דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר האינטרנט של הדברים בתעשייה - האם אנחנו כבר שם?
האינטרנט של הדברים בתעשייה - האם אנחנו כבר שם?
איריס וינשטיין 02/06/16 |  צפיות: 2841

מאת: שמעון כהן, סמנכ"ל פיתוח עסקי ולקוחות אסטרטגיים בחברת Intentia, המייצגת בישראל את פתרון Infor M3

האינטרנט של הדברים (IoT) הוא באזז חזק בשנתיים האחרונות בתחום הטכנולוגיה, אך הוא קונספט שהומצא כבר בשנות ה- 90 של המאה הקודמת עבור מגזר התעשייה, תחת ראשי התיבות של IIoT (Industrial Internet of Things), ונראה שהוא סוף-סוף הגיע לרגע האמת, בו הוא יכול לעשות מהפכה ברצפת הייצור.

חברת IDC מעריכה כי עד 2020, כ- 40% מכל המידע ייווצר על ידי מכונות, עם 20 עד 50 מיליארד התקנים שיזינו את הגידול הזה. בסקר שפורסם לאחרונה על ידי חברת Infor נחשף כי יותר ממחצית מהיצרנים (52%) סביב העולם מוצאים חשיבות עסקית ב- IoT, כאשר 12% מתכננים פרויקט בתחום בשנה הקרובה. 7% טענו כי הם נמצאים בעיצומו של פיילוט, וכשליש (35%) אמרו שאין להם תכניות להשתמש ב- IoT.

תחום חדש?

הקונספט של מכונות המייצרות מידע ומשתפות אותו עם מכונות אחרות אינו חדש. יצרנים, חברות שירותים, מזקקות נפט, ותעשיות ציוד אחרות, משתמשים בהתקנים מקושרים על מנת לנטר את הפעילות שלהם כבר למעלה מ- 20 שנה – בין אם מדובר בסנסורים חכמים המדווחים על שינויי טמפרטורה או מערכות למעקב אחר כלי רכב התומכות בלוגיסטיקה.

ארגוני תעשייה רבים בישראל מאמצים שימוש בסנסורים, על מנת לנטר, לנהל ולשמר את הציוד וביצועיו. יחד עם זאת, מרבית פרויקטי ה- IoT בתעשייה עדיין בחיתוליהם.

בעוד שאין עדיין הסכמה על ההגדרה האוניברסלית של IoT, דבר אחד ברור – הערך שלו הפך משמעותי יותר כתוצאה מטכנולוגיות חדשות שהתפתחו בשנים האחרונות.

הדרך לפרואקטיביות

IIoT מספק הזדמנות אדירה ליצרנים. חברת הייעוץ האסטרטגי מק'קינזי צופה כי הערך הכלכלי הגלובלי של האינטרנט של הדברים יגיע ל- 11 טריליון דולרים עד שנת 2020. חברות יכולות להשיג תובנות מקיפות ומפורטות על ידי אנליזה ועיבוד של מידע המיוצר ונאסף על ידי סנסורים, תובנות אשר יכולות לסייע להפחית בעלויות או לשמש למטרת גיבוש הצעות ושירותים חדשים ללקוחות, דבר שפותח ערוצים חדשים לצמיחה והגדלת הרווחיות.

שני שליש מכלל היצרנים הגלובליים (65%), אשר נסקרו על ידי Infor, ציינו כי התועלת העיקרית מ- IIoT הינה חסכון בעלויות בעקבות התייעלות תפעולית, כאשר 35% ציינו כי היתרון הגדול שראו הוא בגידול בהכנסות ממוצרים ושירותים חדשים. יתרונות נוספים שציינו משתתפי הסקר כוללים פרודוקטיביות, תובנות עסקיות וקבלת החלטות טובה יותר, ניהול טוב יותר של ציוד ומכשור, כמו גם עקיבות ושקיפות לאורך שרשרת האספקה וזרם הכנסות חדש.

יחד עם זאת, על מנת למהר ולנצל את ההזדמנויות האלו, סנסורים לבדם אינם יעילים. יצרנים צריכים לשלב בין מידע המושג בזמן אמת על ידי הסנסורים לבין אחסון בענן ואנליזה רבת עוצמה. רק אז יוכלו לקבל החלטות חכמות במהירות, אשר יניעו תרבות פרואקטיבית, תבונית וגמישה, כזאת שנדרשת על מנת להגביר רווחיות ולזרז תחרותיות.

משמעות הדבר היא כי בניגוד ללהטוט הפרסומי סביב ה- IIoT, המפתח לקבלת התועלות האמתיות שלו אינו טמון בסנסורים, אלא באינטגרציה של המידע המיוצר על ידו עם מערכות ליבה עסקיות.

פתרון ה- ERP הינו מרכיב אינטגרלי להצלחה של ה- IIoT, שכן הוא מקשר בין המידע הנאגר על ידי הסנסורים לבין בסיס הנתונים של מערכות המידע של הארגון, וכן עם מידע לא מובנה בארגון. רק דרך רמה כזאת של אינטגרציה, פרשנות ויצירת קונטקסט ניתן לחסוך בעלויות עד למקסימום ולייצר ערך עסקי.

עבור רבים, משמעות הדבר היא שעליהם לבחון מחדש את פתרון ה- ERP הנוכחי שלהם, ולעיתים קרובות להחליף או לשדרג אותו על מנת להשיג הזדמנות חדשה זאת. סביר להניח כי מערכות מיושנות לא יכללו את רמת הגמישות הדרושה בארכיטקטורה, יכולות אינטגרציה, שיתוף חברתי וממשק משתמש אינטואיטיבי, אשר נחוצים להשלמת המשימות המתקדמות.

על מנת להפוך את התהליך הזה למאתגר אפילו יותר, נראה שארגונים אינם מעודכנים בתהליכי העבודה המומלצים או מי אמור להניע אותם. IIoT חסר ב"בעל בית" בארגון. אתגרים נוספים כוללים עלויות, מחסור בארגז כלים מתאים, מחסור באסטרטגיה ובתשתית טכנולוגית.

השילוב המנצח

IIoT מחבר בין אנשים, תהליכים, מידע ודברים בצורה אינטליגנטית, על מנת לאפשר פיתוח מודלים עסקיים חדשים וקבלת החלטות טובה יותר. אם הארגון מעוניין שה- IIoT יעמוד בהבטחתו, האסטרטגיה צריכה להיות מונעת מלמעלה, מחוברת לאנליטיקה חזקה ונתמכת על ידי פתרון ERP גמיש וחכם בזמן אמת.

IIoT אינו משהו שניתן לרכוש מהמדף כשלעצמו, ויש לחשוד בכל ספק שטוען זאת. IIoT הוא הזדמנות לאמץ טווח שלם של טכנולוגיות חדשות על מנת לקד חדשנות ולהניע לתובנות טובות יותר, פרואקטיביות וגמישות ליצרנים. מדובר בשילוב שמיועד לסייע לתעשייה הישראלית למצב את עצמה כמובילה בגזרה הבינלאומית.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI