דף הבית אינטרנט והחיים ברשת שיווק רשתי מהיכן באים הויטמינים והמינרלים?
מהיכן באים הויטמינים והמינרלים?
איילה נקש 04/07/08 |  צפיות: 3219

ויטמינים הם חומרים טבעיים המצויים בייצורים חיים כמו צמחים. הגוף משיג ויטמינים ממזון או תוספי מזון, מאחר והוא לא יכול לייצר אותם בעצמו.
מינרלים מצויים בצמחים, אשר מקבלים את המינרלים שלהם מהאדמה: אדמה סופגת מינרלים מהמים הנשטפים מסלעים. על מנת שיכולו לבצע את עבודתם, ויטמינים זקוקים למינרלים. גם המינרלים נמצאים במזון או בתוספי מזון בלבד, והגוף לא יכול לייצרם בעצמו.
חומרים נוגדי חימצון הם ויטמינים או מינרלים מסוימים שמגינים על תאי הגוף מרדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם תוצאה של עישון, חשיפה לשמש, מתח, אימון גופני ועוד, והם בין הגורמים המרכזיים להזדקנות מוקדמת ומחלות
כיצד מגיעים ויטמינים ומינרלים לגוף שלנו?
ויטמינים ומינרלים נכנסים לגוף שלנו כשאנחנו אוכלים צמחים כמו פירות, ירקות, גרעינים ודגן, אגוזים ותבלינים, או כשאנחנו לוקחים תוסף מזון כלשהו. אפשר גם להכניס לגוף ויטמינים ומינרלים באמצעות אכילת בשר, מאחר ורוב החיות הן צמחוניות ואוכלות בעצמן מזונות המכילים ויטמינים ומינרלים.
תוספי מזון הם ויטמינים ומינרלים המופקים מצמחים או נוצרים במעבדה בצורת טבליות אשר ניתנות לבליעה ולעיכול בגופנו.
ישנם תוספי מזון יעילים, תוספי מזון בלתי יעילים, ותוספי מזון מזיקים. צרכנים שאינם מודעים לכך מוצאים עצמם בסכנה כפולה:
1. הצרכן יודע שעליו לצרוך תוסף מזון, אך לא יודע איך לבחור תוסף יעיל, ולכן מבזבז את זמנו ואת כספו, ומזיק לבריאותו.
2. הצרכן לא מקבל מספיק מידע (או, לעיתים, מקבל ייעוץ רע) לגבי הצורך בתוספי מזון, ומקריב בשל כך את בריאותו.
לאן הולכים הויטמינים והמינרלים בתוך גופנו?
ויטמינים ומינרלים מגיעים מהקיבה שלנו אל המעיים. משם הם ממשיכים דרך מערכת סבוכה שבעזרתה הגוף מפיץ ויטמינים ומינרלים מסוימים לחלקים שונים של הגוף, על פי העדפתו האישית
אם איבר מסוים זקוק לרכיב מזון כלשהו, והגוף מאשר את חשיבות העניין, הוא יקח את אותו רכיב מאיבר אחר ויעבירו לאיבר הדורש. זוהי מעין פעולה בסגנון ‘‘גונב מהעשירים כדי לחלק לעניים‘‘. לכן כל כך חשוב לשמור על רמות ויטמינים ומינרלים תקינות בגוף.

האם אני צריך לקחת תוסף מזון של מינרלים או ויטמינים?
ויטמינים ומינרלים הם חומרי מזון הכרחיים לתפקודו של הגוף ולמניעת מחלות. ישנו הטיעון המיושן לפיו ‘‘אני יכול להשיג את כל מה שאני צריך מהמזון‘‘. האומנם? במחקר גדול שכלל 26,000 משתתפים נמצא שאף לא אדם אחד קיבל את החומרים התזונתיים הנחוצים לו שנקבעו במסגרת הכמות הנדרשת ביום (rda). 96% מהאוכלוסייה בארצות הברית מתים כתוצאה ממחלות – הם לא זוכים לתזונה נכונה.
‘‘צריכה לא מספקת של ויטמינים היא ככל הנראה גורם למחלות כרוניות... רוב האנשים לא צורכים כמות אופטימלית של כל הויטמינים באמצעות האכילה בלבד. בעודנו מצפים להוכחה מכרעת לאפקטיביות של תוספי מזון ממחקרים שונים, ברור כי זה יהיה נכון וחכם מצד כל מבוגר לצרוך תוספי ויטמינים.‘‘
איגוד הרופאים האמריקאי

תוספי מזון הם הכרחיים מהסיבות הבאות:
1. פיצוי על איבוד חומרי מזון הנמצאים בטבע – עשרות שנים של חקלאות העבידו את האדמה ורוקנו אותה ממינרלים.
2. בעיות עיכול – אכילה מרובה או מהירה מדי ומתח יכולים ליצור קלקולי קיבה. קלקולי קיבה פוגעים בספיגה של ויטמינים ומינרלים.
3. בישול יתר – יכול בקלות להרוס רכיבי מזון חשובים.
4. בישול בתנור מיקרוגל – מחקרים מראים כי בישול בתנור מיקרוגל משנה את המבנה התזונתי של המזון.
5. אכסון מזון – משך האכסון וההקפאה פוגעים בערך התזונתי של רוב המזונות.
6. בחירת מזון – אכילת מגוון מוגבל של משפחות מזון שונות יוצר חסכים תזונתיים.
7. השמטת מזונות – אלרגיות למזונות מסוימים, דיאטות ‘‘כסאח‘‘ ותפריטים צמחוניים לא מוקפדים משמיטים ממשטר האכילה שלנו מקורות משמעותיים לחומרים תזונתיים חשובים.
8. גורמים סביבתיים – קוטלי עשבים וקוטלי מזיקים נמצאים בשימוש בגידול יבול, ומשאירים אותו בעל ערכים תזונתיים נמוכים.
9. אנטיביוקטיקה – אנטיביוטיקה פוגעת בספיגת חומרים מזינים שונים בגוף.
10. הרגלי חיים – עישון, שתיית אלכוהול וצריכת קפאין יכולים לפגוע בספיגת הויטמינים והמינרלים בגוף, או להאיץ את איבוד הרכיבים התזונתיים.
11. מתח – מתח גופני או ריגשי יכול להגביר את הדרישה של הגוף למינרלים וויטמינים.
12. חוסר איזון – הרמה של כל ויטמין ומינרל בגוף משפיעה על הרמה של האחרים, כך שאם אחד לא מאוזן (או חסר) כולם מושפעים לרעה. במקרה של נוגדי חימצון, אחד בהחלט אינו מספיק חזק לעומת כמה שפועלים ביחד, מאחר וכל אחד מהם מגביר את כוחו של האחר.
13. שוני תזונתי – ישנם הבדלים משמעותיים בין פרי או ירק מסוים לבין האחר: לעגבניה אחת יכול להיות פי עשרה יותר ערך תזונתי מאשר לאחרת – איזו מהן אכלת?
אסור לנו לחשוב על ויטמינים ומינרלים בגופנו כעל חומרים עצמאיים, אלא כמערכת שלמה של רכיבים תזונתיים שעובדים ביחד. אם רכיב אחד חסר, המערכת כולה יוצאת מאיזון.

‘‘מחסור בויטמין או מינרל יפגע בתפקוד של איבר מסוים ולבסוף יביא לקריסתו – ואז, כמו בדומינו, חלקים אחרים בגוף יעברו את אותו תהליך.‘‘
ד‘‘ר ג‘יימס פ. באלך

כיצד עוזבים הויטמינים והמינרלים את גופנו?
הגוף ‘‘משתמש‘‘ בויטמינים ובמינרלים. תוך כדי ביצוע תפקידם, הם לפעמים מכלים את עצמם, כפי שקורה לחומרים נוגדי חימצון הנלחמים ברוב המחלות הקריטיות.
אפילו פעולה כמו חשיבה צורכת ויטמינים ומינרלים. פעילות גופנית ומתח צורכים כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים; השימוש בחומר משתנן (הגורם להפרשה מוגברת של שתן) כמו סמים, אלכוהול, קפה, תה ומשקאות מוגזים ‘‘שוטף‘‘ את הויטמינים והמינרלים מהגוף ויוצר מחסור – דבר זה עלול לגרום לבעיות בריאותיות חמורות!
טבק ואלכוהול גם הם פוגעים בספיגה של ויטמינים ומינרלים, או מאיצים את סילוקם מהגוף.

בריאותך, תבונתך, האנרגיות שלך וההופעה שלך תלויים בחידוש מלאי הויטמינים והמינרלים בגופך מספר פעמים ביום.

מה ויטמינים ומינרלים עושים בשבילך?
בניית המערכת החיסונית
מחלות לא ‘‘תופסים‘‘. לא נדבקים בסרטן, מחלות לב או הצטננות. אנחנו יוצרים את החוליים האלה בגלל מחסור בגופנו המבוסס על מה שאנחנו אוכלים או לא אוכלים.
מגבירים את רמות האנרגיה
ויטמינים ומינרלים משתתפים בתהליך שחרור אנרגיה מאוכל מעוכל. רמות אנרגיה גבוהות וממושכות מצביעות על ספיגה בריאה של ויטמינים ומינרלים.
חיזוק המראה החיצוני
בהירות, גוון וגמישות העור; חוזק, עובי וצבע השיער; חוזק, צבע ומרקם הציפורניים, כל אלה תלויים בויטמינים ומינרלים. ישנם אנשים שכבר בגיל 30 נראים כבני 50. אנשים אחרים נראים בגיל 50 כבני 30.
שיפור האינטליגנציה
תפקוד המוח, יכולת ריכוז וזיכרון דורשים רמות תקינות של ויטמינים ומינרלים.

אף אחד מאיתנו לא יחיה לנצח, אך סגנון החיים שלנו וצריכת הויטמינים והמינרלים במשך כל חיינו משפיעים על איך נראה ונרגיש ב-20 או 25 השנים האחרונות לחיינו


אזהרה לגבי תוספי מזון של ויטמינים!
לא כל תוספי המזון הם מועילים. הם חייבים להיספג בגוף.
כמו כן, תוספי מזון צריכים לכלול סוגים רבים ושונים של ויטמינים ומינרלים, משולבים במידה הנכונה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איילה נקש

http://theglobalwellnessteam.com

 



 


מאמרים נוספים מאת איילה נקש
 
תוספי מזון טבעיים: הדלק המושלם לגוף שלך
גופנו הוא מכונה מורכבת למדי, הדורשת שילוב נכון של דלק כדי להביא אותה לתפקוד יעיל. הדלק של הגוף הוא המזון והנוזלים שאנו צורכים במהלך היום, שתפקידם לשמור עבור הגוף על רמות האנרגיה הגבוהות ביותר. הקשר בין תפריט לא מאוזן להיעדר אנרגיה הוכח פעמים רבות. סוכר גורם לעיקר הנזק: האמריקאי הממוצע צורך לא פחות מ-75 ק"ג של סוכר מחטיפים וממתקים בלבד מדי שנה, ומצבו של הישראלי הממוצע לא טוב בהרבה. למרות שמנה רבה של סוכר מספקת לגוף זריקה של אנרגיה, רמת האנרגיה דועכת במהרה.

10 עובדות קצרות ומועילות על תוספי מזון
1. תוספי מזון מספקים לגוף את כל המרכיבים הטבעיים החיוניים לו שאינם נכללים במזון שאנו אוכלים.
2. תוספי מזון טבעיים לא כוללים חומרים משמרים או חומרי צבע וטעם מלאכותיים כלשהם.
3. תוספי מזון מגיעים כגלולות או כאבקות בטעמים מצויינים שמערבבים במים ושותים, לבחירתכם.
4. תוספי מזון מגבירים את הצריכה של ויטמינים, חומצות אמינו, מינרלים וצמחי מרפא עד לרמה המושלמת שהגוף זקוק לה במשך שעות היום והערב.


משקאות אנרגיה: למניעת עייפות ולשיפור הריכוז בקרב צעירים ומבוגרים
צריכה של משקאות אנרגיה היא דרך מצויינת להיאבק בעייפות במשך היום, לשמור על ריכוז ולהעביר את יום הלימודים או העבודה בקלות, עם קצת כעסים וקצת יותר חיוכים. משקאות אנרגיה משפרים את הזיכרון לטווח הקצר, מעניקים לגוף ויטמינים חיוניים, קלים לנשיאה ואינם כוללים סוכר או קלוריות, ובכך מסייעים להוריד משקל בקלות. משקאות אנרגיה - שמגיעים בטעם לימון או תפוז - כוללים תמצית מצמחים סיניים כגון ג'ינסנג. צמח זה משמש מזה אלפי שנים כתרופה נגד עייפות וחולשה בסין, והוכח מדעית כי ביכולתו אף לשפר את יכולת החשיבה.

10 סיבות לא לעזוב את הבית בלי משקה אנרגיה
19/11/08 | תזונה
1. משקה אנרגיה הוא הדרך הטובה ביותר להעניק לגוף את מנת האנרגיה שלה הוא זקוק על מנת להתגבר על עייפות ולהעביר את היום בקלות. 2. מחקרים שנערכו מוכיחים כי הוספת משקה אנרגיה לתפריט היומי היא דרך לשפר לא רק את הביצועים הפיסיים אלא גם את הביצועים המנטליים שלכם במשך יום הלימודים או יום העבודה.

כיצד לרזות בלי לחוש רעב ?
16/11/08 | דיאטה
זה לא סוד שדיאטות הן לא תענוג גדול: רובן כוללות משטר תזונה קפדני ביותר, המקצץ באופן ניכר בכמות המזון והקלוריות שמותר לנו לצרוך מדי יום. מסיבה זו עלינו לוותר על נשנושים, להביט בקנאה על אלו שממשיכים לזלול ולעיתים קרובות לחוש רעב. רבים חושבים שתחושת הרעב היא חלק בלתי נפרד מהניסיונות להוריד במשקל, בגלל התפריט שגוזרות עלינו הדיאטות השונות.

ארוחה אידיאלית לשמירת משקל לטווח הארוך
16/11/08 | דיאטה
התסכול מוכר לרבים מאיתנו: לאחר דיאטה שבמהלכה הורדנו כמה קילוגרמים עודפים הגענו בשעה טובה למשקל הרצוי. אולם, לאחר שסיימנו את הדיאטה וחזרנו לתפריט הרגיל, גילינו בחרדה כי התחלנו להעלות בחזרה את הקילוגרמים שהושלו, והתסכול רב - בעיקר לאחר הסבל והמאמץ שגרמה הדיאטה.

חשיבותה של תזונת ספורט נכונה
09/11/08 | תזונה
בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבות נושא תזונת הספורט עבור אלו שמחפשים לשפר את הכושר ולפתח שרירים. כל אחד בוחר את סוג האימון שמתאים לו, אולם על כולם לקחת בחשבון שעל מנת לשפר את התוצאות יש לשלב תזונת ספורט נכונה באימונים - בדרך לתוצאות הטובות ביותר.

מתי לצרוך אבקת חלבון - לפני או אחרי אימון כושר?
אבקת חלבון היא תוסף לתפריט היומי, המשפר את חוסנו של הגוף ואת הבריאות. בשעת פעילות גופנית הגוף מוציא אנרגיה רבה ועל השרירים מופעל מאמץ. חלבון הוא המרכיב הבונה את השריר, ועל כן צריכה של אבקת חלבון במקביל לאימון גופני שומרת על השריר, ובונה מחדש את הסיבים שניזוקו באימון באמצעות חומצות אמינו (אבני הבניין של חלבונים). אבקת חלבון היא גם דרך מוכחת לסייע לתאי הגוף להתגונן מפני נזקי חמצון ורעלים, והיא אחד התוספים הפופולריים בחדרי כושר.

מדוע לצרוך תוספי ויטמינים?
הערך התזונתי של חלק ניכר מהמזון שאנו צורכים הוא נמוך ביותר: חלק ניכר ממנו כולל עודף של קלוריות, שומנים וסוכר, ורובו מגיע לפינו לאחר שעבר תהליך גידול וייצור שנועד להאריך את חיי המדף שלו, אך מפחית באופן משמעותי את רמת הוויטמינים והמינרלים החיוניים שלו. בסוף התהליך, המזון כולל רק מעט מהערך התזונתי המקורי שלו, מפני שרובו עבר עיבוד, שימור, בישול וכן הלאה. חוסרים אלו של מרכיבים חיוניים ברוב המזון שאנו צורכים מחייב אותנו לחזק את הגוף ולשמור על בריאותו באמצאות תוספי ויטמינים.

דגני בוקר: לא בדיוק ארוחת הבוקר האידיאלית
רובנו מתרגלים לאכול דגני בוקר מגיל צעיר, ושמענו אינספור פעמים על הערך התזונתי שלהם לילדים ולמבוגרים כאחד. על גבי אריזות של דגני בוקר מופיע לרוב כיתוב היוצר רושם כי זו ארוחת בוקר בריאה הכוללת דגנים מלאים, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. אולם האם דגני בוקר הם אכן ארוחת בוקר אידיאלית? אם גם אתם רגילים לקורנפלקס מדי יום, כדאי שתדעו את האמת בנוגע לשפע הבריאותי שמבטיחות חברות דגני הבוקר.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI