מצלמות דיגיטליות
בימים אלה אין צורך להבין בצילום ולהתאמץ כדי ליהנות מתמונות טובות באיכות מספקת. זהו היתרון הגדול של מצלמות דיגיטליות המאפשרות לכל אחד להפיק את המרב באמצעות הפעולות האוטומטיות שלהן.
לפני שבוחרים מצלמה יש להתחשב במטרות הצילום, סגנון הצילום, תנאי הצילום וכד'. ישנם 3 סוגים עיקריים של מצלמות דיגיטליות: מצלמות קומפקטית - הסוג הנפוץ ביותר, מצלמות דמויות SLR - מצלמות גדולות יותר, יקרות ומתקדמות יותר מהקומפקטיות, ומצלמות רפלקס (DLSR) - מחירן יקר ומצלמות המיועדות בד"כ לצלמים חובבנים, צלמים מקצועיים.
הרזולוציה היא שקובעת את רמת הפירוט של התמונה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר ניתן להדפיס תמונה גדולה יותר תוך שמירה על חדות ורמת פירוט גבוהות.
העדשה היא מהמרכיבים החשובים במצלמה ויש לה השפעה רבה על איכות התמונה. כל המצלמות, למעט הבסיסיות ביותר, מצוידות בעדשת זום ששולטת על מרחק האובייקט המצולם. חשוב להבחין בין זום אופטי וזום דיגיטלי. בעוד זום אופטי מקרב ומרחיק את האובייקט באמצעים אופטיים תוך שמירה על איכות התמונה, זום דיגיטלי הוא מלאכותי ופוגע באיכות התמונה ומוטב להתעלם ממנו. הגורמים העיקריים המשפיעים על המחיר הם רזולוציה, סוג העדשה, זום אופטי, תכונות ייחודיות ותכונות לשליטה ידנית הקיימות בחלק מהמצלמות.
נתון נוסף הוא פרק הזמן שבין הלחיצה על מקש הצילום לצילום בפועל, שנקרא בשפה המקצועית Shutter lag, חשוב שנתון זה יהיה קצר ככל האפשר ובנוסף כדי לצלם בספונטניות ולהצליח ללכוד את הרגע כדאי לבחור מצלמה עם זמני אתחול ומחזור קצרים ( הזמן שלוקח למצלמה לעבור ממצב כבוי ועד למצב שהיא מוכנה לצילום, וזמן מחזור הוא הזמן בין סיום צילום אחד לתחילת הצילום הבא).
לפני שקונים מצלמה חשוב לוודא שהחברה של המצלמות מוכרת, למשל מצלמות אולימפוס, מצלמות CASIO, מצלמות JVC וכד' (מצלמת אולימפוס לא יכולה להיות מצלמה לא איכותית, יש לחברה ניסיון עסקי של כמעט מאה שנים, החברה מתעדכנת ומתחדשת כל הזמן וישנן אפילו מצלמות המסוגלות לתת מענה בעברית), בנוסף חשוב לבדוק שהאחריות של היבואן הרשמי או של החנות ידועה ואמינה ולהעדיף תקופת אחריות ארוכה (תקופת אחריות בד"כ נעה בין שנה לשלוש שנים).