לפתוח עסק ולהיות הבוס של עצמך- איזה חלום מדהים. אבל כדי להגשים את החלום הזה צריך הרבה. הדבר הראשון שאתם צריכים כדי לפתוח עסק הוא רעיון- באיזה תחום אתם רוצים לעסוק? מה אתם רוצים למכור? השלב הראשון הוא קשה כשלעצמו, אבל השלבים הבאים קשים עוד יותר.
אחרי שבוחרים איזה עסק רוצים לפתוח, צריך להתחיל למצוא משקיעים ו/או הלוואות כדי לפתוח את העסק, צריך לארגן מקום, אביזרים, פרסום ועוד שלל דברים. אם למשל אתם רוצים לפתוח גן ילדים, תצטרכו ציוד לגני ילדים וכמובן מקום שישמש כגן (מה שאומר, שתצטרכו גם לשלם שכירות, חשמל, מים וכדומה. עוד הוצאות...)
דבר חשוב שצריך לעשות כדי לפתוח את העסק, מלבד הכסף לעשות זאת, הוא להירשם כעסק, וזה אומר שצריך להצהיר על פתיחת העסק בפני כל הגורמים הרלוונטיים- מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. ולא מספיק זה, אתם גם תצטרכו להציג בפניהם את כל ההוצאות וההכנסות שהיו לכם במהלך השנה. לשם כך, כדאי שיהיה לכם רואי חשבון ויועצי מס, שיוכלו לעשות את העבודה עבורכם. הם גם יוכלו להגיש את הבקשות לגופים שציינו טרם העסק מתחיל לפעול או בחודשים הראשונים לפעילות שלו.
עד כאן נראה שהיקף ההוצאות הכלכליות והזמן שצריך להשקיע בפתיחת עסק הוא ברור- הרבה מאוד! אבל, אפשר לצמצם את שני אלו אם פועלים בצורה מתוכננת מראש ומסודרת. למשל, כדי לא לעכב את פתיחת העסק או חס וחלילה להביא לכך שצריך לסגור את העסק עד להודעה חדשה, חשוב להגיש את כל הטפסים הנדרשים לגופים הרלוונטיים באופן מסודר, ולשם כך עדיף לא לעשות את עבודת הניירת לבד, אלא, כמו שאמרנו, להיעזר באנשים שמגיעים מהתחום ויודעים בדיוק מה ואיך. מבחינת הכסף, ההוצאות על ציוד לגני ילדים או ציוד לכל עסק אחר יכולות להיות נמוכות עם מצליחים ליצור קשרים עם אלו שמספקים את הסחורה.
ועוד בהקשר לכסף, לא כל עסק צריך משרד מיוחד, ואם העסק שלכם הוא כזה, הרווחתם. אם לא, כדאי להשהות זמן מה את פתיחת העסק עד למציאת מקום איכותי במחיר סביר ובמיקום מתאים.