אני זוכר שבמהלך תקופת הצבא, כולם התחילו לדבר על לימודים אקדמיים, מה הם חושבים ללמוד, מה כדאי ללמוד ובאיזה תואר אקדמי יש את אפשרויות התעסוקה הרבות ביותר. לי תמיד היה ברור שרציתי לימודים הקשורים לתחום המחשבים, כאלה שייתנו לי ידע נרחב ונוסף וכמובן שיהיו גם עם קושי מסוים.
בדיעבד, כשאני חושב על זה, הרי זה היה כל כך מתבקש מצידי, אחרי שבתיכון הגברתי 15 יחידות מחשבים. זאת למרות הקושי הרב ועזיבת המגמה על ידי המון אנשים, כאן זכרתי שלא נשברתי, כי סיקרן אותי האתגר בפתרון בעיות קשות הקשורות למחשבים ובכלל תמיד היו טמונים בי העניין והרצון לדעת איך כל מערכות המחשוב והטכנולוגיה פועלות.
לאחר שהשתחררתי, עשיתי פסיכומטרי כמו כולם, למזלי רק פעם אחת הספיקה לי על מנת לזכות בציון של 700, שפתח לי את כל הדלתות האפשרויות ללימודים אקדמיים בתחום המחשבים. לאחר קריאה מעמיקה באינטרנט ובפורומים השונים ותחקור של אנשים שהכרתי ולמדו את התחום, החלטתי ללכת על לימודי מהנדס תוכנה באוניברסיטה.
לימודי מהנדס תוכנה, ממה שהבנתי בגדול מיועצת הלימודים, מכשירים את הסטודנט בפיתוח, בדיקה והטמעה של מערכות מחשוב, תוכנות וחומרה. זאת תוך כדי שילוב של מתמטיקה ומקצועות מתחום המחשבים והתוכנה. מבחינתי, זאת הייתה הגשמת חלום, כי כך חשבתי לעצמי שאזכה בשני דברים גם תואר אקדמי בתחום שאני כל כך אוהב וגם מקצוע אמיתי- מהנדס תוכנה.
כך עברו להן ארבע שנים וסיימתי את התואר בהצטיינות יתרה וקיבלתי תואר אקדמי של מהנדס תוכנה. מה שבהחלט סייע לי במציאת עבודה בתחום, שגם ככה היה מבוקש בזמנו. היום, אחרי חמש שנים בחברת היי-טק גדולה ומצליחה, מלבד עבודתי כמהנדס תוכנה, אני גם מנהל פרויקטים הקשורים לניהול ושליטה מרחוק של מחשבים.
יתרה מזאת, במהלך השנים בחברה, צברתי ניסיון רב בכל הקשור לתחום הנדסת התוכנה ואף התפתחתי והכרתי תחומים רבים הנלווים לתחום המחשבים והטכנולוגיה, ובעיקר למדתי כיצד לחשוב על פתרונות יצירתיים ומתוחכמים לבעיות מורכבות וסבוכות. כך שאני יכול להמליץ בחום על לימודים לתואר מהנדס תוכנה בבחירת לימודים אקדמיים.