וקרלוס מ. דוארטה, דוקטור בתחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה

טוקיו, 16 באפריל 2025, (BUSINESS WIRE):

קרן פרס יפן - Japan Prize Foundation (נשיא: ריוזו נאגאי) ערכה את טקס חלוקת הפרסים השנתי שלה ביום רביעי, 16 באפריל, בתיאטרון הלאומי החדש ברובע שיבויה בטוקיו, במהלכו הוענקו פרסי יפן למדענים מהעולם שהפגינו הישגים יצירתיים ודרמתיים שעוזרים לקדם את תחומם ותורמים באופן מהותי לקידום השלום והשגשוג של המין האנושי.

פרופ' ראסל דין דופיס Russell Dean Dupuis (ארצות הברית), הזוכה בתחום מדע וייצור חומרים ופרופ' קרלוס מ. דוארטה Carlos M. Duarte (ספרד), הזוכה בתחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה, נכחו בטקס חלוקת הפרסים, כאשר כל אחד מהם זכה במיליון יין וכן בתעודה ובמדליה.

בכל שנה, הזוכים בפרס יפן מקבלים המלצות של כ-15,500 מדענים ומהנדסים מבטיחים מרחבי העולם, כשההחלטה מתקבלת לאחר בדיקה קפדנית שעורכת כשנה. לשנת 2025, הקרן קיבלה 149 מועמדויות עבור תחום המדע וייצור חומרים ו-72 מועמדויות עבור תחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה. הזוכים השנה נבחרו מתוך מספר כולל של 221 מועמדים.

בטקס נכחו 1,000 אורחים, לרבות הקיסר והקיסרית, שלושה שרים ממשלת יפן ובכירים נוספים, כמו גם נציגים ממוסדות ציבוריים וחברתיים נוספים. הקיסר והקיסרית נשאו דברי ברכה ומיד לאחר מכן נשא פוקושהירו נוקאגה, דובר בית הנבחרים, דברי ברכה לשני הזוכים.

ניתן לצפות בטקס חלוקת הפרסים שנערך השנה באמצעות מעבר אל הקישורים הבאים:
גרסה ביפנית: https://youtube.com/live/zTknLtGyoBQ
גרסה באנגלית: https://youtube.com/live/EnexU3HBJjY

תמונות פרופיל של הזוכים בפרס יפן וכן תמונות מטקס חלוקת הפרסים יועלו אל הקישור הבא:
https://www.japanprize.jp/press_photo.html


*בעת פרסום התמונות האלה, יש לכלול תודות בנוסח 'באדיבות Japan Prize Foundation'.

אודות פרס יפן

פרס יפן נוסד בשנת 1981 בעידוד ממשלת יפן שביקשה להעניק פרס בהכרה בינלאומית שיתרום לפיתוח מדעי וטכנולוגי ברחבי העולם. הודות לתמיכתם של תורמים רבים, קרן פרס יפן זכתה בשנת 1983 גם בתמיכתו של משרד הקבינט. פרס יפן מוענק למדענים ומהנדסים מרחבי העולם שהפגינו הישגים יצירתיים ודרמתיים שעוזרים לקדם את תחומם ותורמים באופן מהותי לקידום השלום והשגשוג של המין האנושי. חוקרים בכל תחומי המדע והטכנולוגיה זכאים להגיש את מועמדותם לזכיה בפרס, כאשר בכל שנה נבחרים שני תחומים, תוך מחשבה על פיתוחים מדעיים וטכנולוגיים. בעיקרון, מדען או מהנדס אחד מכל תחום זוכה בהכרה, כמו גם בתעודה, במדליה ובפרס כספי. כל טקס פרסים זוכה לנוכחותם של הקיסר והקיסרית, שרים משלושה משרדים ממשלתיים ובכירים נוספים, כמו גם נציגים ממוסדות ציבוריים וחברתיים נוספים.

למידע נוסף - מדיה

לשאלות לגבי ההודעה לעיתונות הזו, יש לפנות למשרד יחסי הציבור של פרס יפן בכתובת: [email protected]

מקור: The Japan Prize Foundation

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מרחיבה את 24iFM באמצעות זירת שירותים ופרסום בתחום סגנון החיים
ציון דרך אסטרטגי: ההתרחבות המסחרית של 24iFM מאחדת ניהול נכסים, שירותים ביתיים לפי דרישה ומבצעים מעסקים מתחומי הלייף-סטייל לכדי פלטפורמה דיגיטלית אחת.

שבוע האופנה של מיאמי מציין עשור במהדורה חגיגית ומיוחדת שתתקיים בין ה-13 ל-18 באוקטובר 2026
מהדורת ציון הדרך מפגישה בין מעצבים בינלאומיים, כישרונות מאמריקה הלטינית, חדשנות בתחום האופנה וחוויית קמעונאות חדשה של Stitch Lab.

מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK
מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK: רוזן, יועץ משפטי ידוע למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות– HDB

רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ
רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – DOCS

ZNAKI FM מרחיבה את המהדורה הערבית שלה ומביאה את רשת החדשות והמידע שלה לקוראים במזרח התיכון
ZNAKI FM הודיעה היום על הרחבת המהדורה הערבית שלה בכתובת znaki.fm/ar. הפלטפורמה הרב-לשונית מציעה לקוראים דוברי ערבית חדשות מסביב לשעון בנושאי פוליטיקה, כלכלה, ספורט, תרבות, ידוענים וסגנון חיים – מאזור המפרץ, מצרים והעולם הערבי הרחב.

מדיסקה ו-EUROAPI כורתות ברית אסטרטגית לחיזוק גישת ה-API עבור תרכובות פרמצבטיות
שותפות זו מחברת בין יכולות הייצור הפרמצבטיות באירופה של EUROAPI עם המומחיות של Medisca בייצור תרכובות ומאפשר להרחיב את הגישה, לחזק את מגוון ה-API ולקדם שיתוף פעולה בתחום הפפטידים

TensorX מגיעה להכנסות של 5 מיליון דולר וממנה את טים גרנט למנכ"ל על רקע האצת הביקוש לבינה מלאכותית ריבונית
טים גרנט, יו"ר הדירקטוריון מאז מאי, מונה למנכ"ל כאשר החברה מדבלין משרתת יותר מ-5,000 לקוחות משלמים ומרחיבה את התשתית שלה ברחבי אירופה

Andersen Consulting מצרפת את TalentSmartEQ לצורך קידום מנהיגות וטרנפורמציה עסקית
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום ההון האנושי באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם TalentSmartEQ, חברה מסן דייגו המתמקדת ביצירת חוויות למידה מעשיות, מעוררות מעורבות וניתנות ליישום, המבוססות על אינטליגנציה רגשית (EQ) ופיתוח מנהיגות.

קבוצת מובאדו מתקשרת בהסכם למכירת החזקה במניות הרוב במותג EBEL
Movado Group, Inc.‎ ‏(NYSE: MOV) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם מחייב למכירת 95% מהמותג שלה, EBEL, תמורת 66.5 מיליון דולר לקבוצת רוכשים אסטרטגית בהובלת Montres Journe SA ‏("Montres Journe") יצרנית שעוני יוקרה שבסיסה בז'נבה, בהשתתפות Chanel ‏("שאנל") בית היוקרה, ופייר ז'אק, דמות מוכרת בתעשיית השעונים השווייצרית, שיכהן כמנכ"ל EBEL.

טולונה מודיעה על חילופי מנכ"ל מתוכננים לאחר 25 שנים
המייסד פרדריק שארל פטי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון, יועץ בכיר ובעל מניות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI