דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: מדוע יש להחזיר את כתבי היד של צ'ו סילק לסין
CGTN: מדוע יש להחזיר את כתבי היד של צ'ו סילק לסין
חיים נוי 01/05/25 |  צפיות: 16

CGTN: מדוע יש להחזיר את כתבי היד של צ'ו סילק לסין

CGTN פרסמה מאמר על החזרת כתבי היד של צ'ו סילק (Chu Silk), אוצר תרבות סיני בן למעלה מ-2,000 שנה המוחזק כיום בארצות הברית. המאמר עוקב אחר מסעו של החפץ מגילויו בקבר עתיק ב-1942 ועד להברחתו לאמריקה ב-1946 על ידי האספן ג'ון האדלי קוקס, ומציג ראיות משכנעות של חוקרים סינים ואמריקאים המוכיחים את בעלותה החוקית של סין.


כתבי היד של צ'ו סילק מתוארכים לסביבות 300 לפני הספירה / CMG

בייג'ינג, 1 במאי 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

בחורף 1942, מספר שודדי קברים בצ'אנגשה, פרובינציית הונאן, מרכז סין, התמקדו בקבר עתיק מתקופת המדינות הלוחמות (475-221 לפנה"ס), פרצו לאתר הקבורה של מדינת צ'ו וגנבו אוצר של חפצים, כולל כלי לכה, חרבות ברונזה וכתבי יד ממשי.

כשמכרו את השלל לחייט שהפך לסוחר עתיקות טאנג ג'יאנצ'ואן (Tang Jianquan), השודדים השליכו כלאחר יד מיכל במבוק עם פיסת משי שהם כינו "מטפחת" כבונוס חינם. "ממחטה" זו זוהתה מאוחר יותר ככתבי היד המפורסמים של צ'ו סילק (Chu Silk) מזידאנקו (Zidanku), טקסט המשי היחיד הידוע מתקופת המדינות הלוחמות של סין. זידאנקו, מילולית "מחסן הכדורים", מתייחס לאתר החפירות, מחסן תחמושת בפרברי העיר.

כתבי היד של צ'ו, המתוארכים לפני כ-2,300 שנה – עתיקים יותר ממאה שנה ממגילות ים המלח – מתעדים את הקוסמולוגיה והטקסים הסיניים המוקדמים. הטקסט המורכב, האיורים והאומנות המעודנת שלהם הופכים אותם לשריד שאין שני לו.

טרגדיה תרבותית


באותה תקופה, טאנג לא זיהה את חשיבות המשי. הסוחר המקומי קאי ג'ישיאנג (Cai Jixiang ) רכש את כתבי היד יחד עם חפצים אחרים. קאי העריך אותם מאוד, ונשא אותם גם כשהוא נמלט מהכאוס של המלחמה.

ב-1946 הביא קאי את כתבי היד לשנחאי, בתקווה לצלם תצלומי אינפרא אדום כדי להבהיר את הטקסט הדהוי. שם, האספן האמריקאי ג'ון האדלי קוקס, שרכש באופן פעיל חפצים סיניים בשנחאי, פנה לקאי. באמתלה של סיוע בצילום, קוקס השיג והבריח את כתבי היד לארצות הברית.

כשחש שרימו אותו, קאי יכול היה רק לחתום על חוזה חסר אונים עם קוקס, שהעריך את כתבי היד ב-10,000 דולר, כאשר 1,000 דולר שולמו מראש והשאר הובטח אם לא יוחזרו מאמריקה. כך החלה הגלות בת כמעט 80 השנים של כתבי היד.

קונצנזוס בין מלומדים סינים ואמריקאים


פרופסור לי לינג (Li Ling ) מאוניברסיטת פקין עסק למעלה מארבעה עשורים בהתחקות אחר המסע הסוער של החפץ הזה. המחקר הממצה שלו שחזר שרשרת שלמה של ראיות, המוכיחות כי כתבי היד המאוחסנים כיום במוזיאון הלאומי לאמנות אסייתית של הסמית'סוניאן הם למעשה כתבי היד של צ'ו סילק מזידאנקו.

מכתבים נוספים בין קאי לקוקס חשפו עוד יותר את ההונאה מאחורי הסרת כתבי היד. בהתכתבות, קאי הפציר בקוקס לבוא לשנחאי ודרש את התשלום הנותר של 9,000 דולר עבור כתבי היד, אך ללא הועיל.

בכנס הבינלאומי להגנה והחזרה של חפצי תרבות שהוצאו מהקשרים קולוניאליים שנערך ביוני 2024 בצ'ינגדאו, פרופסור דונלד הרפר (Donald Harper ) מאוניברסיטת UChicago מסר ראיה מכרעת: המכסה המקורי של הקופסה ששימשה את קוקס לאחסון כתב היד ב-1946. המכסה נושא תוויות מקוריות ורישומי קבלות התואמים את ציר הזמן של לי לאחסון כתבי היד בין 1946 ל-1969.

הרפר מצהיר, "צריך להיות ברור לאוצרי המוזיאונים, לרשויות התרבות ולממשלות שכתבי היד של סילקמזידנקו שייכים לסין, ויש להחזירם לסין".

מאמר בניו יורק טיימס משנת 2018, "כיצד כתב יד סיני שנכתב לפני 2,300 שנה הגיע לוושינגטון", מאשש מסקנה זו.

השיבה הביתה נדחית


ב-1966 רכש הרופא ואספן האמנות האמריקאי ארתור אם. סאקלר (Arthur M. Sackler ) חלק מכתבי היד ולמעשה ניסה להחזיר אותם לסין בהזדמנויות רבות. ב-1976 הוא תכנן למסור אותו למלומד הסיני גואו מורואו (Guo Moruo), אך פגישתם מעולם לא התקיימה בשל מחלתו של גואו. בשנות ה-80 הוא קיווה לתרום אותו למוזיאון סאקלר החדש באוניברסיטת פקין, אך נפטר לפני פתיחת המוזיאון.

לאחר מותו של ד"ר סאקלר ב-1987, כתב היד הוצב בגלריה סאקלר בוושינגטון הבירה, כיום חלק מהמוזיאון הלאומי לאמנות אסיה. אתר המוזיאון מפרט את החפץ כ"מתנה אנונימית" עם "חקר מוצא בעיצומו". הוא גם מתייחס לספרו של לי לינג, ומכיר בלגיטימיות של המחקר שלו.

מהחוזה של קאי ועד להתכתבותו עם קוקס, מהתיעוד של לי על מסע כתבי היד באמריקה ועד למשאלותיו הבלתי ממומשות של סאקלר – כל הראיות מאשרות שכתבי היד של צ'ו שייכים לסין ויש להחזירם ללא דיחוי.

אחרי כמעט שמונה עשורים בגלות, האוצר הלאומי הזה חייב סוף סוף לחזור הביתה.

למידע נוסף, אנא לחצו:


https://news.cgtn.com/news/2025-04-29/Why-the-Chu-Silk-Manuscripts-should-be-returned-to-China-1CYkLmp3luM/p.html

תמונה הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת:
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/c6dd904d-7e88-4ba9-b83c-fa3e465d93a5

CGTN

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
CGTN: מדוע יש להחזיר את כתבי היד של צ'ו סילק לסין
CGTN פרסמה מאמר על החזרת כתבי היד של צ'ו סילק (Chu Silk), אוצר תרבות סיני בן למעלה מ-2,000 שנה המוחזק כיום בארצות הברית. המאמר עוקב אחר מסעו של החפץ מגילויו בקבר עתיק ב-1942 ועד להברחתו לאמריקה ב-1946 על ידי האספן ג'ון האדלי קוקס, ומציג ראיות משכנעות של חוקרים סינים ואמריקאים המוכיחים את בעלותה החוקית של סין.

שינויים ב-CSG ו-NetLync Drive MNO ו-MVNO eSIM
השקת פלטפורמת Entitlement SaaS מהדור הבא תסייע למפעילים להגיע מהר יותר לחדשנות בפתרונות eSIM בלבד ולעשות את דרכם בזירת הטלקום המתפתח במהירות

Movellus משיקה את מנתח רשת אספקת החשמל על שבב הראשון בתעשייה
Aeonic Insight PDN IQ מצייד את התעשייה בנראות ואנליטיקת PDN חסרי תקדים ברמת הטרנזיסטור, הנמתחים לאורך כל מחזור החיים של המוצר, מהאפיון ועד הניטור בשטח

Axi חוגגת את שני הסוחרים הראשונים של Axi Select שזכו למימון בגובה מיליון דולר בסידני, אוסטרליה
ברוקרית ה-FX וה-CFD המקוונת המובילה, Axi, הכריזה בגאווה לפני מספר חודשים על סוחרי ה-Axi Select הראשונים אי פעם שהגיעו לרמת Pro M של תוכנית הקצאת ההון שלה, כאשר כל אחד מהם הבטיח מימון בגובה מיליון דולר.

DEBRICHEM® זכה בפרס ההישגיות של IIWCG לשנת 2025 עבור חדשנות בטיפול בפצעים
זכתה להכרה על הקידום הגלובלי של טיפול בפצעים באמצעות חדשנות ויעילות

Denodo Platform 9.2 מספקת חוויית שוק נתונים אינטואיטיבית הנתמכת בידי יכולות בינה מלאכותית יוצרת (GenAI) מתקדמות
המהדורה האחרונה מביאה שימושיות משופרת למשתמשים עסקיים תוך ייעול הפיתוח והניהול עבור משתמשים טכניים יותר

EBC Financial Group מעמיקה את מחויבותה להתאחד במאבק במלריה עם חידוש השותפות הגלובלית והענקת חסות לריצת ה-5K הראשונה אי פעם
משותפות אסטרטגית לפעילות עובדים גלובלית, EBC מצטרף לתנועה העולמית למיגור המלריה לצמיתות

Al Zorah מכריזה על שותפות עם Four Seasons לפתיחת אתר נופש יוקרתי בחוף הים ב-2026, באל זורה, עג’מאן
חברת הפיתוח אל זורה‏Al Zorah Development Company , שותפות בין שלטונות עג’מאן ו-Solidere International, יחד עם Four Seasons, הכריזו על תוכניות לפתיחת אתר נופש של Four Seasons Resort Ajman באל זורה בשנת 2026

משרד החאג' והעומרה בערב הסעודית מדגיש: "אין חאג' ללא היתר"
משרד החאג' והעומרה (Ministry of Hajj and Umrah ) הוא הגוף הממשלתי הרשמי בממלכת ערב הסעודית האחראי על הסדרה ופיקוח על העלייה לרגל לחאג' ולעומרה. המנדט שלו כולל ארגון מבצעי עלייה לרגל, הבטחת שלומם ורווחתם של עולי הרגל ואכיפת מדיניות רלוונטית.

VeriSilicon משיקה את הפלטפורמה המובילה בתחומה לתיכנון של רכיבי SoC לנהיגה חכמה
מספקת שירות מותאם וכולל משלב תיכנון השבבים והבדיקה ועד לקבלת אישור תאימות לרכב
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI