דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים איתיחאד הגדילה את ה-EBITDA ב-37% במחצית הראשונה של 2026, למרות שיבושים אזוריים
איתיחאד הגדילה את ה-EBITDA ב-37% במחצית הראשונה של 2026, למרות שיבושים אזוריים
חיים נוי 20/08/26 |  צפיות: 12

איתיחאד הגדילה את ה-EBITDA ב-37% במחצית הראשונה של 2026, למרות שיבושים אזוריים

אבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות, 20 באוגוסט 2026 (GLOBE NEWSWIRE) –

חברת Ittihad International Investment LLC ("איתיחאד" או "הקבוצה"), תאגיד תעשייתי מוביל ומגוון הפועל באיחוד האמירויות הערביות, פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לתקופה של שישה חודשים שהסתיימה ב-30 ביוני 2026.

עיקרי הנתונים הפיננסיים והתפעוליים – המחצית הראשונה של 2026 לעומת המחצית הראשונה של 2025

  • הקבוצה רשמה הכנסות בסך 1,959.6 מיליון דולר – עלייהשל 16.2% בהשוואה לשנה הקודמת – ו-EBITDA מתואם בסך 113.9 מיליון דולר, המהווה עלייה של 37.4% בהשוואהלשנה הקודמת; זאת, כאשר שיעור ה-EBITDA המתואם (בנטרול נחושת מגודרת) עלה מ-13.3% ל-16.8%.
  • ביצועי המגזרים היו מעורבים אך חיוביים בסיכומו שלדבר, דבר המשקף את חוסנו של הפורטפוליו המגוון של הקבוצה לנוכח השיבושים במצרהורמוז:
    • ייצור תשתיות וחומרי בנייה (IBMM): ה-EBITDA רשם עלייה של 72.9% בהשוואה לשנהשעברה – המגזר הבולט ביותר – הודות לביקוש לנחושת, פלדה ומלט, כאשר הנחושתהופנתה לשווקים אזוריים במחירים הכוללים פרמיות גבוהות יותר בעקבות השיבושיםבאזור מצר הורמוז.
    • ייצור מוצרי צריכה (CGM): ה-EBITDA רשם צמיחה של 32.2% בהשוואה לשנהשעברה, הודות לחוזק במחירי מוצרי הנייר (טישו) וחומרי הניקוי, ובתמיכתהיערכות מלאי נאותה; ה-EBITDA בתחום הנייר רשם ירידה עקב צמצוםהגישה לשווקי ייצוא מרכזיים.
    • שירותים עסקיים (BS): ה-EBITDA רשם ירידה של 5.1% בהשוואה לשנהשעברה, על בסיס השוואה של מחצית ראשונה (H1) חזקה במיוחד בשנת 2025; צבר ההזמנותוצבר הפרויקטים נותרו איתנים, והצפי הוא לחידוש הצמיחה בשנת הכספים 2026.
    • בריאות ותחומים נוספים: המגזר עבר ל-EBITDA חיובי – ממעבר מהפסד של 1.2 מיליוןדולר במחצית הראשונה של 2025 לרווח של 2.1 מיליון דולר – דבר המשקף התמקדותמכוונת במכירות ציוד ומתכלים בעלי שולי רווח גבוהים יותר.
  • המינוףהגולמי השתפר לרמה של פי 4.3 (על בסיס 12 החודשים האחרונים – LTM), ובכך המשיך את מגמת הפחתת המינוףהרב-שנתית של הקבוצה, לאחר שעמד על פי 4.4 בסוף שנת הכספים 2025. היחס ביןהחוב נטו ל-EBITDA מתואם (ללא RMI) עמד על פי 2.96, ירידה לעומת פי 3.20 בשנת הכספים 2025.היחס בין חוב נטו מתואם ל-EBITDA מתואם (כולל RMI) עמד על פי 1.6 במחצית הראשונה של שנתהכספים 2026, ירידה לעומת פי 1.9 בשנת הכספים 2025.
  • מסגרתהאשראי המתחדש של הקבוצה הוגדלה במהלך השנה מ-450 מיליון דולר ארה"בל-540 מיליון דולר ארה"ב, כאשר כ-50% מהמסגרת נותרו בלתי-מנוצלים.
  • תזריםמזומנים חופשי של (4.7) מיליון דולר במחצית הראשונה של 2026, כתוצאה מהצטברותמלאי באמצעות משלוחים בכמויות גדולות ייעודיים להפחתת סיכונים בלוגיסטיקהבעקבות השיבוש במצרי הורמוז, ומהשפעת מחירי הנחושת הגבוהים יותר על שינוייםבהון החוזר, שניהם צפויים להתהפך ככל שהמחזור יתנרמל. התזרים היוצא החמיר עקבהוצאות חייבים גבוהות יותר ויתרות מלאי הנדרשות לתמיכה בבסיס המכירות הגדל שלהקבוצה. הוצאות הון כוללות של 31.4 מיליון דולר, הכוללות 27.2 מיליון דולרבהוצאות הון להרחבה, כולל 23.3 מיליון דולר עבור מפעל הטישו החדש בערבהסעודית, שמומן במלואו באמצעות הלוואה של ECA, ופרויקטים חדשים לניהול פסולת בערבהסעודית.
  • יתרתהמזומנים ושווי-המזומנים עמדה על סך של 286.5 מיליון דולר ארה"ב נכוןל-30 ביוני 2026, כשהיא נתמכת במלאי נחושת הניתן למכירה מיידית (RMI) בשווי נוסף של 288.6 מיליון דולרארה"ב; נתונים אלו יחד מהווים מאגר נזילות משולב בסך 575.1 מיליון דולרארה"ב.

תוצאות אלו משקפות את חוסנו של המודל התפעולי המגוון של איתיחאד, המניב צמיחה חזקה ב-EBITDA של הקבוצה, וזאת תוך התמודדות עם אחד השיבושים הלוגיסטיים המשמעותיים ביותר בתולדות האזור.

1 EBITDA מתואם מוגדר כרווח (הפסד) נקי לשנה/לתקופה מפעילות נמשכת, בתוספת הוצאות מימון, מס, פחת, הפחתות ושינויים בשווי ההוגן של כלים פיננסיים נגזרים.

2 מרווח EBITDA מתואם, בנטרול ההשפעה של גידור נחושת, מוגדר כתוצאה המתקבלת מחלוקת ה-EBITDA המתואם בערך המתקבל מהפחתת השפעת מחיר הנחושת בבורסת ה-LME על ההכנסות מתוך סך ההכנסות.

3 היחס בין חוב נטו ל-EBITDA מתואם מורכב מסך החוב בניכוי מזומנים, מחולק ב-EBITDA מתואם.

4 היחס בין חוב נקי מתואם ל-EBITDA מתואם מורכב מסך החוב בניכוי מזומנים ומלאי נחושת הניתן למכירה מיידית (RMI), מחולק ב-EBITDA מתואם.

המנכ"ל עאמר קאקיש (Amer Kakish )אמר: "האתגרים הלוגיסטיים שנבעו מהשיבושים באזור מצר הורמוז היו ממשיים. עשינו כל מאמץ למצוא פתרונות יחד עם הספקים שלנו – שהוכיחו עצמם כשותפים אמיתיים – כדי להבטיח שחומרי הגלם ימשיכו להגיע אלינו; כך יכולנו להמשיך לשרת את השוק ולהבטיח זמינות עבור הלקוחות שלנו. האמונה שלנו ביסודות האיתנים של האזור בטווח הארוך שמרה על רמות ביקוש בריאות לאורך כל התקופה, ותמכה בשולי רווח נאותים גם בצל השיבושים. זהו גם רגע המאשש שנים של עבודה בביסוס מעמדו של כל אחד מהמגזרים שלנו כמוביל בתחומו; דווקא בתקופות כאלה – שבהן מסתמכים על מקורות הכנסה מגוונים כדי למזער סיכונים הנובעים משיבושים ברמת המאקרו – בא לידי ביטוי הערך האמיתי של פורטפוליו מגוון".

הדגשים בסגמנט

ייצור מוצרי צריכה(CGM)

CGM רשמה במחצית הראשונה של 2026 צמיחה של 32.2% ב-EBITDA בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, לרמה של 33.8 מיליון דולר. הכנסות החברה מתחומי מוצרי הנייר (טישו) וחומרי הניקוי רשמו צמיחה חזקה הודות לעלייה במחירים; הקבוצה נהנתה ממיצוי איתן שאפשר לה לענות על הביקוש ללא שיבושים, וזאת בזכות מלאי מספק וזמינות מובטחת של חומרי גלם, הנתמכים במערך רכש גמיש המבוסס על שותפויות ארוכות-טווח עם ספקים.

ה-EBITDA של מגזר הנייר רשם ירידה עקב צמצום הגישה לשווקי ייצוא מרכזיים, בהם ארה"ב, אירופה וחלקים מאפריקה. מועד הפעלת המפעל למוצרי נייר רך (טישו) בערב-הסעודית – שתוכנן במקור ליולי 2026 – נדחה לספטמבר 2026, בעיקר בשל עיכובים באספקה ​​ובחיבור של רכיבים קריטיים הנדרשים להפעלת המפעל; הקבוצה צופה כי המתקן יחל לתרום לצמיחת המגזר החל מהרבעון הרביעי של 2026.

ייצור תשתיות וחומרי בנייה (IBMM)

מגזר ה-IBMM בלט במיוחד במחצית הראשונה של 2026, כשהוא מציג צמיחה של 72.9% ב-EBITDA בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, לרמה של 53.9 מיליון דולר – וזאת הודות לביקוש מבני מתמשך בתחומי הנחושת, הפלדה והמלט.

כמות מכירות הנחושת הייתה נמוכה במעט בשל שיבושים לוגיסטיים בייצוא בעקבות סגירת מצר הורמוז; ירידה זו קוזזה על ידי הפניית כמויות גדולות יותר לשווקים אזוריים – מהלך שהוביל לעלויות הובלה ולוגיסטיקה נמוכות יותר – וכן הודות להמשך הגברת הפעילות במתקן מיחזור הנחושת ומכירת מוצרים נלווים נוספים. מגזרי חומרי הבנייה, הפלדה והמלט המשיכו להציג ביצועים טובים הודות לפעילות בנייה ענפה באיחוד האמירויות; המחירים נותרו גבוהים בשל היצע מוגבל וביקוש איתן, הנתמך בפעילות בניית תשתיות רחבת-היקף.

שירותים עסקיים

ה-EBITDA של מגזר השירותים העסקיים ירד ב-5.1% בהשוואה שנתית והסתכם ב-28.4 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2026, וזאת בהשוואה לנתוני שיא שנרשמו במחצית הראשונה של 2025. צבר ההזמנות וצבר הפרויקטים נותרו איתנים, והצמיחה צפויה להתחדש במחצית השנייה של 2026, על בסיס הצמיחה בשיעור של 18.1% שנרשמה בשנת הכספים 2025.

שירותי בריאות ותחומים נוספים

מגזר הבריאות ותחומים נוספים עבר מהפסד של 1.2 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2025 לרווח של 2.1 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2026 – שינוי המשקף התמקדות בפרויקטים ייחודיים (נישה) ובמוצרים מתכלים, וכן מעבר מתמשך לקווי מוצרים בעלי שולי רווח גבוהים יותר.

מבנה ההון ופרופיל האשראי

הקבוצה המשיכה במגמה הרב-שנתית של הפחתת המינוף במחצית הראשונה של 2026, כאשר היחס בין החוב הגולמי ל-EBITDA מתואם השתפר לרמה של 4.3 (על בסיס 12 החודשים האחרונים – LTM), לעומת 4.4 בסוף שנת הכספים 2025. היחס בין החוב נטו ל-EBITDA מתואם, בנטרול RMI, עמד על 2.96, ירידה לעומת 3.20 בשנת הכספים 2025. היחס בין חוב נטו מתואם ל-EBITDA מתואם, כולל RMI, עמד על 1.6 במחצית הראשונה של 2026, ירידה לעומת 1.9 בשנת הכספים 2025.

במהלך שנת 2026, איתיחאד הגדילה את מסגרת האשראי המתגלגלת (RCF) הבכירה שלה, שאינה מובטחת לצורכי קיימות, מ-450 מיליון דולר ל-540 מיליון דולר, מה שחיזק עוד יותר את מצב הנזילות שלה. כ-50% מהמסגרת נותרו בלתי מנוצלים. בשילוב עם מזומנים ושווי מזומנים בסך 286.5 מיליון דולר ומלאי נחושת סחיר (RMI) בסך 288.6 מיליון דולר, סך הנזילות הזמינה של הקבוצה, הכוללת RCF בלתי מנוצל, מזומנים ו-RMI, עמד על כ-845.1 מיליון דולר.

תחזית

במבט קדימה למחצית השנייה של 2026, ולמרות אתגרי שרשרת האספקה ​​המתמשכים באזור, הקבוצה צופה לשמור על מסלול צמיחת הרווחים שלה לשנה כולה. מוצרי צריכה ממוצבת לצמיחה מתמשכת, המונעת על ידי התרומה הגדלה של מפעל הטישו בערב הסעודית, שצפוי כעת להיכנס לפעילות בספטמבר. תשתיות וחומרי בניין ממשיכים להפגין יכולת הסתגלות חזקה, כאשר נחושת, פלדה ומלט צפויים להישאר עמידים עקב ביקוש לא מחזורי לתשתיות קריטיות ותנאי אספקה ​​הדוקים באזור. שירותים עסקיים נותרו מעוגנים היטב עם חוזים ממשלתיים ארוכי טווח המספקים נראות חזקה ויציבה של רווחים, עם חזרה לצמיחה צפויה במחצית השנייה של 2026.

הקבוצה נכנסת למחצית השנייה של 2026 מעמדה של איתנות פיננסית, הנתמכת על ידי מסגרת נזילות מוגדלת, תיק נכסים מגוון ואיתן, וגמישות פיננסית המאפשרת לה להמשיך וליישם את אסטרטגיית הצמיחה בת-הקיימא שלה.

אודות Ittihad

איתיחאד היא חברה פרטית שנוסדה בשנת 2008, והיא ממוקמת באבו דאבי, עם השקעות באיחוד האמירויות הערביות, ערב הסעודית ומצרים. הקבוצה מייצאת מוצרים ושירותים ליותר מ-50 מדינות ברחבי העולם. יש לה צוות מוכשר של יותר מ-10,800 חברים מיותר מ-50 לאומים, בעלי מומחיות כלל-מגזרית ומחויבות למצוינות תפעולית. מאז 2015, איתיחאד נקטה באסטרטגיה של השקעה בעסקים בעלי מעמד מקומי מוביל באיחוד האמירויות הערביות ובמועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ (GCC), כמו גם פוטנציאל יצוא בינלאומי חזק. הקבוצה מתמקדת בהשקעות ארוכות טווח, הבנויות לייצוא עסקי לעסק (B2B) ונועדה ללכוד את הצעת הערך הייחודית שמציעים איחוד האמירויות הערביות והאזור. איתיחאד מחויבת להעצמת יצירת עושר באמצעות נכסים המאזנים רווחיות עם קיימות ומייצרים תוצאות חיוביות עבור בעלי העניין, החברה וכדור הארץ.

למידע נוסף - מדיה

Wasfi Al Tayara
Corporate Finance and Investor Relations Manager
[email protected]

מידע זה מסופק על ידי Reach, שירות הפצת ההודעות לעיתונות (שאינו כפוף לרגולציה) של RNS, המהווה חלק מהבורסה לניירות ערך של לונדון (London Stock Exchange). ייתכן שיחולו תנאים והגבלות הנוגעים לשימוש במידע זה ולהפצתו. למידע נוסף, אנא צרו קשר באמצעות הדוא"ל [email protected] או בקרו באתר www.rns.com.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
איתיחאד הגדילה את ה-EBITDA ב-37% במחצית הראשונה של 2026, למרות שיבושים אזוריים
חברת Ittihad International Investment LLC ("איתיחאד" או "הקבוצה"), תאגיד תעשייתי מוביל ומגוון הפועל באיחוד האמירויות הערביות, פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לתקופה של שישה חודשים שהסתיימה ב-30 ביוני 2026.

מרי קיי מקדמת את החדשנות בתחום הטיפוח האישי וההמרה הדיגיטלית
מציינת יוזמות חשובות הממצבות את Mary Kay במקום המתאים עבור לקוחות קיימים ובעתיד

12B SPORTS וקבוצת המרוץ VR46 הביאו את שחקן הקולנוע סונג קאנג לעולם ה-MotoGP
חברת 12B SPORTS, נותנת החסות הראשית של קבוצת המרוצים Pertamina Enduro VR46, הביאה את שחקן הקולנוע סונג קאנג לטבוליה, העיירה האיטלקית השוכנת על צלע ההר, שבה נוסדה הקבוצה ושבה עדיין פועמת רוחה ותרבותה. קאנג, שהגיע כאורח של שני המותגים, זכה להצצה אל העולם המעניק ל-MotoGP את אופיו הייחודי.

התראת מועד אחרון לתביעה נגד EQPT
התראת מועד אחרון לתביעה נגד EQPT : רוזן, משרד עורכי דין מוביל, קורא למשקיעי EquipmentShare.com Inc שספגו הפסדים העולים על מאה אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – EQPT

רוזן, משרד עורכי דין וותיק, קורא למשקיעי Avis Budget Group, Inc לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין וותיק, קורא למשקיעי Avis Budget Group, Inc לקבל ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך נגד Pentwater Capital Management LP - CAR

רוזן, יועץ למשקיעים גלובלי, קורא למשקיעי Bloom Energy Corporation לקבל ייעוץ
רוזן, יועץ למשקיעים גלובלי, קורא למשקיעי Bloom Energy Corporation לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך - BE

רוזן, משרד עורכי דין מוביל בפריסה ארצית, קורא למשקיעי חברת Capricor Therapeutics, Inc לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין מוביל בפריסה ארצית, קורא למשקיעי חברת Capricor Therapeutics, Inc לקבל ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בענייני ניירות ערך – CAPR

Xsolla משיקה פתרונות משולבים לצד השרת ולתשלומים גלובליים עבור משחקים, בשיתוף השותפה המייסדת AccelByte
מפתחי משחקים יכולים כעת להגיש בקשה לקבלת גישה מוקדמת לפתרון המשולב לקראת השקתו

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GNS
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GNS: רוזן, משרד עורכי דין אמין המתמחה במשפטים, קורא למשקיעים ב-Genius Group Limited שספגו הפסדים העולים על מאה אלף דולר לקבל ייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-28 באוגוסט במסגרת תביעה הייצוגית בניירות ערך נגד Citadel Securities LLC ו- Virtu Americas LLC- GNS

Gradiant מרחיבה את פעילותה בארה"ב עם הנהלה חדשה, פתיחת משרדים וחוזי שירות ארוכי טווח
Gradiant מינתה את ד"ר ניש וורה למנהל הפעילות באזור אמריקה, במטרה להאיץ את תנופת הצמיחה שלה באזור. ד"ר וורה הוא מנהל מוכח בתחום הצמיחה, שהקריירה שלו כוללת תפקידי הנהלה בכירים
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI