דף הבית בית משפחה וזוגיות זוגיות ואהבה חיים מאושרים כיצד? טיפ קטן להעשיר את הזוגיות המשותפת (הרב יוסף ויצמן)
חיים מאושרים כיצד? טיפ קטן להעשיר את הזוגיות המשותפת (הרב יוסף ויצמן)
הרב יוסף ויצמן 17/06/08 |  צפיות: 4129

כיבוד הבן זוג עד כמה?כיבוד הבן זוג עד כמה?


"ויתרוצצו הבנים בקרבה, ותלך לדרוש את ה'" (כה כב)
וכבר שאלו במדרש: "וכי כל אשה שהיא מעוברת הולכת ודורשת בנבואה?"
חייבים לומר שלא הייתה זו התרוצצות רגילה. אלא "זה להרוג את זה וזה להרוג את זה" (בראשית רבה סג)
"והיו עולים ויורדים במעיה כגלי הים" (מדרש הגדול, הובא בתורה שלמה צא),
וכאשר הייתה עוברת על בתי כנסיות ובתי מדרשות היה יעקב מפרכס לצאת, ובעברה לפני פתחי עבודה זרה היה עשיו מפרכס לצאת, ואמנם אובדת עצות הייתה.

הלכה לדרוש את ה' ונענתה על ידי מלאך (בראשית רבה) כי שני עמים בבטנה, הגדול יעבוד את הצעיר. ידעה איפה רבקה שהצעיר הוא הנעלה והנבחר, ממשיך השושלת והמורשת ? וראתה שהאב נוטה לעבר הגדול ומבכר אותו על פני הצעיר.

מדוע לא גילתה את אוזנו?

מדוע לא סיפרה לו מה שנתגלה לה בנבואה, מדוע החרישה?

והסבירו רבותינו: הן גם יצחק אבינו נביא היה, וה' דיבר עימו והבטיחו הבטחות מפליגות ? ודבר זה לא הודיעו, שיעקב הוא נבחר והמעולה, ועשיו מתחזה ומרמה. ועכשיו תבוא לפניו רעייתו ? נביאה גם היא! ? ותאמר שנתגלה לה דבר שלא נתגלה לו, ויודעת היא דבר שאינו יודע, הרי יש בכך משום פגיעה בכבודו! אמנם, אין הם צעירים, ומאחריהם עשרות שנות נישואין מאושרים ? ובכל זאת!!!...

עוברות שנים,

ועשיו מגלה מצפוניו.
מתחבר הוא עם פריצי חיות,

גוזל נשים והורג נפשות (ב"ב ט"ז ע"ב)

מנסה לגנוב את דעת אביו. מספר שהוא בא מבית המדרש ומתחבט הוא בשאלות הלכה (תנחומא תולדות), מתחזה כתם יושב אוהלים. ורבקה רואה את הכול, יודעת את האמת, יודעת מי מסתופף באוהלי תורה ומי בטלן ואיש שדה.

מדוע אינה משוחחת על כך עם בעלה, מדוע מניחה היא לישיו לשבות את ליבו?

כי כהו עיני בעלה, ואין זה מן הנימוס לומר לו: אתה אינך רואה ואינך יודע, אבל אני רואה ולפיכך אני יודעת....

אמנם, כבר למעלה משמונים שנות נישואין מאושרים מאחריהם, כמה חזק הקשר וכמה אמיץ האמון ההדדי, עם כל זאת יש לחשוב על כל מילה, לתכנן כל משפט, ולהעדיף לשתוק...

ממי למדה זאת?
מהבורא יתברך, בכבודו ובעצמו!
כאשר שרה אמנו התבשרה בגיל תשעים על הריונה הצפוי וצחקה בקרבה: "אחרי בלותי הייתה לי עדנה, ואדוני זקן" (בראשית יח יב) שינה הבורא יתברך, מקור האמת, והתרעם: "למה זה צחקה שרה לאמר: "האף אמנם אלד ואני זקנתי היפלא מה' דבר?!" ? "ואני זקנתי", ולא "ואדוני זקן"! למרות שהיה בן מאה, עמוד החסד וסמל המידות הטובות. ונשואים היו עשרות שנים, עברו ביחד נסיונות כה רבים ומגבשים. הכול נכון, ועל הדיבור יש לשמור. לא לומר מלה העלולה לפגוע, להחשיד בזלזול!

כמה נוקבים הם הדברים, ואמורים הם ? ומקל וחומר! לשני הכיוונים! שכן חיובו של הבעל להקפיד בכבודה של אשתו כתוב וחתום על ידו! הן התחייב מפורשות בכתובה שהעניק לרעייתו תחת החופה ? "ואני אפרנסך ? ואכבדך"! ההתחייבות מפורשת, התובעת פרעונה ? וכל מילה שאינה מחושבת עלולה להפר את ההבטחה!

ואם הצטוינו: "לעולם יאהב אדם את אשתו כגופו ויכבדנה יותר מגופו" (יבמות ס"ב ע"ב), כי צער האשה גדול מצער האיש (ב"מ נ"ט ע"א), ועל אחת כמה וכמה שלא יפגע בה במלה בלתי מחושבת!

שתי קהילות התקיימו באמסטרדם שבהולנד לפני כשלוש נאות שנה. בראשות הקהילה הספרדית, הפורטוגזית, עמד הגאון רבי שלמה איליון זצ"ל, ובראשות הקהילה האשכנזית עמד הגאון "חכם צבי" זצ"ל (השם חכם ניתן לו, על היותו תלמידם של גדולי הספרדים באיטליה).

יום אחד עלה החכם צבי לבית הדיין הרב הספרדי לדון עמו בענייניי הציבור, והופתע למראה ההוד וההדר שנגלה לעיניו: מפת חג פרושה הייתה על השולחן, פרחים רעננים באגרטל, וריח וורדים עמד באוויר, הכול אמר חג. היה זה ביקורו הראשון בבית הרב, והוא תמה: "וכי כך דרכה של תורה?!

נענה רבי שלמה בלחישה: "זוכים אנו לביקורו של המלך!"

אם כך, הכול מובן! אם מתכוננים לביקור מלכותי, צריך לקשט את הבית כדבעי!, מתי אמור המלך לבוא? התעניין החכם צבי.

מקווה אני שכבר הגיע, נענה הרב. "היכן הוא? חרד החכם צבי, הרי כבוד המלכות אינו דבר של מה בכך!
"כבודו מלא עולם" ענה הרב. הלא חז"ל אמרו כי: איש ואשה, זכו שכינה עימהם! (סוטה י"ז ע"א) אם השלום שורר בבית, אזי הקב"ה שוכן איתם! ואם זכיתי וביתי הוא מעון לשכינה ? כלום אין ראוי לקשטו כיאות?
ועוד אמרו חכמים (אבות פ"ג מ"ו) כי אדם מישראל העוסק בתורה ? שכינה כנגדו, שנאמר: "כל המקום אשר אזכיר את שמי אבוא אליך וברכתיך" (שמות כ כ"א).
וכי אין זה רואי שאקדם את פני הבורא
יתברך בכבוד הראוי?!


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 הרב יוסף ויצמן

הרב יוסף ויצמן שליט"א
ראש כולל והמרכז ללימודי יהדות "תורה ודעת"
מחבר הספרים רבי המכר:
"ברית יצחק" - בנושא ברית המילה לפי הצד ההלכתי והרפואי.
"מערכי תורה" בסוגיות שונות בתלמוד.

מרצה בכיר בארגונים שונים ובמקומות ואירועים פרטיים בכל הארץ לפי תיאום מראש. השיחות מרתקות ומאתגרות את הקהל למחשבה ועניין. ההרצאות מתובלות בסיפורים אמיתיים הנמסרים בצורה מעניינת אותנטית ובלתי נשכחת.ועוסקים במגוון נושאים כמו יהדות, פסיכולוגיה , רפואה ומשפטים , זוגיות וחיים יותר טובים
המסר מועבר בצורה בהירה ומובנת למגוון אנשים וגילאים מכל שכבות האוכלוסייה.
משפט המפתח של ההרצאות הוא : גם הנשמה צריכה אוכל והמח מזון..
לפרטים יעוץ והזמנות טלפון: 052-8144488



 


מאמרים נוספים מאת הרב יוסף ויצמן
 
מוות הוא לא סוף, הוא רק ההתחלה....
מוות הוא לא סוף, הוא רק ההתחלה מדוע אנו קוברים מתים ועורכים לוויה? הרי המת לא מרגיש היכן מניחים אותו. עיונים בפרשת חיי שרה

מאמא רחל ליום פטירתה של רחל אימנו
18/10/10 | אקטואליה
רחל היא בדרך כלל הכתובת הראשונה אליה באים לשפוך את הלב, עוד לפני אבותינו הקדושים הקבורים במערת המכפלה ובמקומות נוספים? מה יש בה, באמא רחל, שכולם נמשכים אליה?! למה היא ממגנטת את כולנו אליה? ... יש משהו באישיותה של רחל אמנו, במסכת החיים שלה, שאומר לנו – לי אתם יכולים לספר על צער, על קשיים, על צרות, כי אני יודעת בדיוק למה אתם מתכוונים...

מה מנחה אותנו בחיים גורל או מזל?
כל אדם נולד תחת השפעה אסטרולוגית, זרימת אנרגיות מסוימת שמשפיעה על פרטים רבים במהלך חייו, על אישיותו, על הפוטנציאל החבוי בו. לשילוב המנצח הזה אנחנו קוראים "מזל" – מערך כוכבים מסוים. אבל, "מזל" הוא גם "גורל" – כמו שאנחנו מאחלים במלים "מזל טוב".

אתגרים ונסיונות בחיים ומשמעותם
ניסיונות מצויים בדרכו של כל אדם. הניסיונות המצויים על כל צעד ושעל, הם חלק בלתי נפרד מהמתכונת שהועיד הבורא לאדם בחייו. האדם הורד לעולם הזה כדי לעבוד את בוראו, לקיים מצוות ולעמוד בהצלחה בניסיונות

עונת המלפפונים בפתח? הרב יוסף ויצמן
עונת המלפפונים בפתח? סימפטום אחרי החגים עוד שנה ועוד שנה. עוד מחזור ועוד מחזור - למה? כדי להתחיל שוב מההתחלה? כדי לחזור על אותו סיפור מוכר?

הושענה רבה
29/09/10 | יהדות
הושענה רבה, המקורות, המנהגים, ההסברים והטעמים

שמחת תורה? מאיפה זה נפל עלינו?
שמחת תורה הוא החג ה"מוזר" ביותר שאנו חוגגים. האם שמעתם או אולי ראיתם אי פעם ריקודים דומים לאלה עם, להבדיל, "הקוראן" או "הברית החדשה" ביד? האם מי מאיתנו שמע או ראה המון מוסלמי משולהב החובק את הקוראן, בעת מצעדיו הדתיים באחת מבירות "הקודש"? חג שמחת תורה בכלל איננה מצווה. חג זה הומצא על יד ההמונים היהודים עצמם על מה כל "המהומה"? מה פשר כל השמחה? האומנם זה רק סיבה למסיבה?

הקרב של נפוליאון על האגו האישי - הרב יוסף ויצמן
מספרים על נפוליאון שישן עם חייליו במחנה, חורף אירופאי, קור כלבים בחוץ, כשלפתע מתעורר מיודענו וחש צמא, פיו יבש. על מנת להרוות צימאונו היה צריך לקום מהמיטה החמה, להתלבש ולצאת החוצה אל הקור, כדי להגיע אל הבאר שבקצה המחנה. הוא בא להתרומם מהמיטה כשלפתע חשב לעצמו: "רגע, אתה נפוליאון, אתה לא סתם חייל פשוט, האם ייתכן שיצר הצמא יכתיב לך איך להתנהג? האם יתכן שהצמא יגרום לך לקום, להתלבש ולצאת בקור עז החוצה רק כדי לשתות? לא יקום ולא יהיה, אתה נשאר כאן!". כשהוא התהפך אל הצד השני הבזיקה מחשבה אחרת במוחו

למה אנחנו עדיין מתאבלים? למה היהדות שמה דגש כל כך גדול על ירושלים? (הרב יוסף ויצמן )
• מהו מקור ייחודיותה של ירושלים?
• מדוע ירושלים היא העיר היחידה שנזכרת בתפילותינו?
• מהו מקור קדושתה, המסתורין שבראשיתה?
• מדוע יכול מקדש האלוקים לעמוד דווקא בנקודה זו ולא בשום מקום אחר?
• מדוע ירושלים מהווה מושא לרגשות עמוקים כל כך, של אומות כה רבות מסביב לכדור הארץ?
• מדוע יש חשיבות רבה כל כך לבית המקדש?
• איך יכול יהודי להרגיש, שעולם בלי בית המקדש בירושלים, הוא עולם מנותק ועזוב?
• מי שיבקר היום בירושלים, יוקסם מיופייה, משטחה הנרחב, מאוכלוסייתה הצומחת במהירות, מאלפי לומדי התורה שבה ומהישיבות הרבות שבתוכה. ירושלים שוקקת חיים יהודיים ואנו מוצאים בה יות


קמצא ובר קמצא סיפור היסטוורי או אקטואליה חיה בועטת ונושמת? (הרב יוסף ויצמן )
מה אפשר ללמוד לימינו מהסיפור התלמודי המפורסם על קמצא ובר-קמצא?
האמנם הסיפור הידוע הינו עובא פרח ואינו אקטואלי לימנו אני?

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI