חיל הנחתים האמריקאי בוחר ב-GA-ASI עבור תוכנית מטוסי הקרב השיתופית MUX TACAIR
פלטפורמת ה-YFQ-42A של GA-ASI תתמוך במשלוחי פעילות אווירית מהדור הבא
סן דייגו, קליפורניה, 10 בפברואר 2026, ACCESS Newswire :
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI) נבחרה באופן תחרותי בידי חיל הנחתים האמריקאי (USMC) להערכה במסגרת תוכנית מטוסי הקרב השיתופיים (CCA) של כוח המשימה האווירי-קרקעי למשלוחים לא מאוישים של חיל הנחתים (MUX TACAIR). ההסכם משלב את המומחיות של GA-ASI במערכות אוטונומיות ומטוסים לא מאוישים עם חבילת משימה המסופקת בידי הממשלה, תוך שימוש בפלטפורמת YFQ-42A כתחליף לצורך הערכת האינטגרציה עם מטוסי קרב מאוישים.
החוזה מתחיל את השילוב של ערכת המשימה של חיל הנחתים בפלטפורמה החלופית YFQ-42A לצורך הערכה במסגרת כוח המשימה הקרקעי האווירי של חיל הנחתים (MAGTF).
החוזה עם חיל הנחתים האמריקאי כולל פיתוח מהיר של אוטונומיה עבור ערכת המשימה המסופקת בידי הממשלה - חבילה יעילה מבחינת עלויות, עשירה בחיישנים מוגדרת תוכנה, המסוגלת לספק אפקטים קינטיים ולא קינטיים - הממקמת את הפתרון לשימוש בפעילות של משלוחים. עבודה זו תתמוך בהערכות של יכולות MUX TACAIR עתידיות.
"בחירה זו מתבססת על המערכות האוטונומיות של GA-ASI הנמצאות בשימוש כיום ומדגימה את מחויבותנו לספק יכולות מהדור הבא למשימות קריטיות של חיל הנחתים האמריקאי", אמר מייק אטווד, סגן נשיא לתוכניות מתקדמות ב-GA-ASI. "ה-FQ-42 שלנו, בשילוב עם הארכיטקטורה האוטונומית המוכחת שלנו והמומחיות שלנו באינטגרציה, מציבים אותנו בעמדה לספק במהירות פתרון CCA בעלות סבירה, המשפר את היעילות המבצעית של כוח המשימה האווירי-קרקעי של חיל הנחתים בסביבות שנויות במחלוקת".
GA-ASI נבחרה בידי חיל האוויר האמריקאי באפריל 2024 לבנות מבחני טיסה מייצגים עבור תוכנית CCA. ה-YFQ-42A ביצע בהצלחה את טיסת הבכורה שלו באוגוסט 2025, ובכך אימת את הקונספט של "סוג/מין" לפיתוח מהיר של מטוסי קרב לא מאוישים, מודולריים, בעלויות נמוכות. גישה זו מאפשרת תכנון מטוסים מרכזי משותף שניתן להתאים במהירות למשימות שונות ולדרישות שירות שונות.
ה-YFQ-42A היא פלטפורמת CCA ייעודית שפותחה כחלק מההשקעה המתמשכת של GA-ASI במטוסי קרב אוטונומיים מהדור הבא. העיצוב המודולרי של המטוס מאפשר שילוב מהיר של מערכות משימה. ארכיטקטורת האוטונומיה של GA-ASI, שהודגמה באמצעות מספר ניסויי טיסה חיים, מספקת את הבסיס לשיתוף פעולה בין אדם למכונה בתרחישי קרב מורכבים.
אודות GA-ASI
General Atomics Aeronautical Systems, Inc היא היצרנית המובילה בעולם של מערכות מטוסים ללא טייס (UAS). עם יותר מ-9 מיליון שעות טיסה, ליין ה- Predator® של UAS טס כבר למעלה מ-30 שנה וכולל את MQ-9A Reaper®, MQ-1C Gray Eagle® , MQ-20 Avenger®, ואת MQ-9B SkyGuardian®/SeaGuardian®. החברה מחויבת לספק פתרונות לריבוי משימות עם זמן ממושך המספקים מודעות מתמשכת למצב ויכולת תקיפה מהירה.
למידע נוסף, בקרו באתר www.ga-asi.com
Avenger, EagleEye, Gray Eagle, Lynx, Predator, Reaper, SeaGuardian ו- SkyGuardian הם סימנים מסחריים של General Atomics Aeronautical Systems, Inc, הרשומים בארצות הברית ו/או במדינות אחרות.
למידע נוסף – מדיה
GA-ASI Media Relations General Atomics Aeronautical Systems, Inc. [email protected] (858) 524-8101
מקור: General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית ACCESS Newswire
חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים