דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים סימנטק מציגה את סקר Cost of Data Breach 2013
סימנטק מציגה את סקר Cost of Data Breach 2013
אסף מואב 09/06/13 |  צפיות: 2988

סימנטק ו-Ponemon חושפות כי מרבית פרצות המידע נגרמות מטעויות אנוש ומכשלי מערכת

התקפות זדוניות ופליליות הן היקרות ביותר ברחבי העולם

חברת סימנטק (Symantec) וחברת המחקר מכון Ponemon חושפות את סקר Cost of Data Breach 2013 המראה כי טעויות אנוש וכשלי מערכת הביאו לשני-שליש מפרצות המערכת ב-2012, והעלו את המחיר העולמי הממוצע ל-136 דולר לרשומה.

(מכון פונימון רואה נתוני לקוח או צרכן – כולל מידע על טרנזקציות תשלומים, רשומות עובדים, תושבים, ומידע על מטופלים וסטודנטים, כרשומת נתונים. העלות לרשומה היא העלות הממוצעת לרומה שנחשפה או נגנבה).

הנושאים כללו טיפול לקוי של עובדים במידע חסוי, חוסר בקרות מערכת, והפרות של תקנות של התעשייה והממשל. תחומים בעלי רגולציה כבדה, כולל שירותי בריאות, התחום הפיננסי וחברות תרופות חוו עלויות של פרצות גבוהות ב-70% יותר מאשר בתעשיות אחרות.

העלות הגלובלית  של רשומת לקוח שנפגעה עלתה לעומת השנה הקודמת, בעוד העלות הכוללת לאירוע של פריצת נתונים בארה"ב ירדה במעט ל-5.4 מיליון דולר. ירידה זו מיוחסת למינויים של קציני אבטחת מידע ראשיים (CISO) בעלי אחריות כלל ארגונית, תוכניות תגובה מקיפות לאירועים, ותוכניות אבטחה כוללות חזקות יותר.

"בעוד תוקפים חיצוניים והשיטות המתפתחות שלהם מהווים איום גדול לחברות, הרי הסכנות הקשורות לאיומים הפנימיים יכולות להיות הרסניות וחתרניות באותה מידה," אמר לארי פונימון, יו"ר מכון Ponemon. "שמונה שנות מחקר על עלויות פרצות מידע הראו כי התנהגות של עובדים היא אחד הנושאים הדחופים ביותר שארגונים מתמודדים איתם כיום, עם עלייה של 22% מאז הסקר הראשון."

"בהתחשב בכך שארגונים עם מערכי אבטחה חזקים ועם תוכניות תגובה למקרים חוו 20% עלויות פריצה נמוכות יותר מאשר אחרים, חשיבותה של גישה מתואמת-היטב והוליסטית היא ברורה," אומר שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק ישראל. "חברות חייבות להגן על המידע הרגיש של לקוחותיהן, ללא חשיבות למיקום בו הוא שוכן, בין אם במחשב נייח, מכשיר נייד, רשת ארגונית או מרכז נתונים (Data Center)."

הדוח הגלובלי השמיני מבוסס על נתוני פרצות מידע אקטואליים של 277 חברות בתשע מדינות (ביניהן: ארה"ב, בריטניה, צרפת, גרמניה, איטליה, הודו, יפן, אוסטרליה, וברזיל). ניתן למצוא את הדוח המלא, וכן את הניתוח על פי מדינות בקישור: http://bit.ly/10FjDik. כל מקרי פרצות המידע שתועדו התרחשו במהלך 2012. כדי לעקוב כראוי אחר מגמות נתונים, מכון Ponemon אינו מכליל "מגה פרצות מידע" (Mega Data Breaches) של יותר מ-100,000 רשומות תחת סיכון.

חברות יכולות לחשב את רמת הסיכון שלהן על ידי שימוש ב-Data Breach Risk Calculator של סימנטק אשר לוקח בחשבון את גודל הארגון, תחום התעשייה שלו, מיקום, ואת נוהגי האבטחה  כדי לבצע הערכה שהיא גם לכל רשומה בנפרד וגם במבט כלל ארגוני.

ממצאים נוספים בסקר כוללים:

· העלות הממוצעות לכל פרצת מידע שונה ברחבי העולם. רוב השינויים הללו           נובעים מסוג האיומים שארגונים עומדים מולם, כמו גם מחוקי ההגנה על נתונים במדינות השונות. בחלק מהארצות, למשל גרמניה, אוסטרליה, ארה"ב ובריטניה, יש חוקים ותקנות ממוסדים יותר להגנה על הצרכן, אשר מחזקים את פרטיות המידע ואת אבטחת הסייבר. ארה"ב וגרמניה ממשיכות להיות המוקדים בהם פרצות המידע הן היקרות ביותר (ממוצע העלות לרשומה בסיכון הינו 188 דולר בארה"ב ו-199 דולר בגרמניה). לשתי המדינות הללו היה גם את העלות הכוללת היקרה ביותר עבור פרצות מידע (5.4 מיליון דולר בארה"ב, 4.8 מיליון דולר בגרמניה).

· טעויות שנעשות על ידי אנשים ומערכות הן הגורמים העיקריים לפרצות מידע. טעויות אנוש וכשלי מערכת יחדיו, מהווים 64%  מכלל פרצות המידע על פי הסקר העולמי, בעוד הסקר הקודם הראה כי 62% מהעובדים מאמינים כי מקובל להעביר מידע ארגוני אל מחוץ לחברה, ומרביתם אינם מוחקים את המידע לעולם, וכך משאירים אותו חשוף לזליגת נתונים. נתון זה ממחיש את המידה הרבה בה גורמים פנימיים תורמים לפרצות המידע ומה יכולה להיות העלות של אובדן כזה לארגונים. חברות ברזילאיות היו אלו בהן מרבית הפרצות נבעו מטעויות אנוש. בהודו מרבית הפרצות נחוו בעקבות תקלות מערכת או כשל בתהליכים עסקיים. תקלות במערכות כוללות כשלים ביישומים, ביצוע רשלני של מחיקת מידע, כשלים לוגיים בהעברת נתונים, כשלי זיהוי או אימות זהויות, כשלים בשחזור נתונים, ועוד.

· מתקפות זדוניות או פליליות הן היקרות ביותר בכל מקום. ממצאי הסקר המאוחדים מראים שמתקפות זדוניות או פליליות גורמות ל-37% מפרצות המידע, והן מקרי הפרצות היקרים ביותר בכל 9 המדינות שנבדקו. החברות האמריקניות והגרמניות חוו את מקרי פרצות המידע היקרים ביותר אשר נבעו מתוקפים זדוניים או פליליים, עם 277$ ו-214$ עבור כל רשומה שנחשפה, בהתאמה, בעוד ברזיל והודו חוו את פרצות המידע הכי פחות יקרות, עם 71$ ו-46$, בהתאמה. חברות גרמניות היו גם בעלות הסיכוי הגבוה ביותר לחוות מתקפות זדוניות או פליליות, כשלאחריהן חברות אוסטרליות וחברות יפניות.

· גורמים ארגוניים מסוימים יכולים להקטין את העלות. חברות אמריקניות ובריטיות חוו את הירידה הגדולה ביותר בעלויות של פרצות מידע. זאת הודות לניסוח גישת אבטחה איתנה, תוכניות מגובשת של תגובות למקרים, ומינוי קציני אבטחת מידע ראשיים. חברות אמריקניות וצרפתיות הפחיתו בזכות מינוי יועצים לטיפול בפרצות מידע.

סימנטק ממליצה על הנוהלים הבאים למניעת פרצות מידע ולהוזלת עלויות במקרה שכן יתרחשו:

1. חנכו את העובדים ותרגלו אותם לגבי אופן הטיפול במידע חסוי.

2. השתמשו בטכנולוגיות למניעת אובדן מידע (DLP) כדי למצוא מידע רגיש ולהגן עליו מפני יציאה מהארגון שלכם.

3. הטמיעו פתרונות הצפנה ואימות חזקים.

4. הכינו תוכנית תגובה לאירועים הכוללות מהלכים הולמים להודעה ללקוחות.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 אסף מואב


 


מאמרים נוספים מאת אסף מואב
 
גניבת מידע, סוסים טרויאנים וציטוטים מהתנ"ך: עולם הצללים של מלווי הכספים בדואר הזבל
למרות הפעולות האינטנסיביות נגד מפיצי דואר הזבל, החוקים שנחקקו נגדם והפילטרים שאמורים לצמצם את שכיחותם, עדיין מצליחים מדי פעם להגיע אל תיבות הדואר שלנו הצעות הלוואה שונות ומשונות שמאחוריהן עומדים עבריינים וארגוני פשע. איך מזהים דואר זבל כזה ואיך לא נכנסים לסטטיסטיקת הונאות האינטרנט. מומחי קספרסקי מסבירים

מעבדת קספרסקי מכריזה על הקמת מועצה מייעצת בינלאומית
מעבדת קספרסקי מייסדת מועצה מייעצת בינלאומית, שתאגד מומחי אבטחת סייבר מוכרים בעולם, ותספק לחברה ייעוץ אסטרטגי בתחום אבטחת המידע. במועצה המייעצת יהיו חברים שבעה מומחים מוכרים מתעשיית אבטחת המידע, מהמגזר הציבורי ומהאקדמיה, אשר יספקו קווים מנחים, תובנות ואישרור של

אמזון, BMC ומטריקס עורכות לראשונה אירוע משותף בישראל
בכירים מ- Amazon Web Services, ספקית גלובלית של פתרונות מחשוב הענן ו- BMC Software, המספקת פתרונות ניהול ושליטה בענן, מגיעים לישראל ויהיו אורחי הכבוד באירוע, שייערך במשותף עם CloudZone - יחידת שירותי הענן של מטריקס.

מידע פיננסי ממשיך להוות מטרה מרכזית של נוזקות דואר זבל זו שנה שלישית ברציפות
שיעור דואר הזבל ממשיך לצנוח – בשלוש השנים האחרונות אחוז ההודעות שאינן ממוענות ירד ב- 10.7 נקודות אחוז. נראה כי מפרסמים מעדיפים לפנות לסוגים שונים של אפיקים חוקיים של פרסום מקוון הזמינים כעת, ואשר מייצרים אחוזי תגובה גבוהים יותר בעלויות נמוכות מאשר הספאם.

ארתור שמונק מונה למנהל יחידת CloudZone המרכזת את פתרונות הענן במטריקס
ארתור שמונק, מונה למנהל יחידת CloudZone, יחידה ייעודית חדשה בחטיבת אינטגרציה ותשתיות המרכזת את פתרונות הענן במטריקס. היחידה מציעה לארגוני Enterprise, לארגוני SME ולסטרטאפים שירותי מחשוב ענן מנוהלים ע"י צוות מקצועי ומנוסה.

פאלו אלטו משיקה את הדור הבא של ה-Firewall: חזק, מהיר ועמיד יותר
Palo Alto Networks, מובילה עולמית באבטחת רשתות מידע והמיוצגת בישראל על ידי אינוקום מקבוצת אמן, השיקה בשבוע שעבר את ה-PA-7050, פיירוול מדור חדש, הנחשב לחזק ביותר בתעשייה. הפיירוול כולל יכולות IPS/AV/DLP/QoS/URL Filteringו-) Wildfireהגנה בפני התקפות

ווינד ריבר מצטרפת לקהילת ה- OpenStack ותקדם תשתיות ענן עבור ספקי התקשורת
ווינד ריבר, ספקית מובילה בעולם בפיתוח תוכנות למערכות משובצות מחשב ומערכות ניידות, הודיעה כי הצטרפה לקהילת ה- OpenStack ותיתן חסות לקרן לקידום ה- Open Stack. במסגרת ההצטרפות לקהילת ה- OpenStack, תסייע ווינד ריבר ליישם את תפיסת

יקיר אביסרור מונה לתפקיד מנהל סניף ירושלים של חברת הליסינג ליסקאר
יקיר אביסרור מונה לתפקיד מנהל סניף ירושלים של חברת הליסינג ליסקאר. סניף ליסקאר בירושלים כולל מתחם לשיווק עסקאות ליסינג לכלי-רכב, מתחם למכירת רכב יד שניה ושירותי טרייד אין. סניף ירושלים הוא אחד מבין 4 מתחמי ליסקאר, הפועלים גם בחיפה, פתח תקוה ובאר שבע.

דאסו סיסטמס פתחה את השנה בברצלונה
דאסו סיסטמס ישראל, הסניף המקומי של ענקית התוכנה הצרפתית Dassault Systèmes, פתח את השנה באירוע מיוחד שנערך בברצלונה. כ-1300 נציגים שהגיעו לאירוע מכל רחבי אירופה ראו את בכירי החברה, וביניהם ברנרד שארלס, נשיא ומנכ"ל דאסו סיסטמס, וכן

ליבי חונכת אתר אינטרנט חדש שמאפשר ללקוחות לעקוב אחרי קריאות שירות שלהם
ליבי טכנולוגיות תוכנה, המתמחה מזה כשני עשורים בתחום הבינה העסקית, העלתה לאוויר את אתר האינטרנט החדש שלה – www.libi.co.il.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI