האם פניה לגישור עשויה להועיל גם לכם
נכתב על ידי: עו"ד איתן קוהלי
תאריך: 27/08/11

אם וכאשר קיבלתם את ההחלטה להיפרד – עומדות בפניכם שתי אפשרויות:

האחת, לפנות לערכאות המשפט – בית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני – לשם בירור המחלוקות והכרעתן.

האחרת, לפנות להליך גישור אשר מעצם טיבו (הסכם גישור),מפחית את העוינות ותחושות הכעס המלוות את הצדדים תוך כדי הליך הגירושיןולאחריו, בשל היותו הליך בו הם משתתפים באופן פעיל בקבלת ההחלטות, ויכוליםלהגיע לפתרונות המותאמים להם, אישית, תוך שימת דגש על הרצוי לכל אחדמהצדדים ולילדיהם המשותפים.

במאמר שלפניכם נציג לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להחליט, באם להעדיף את הליך הגישור על פני ההליך המשפטי.

מובא ע"י עורך דין לדיני משפחה איתן קוהלי

•הסכסוך בינכם אינו חריג באופיו – החלטתם להתגרש בגלל אי-התאמה אובגלל סיבה אחרת שאין בה נסיבות חריגות הדורשות את התערבותו של בית המשפט.עשו לעצמכם טובה, גשו למגשר ופעלו להשגתו של הסכם גישור שיסיים אתנישואיכם.

•מרבה נכסים – מרבה דאגה – אם אין ברשותכם נכסים רבים אותם תרצולחלק בינכם – אין כל סיבה לפנות להליך משפטי ארוך ומייגע שיגזול את זמנכםואת מיטב כספכם. פנו לגישור – חסכו זמן וכסף.

•כי כסף לא גודל על העצים – פנייה לעורך דין כרוכה לרוב בהוצאהכספית גדולה שמאוד יכול להיות שאין לכם כל צורך בה – פנייה להליך גישורתסייע לכם לחסוך הרבה מאוד מהמשאבים הכספיים – אותם תוכלו לנתב למטרותטובות ובריאות יותר.

•טובתם של הילדים מעל הכל – אם אתם הורים לילדים, במיוחד אם מדוברבילדים קטנים, חסכו מהם את עוגמת הנפש הכרוכה בצורך להיות עדים למאבקגירושין אומלל שעלול להכתים את היחסים של כל אחד ואחת מכם עם ילדיכםהחשובים לכם מכל. הסכם גישור מקצועי, מהיר ויעיל הוא הפיתרון, שכן בכל מקרה– התוצאה אליה תגיעו תהיה כרוכה בהסכמה מלאה של שני הצדדים ותהווה באופןטבעי סוג של פשרה.

•במידה ואתם אנשי פשרה מטבעכם פנו לגישור שמבוסס על הרצון להגיעלהסכמה על אינטרס משותף, במקרה הזה הרצון להתגרש, וזאת מבלי להיגררולהתדרדר להעכרה מיותרת של היחסים המתוחים ממילא.

•אם אתם רוצים למקסם את שליטתכם בתוצאות ההליך הרי שגישור היא הדרךהנכונה עבורכם, שכן פסיקה של בית המשפט היא לא תמיד צפויה. לעומתה, פנייהלמגשר המתמחה בדיני משפחה (עורך דין לגירושין) , תאפשר לכם לדעת כמעט בוודאות כיצד יסתיים ההליך, שכן כאמור אין הסכם יכול להיחתם מבלי הסכמתם המפורשת של שני הצדדים.

במשרד עו"ד קוהלי, מחלקת גישור מובילה בתחום, עם ניסיון ואסטרטגיה שתסייע לצדדים ליישב את הסכסוך בצורה הטובה, היעילה והמהירה ביותר.


 
אודות המחבר

איתן קוהלי משרד עורכי דין,
עו"ד לדיני משפחה, מגשר מוסמך ובורר

לפרטים נוספים -
http://kohali.co.il/

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article20258.aspx