דף הבית רפואה ובריאות רפואה טיפים לניתוח סינוסים
טיפים לניתוח סינוסים
דוד כהן 30/01/19 |  צפיות: 10123

בעבר ניתוח סינוסים היה ניתוח לא נעים. לרוב היה צריך לבצע חיתוך כלשהו בפנים שהיה משאיר צלקות לאחר מכן. הסבירות לסיבוכים הייתה גבוהה יותר וזמן ההחלמה היה ארוך מדי. עובדה זו גרמה לאנשים רבים לסבול מהמחלה לאורך זמן מבלי לטפל בה באמת כדי לא לפגוע בעבודה שלהם ובאורח החיים שלהם בכלל. הבעיה היא שאי טיפול בבעיה עשוי לגרום לנזק גדול יותר ולפגיעה גדולה יותר באיכות החיים שלכם. לשמחת כולם – הטכנולוגיה הרפואית מתקדמת במהירות וכיום כבר מדובר בניתוחים פשוטים יותר, שאינם מצריכים צלקות או חיתוכים מיותרים וזמן ההחלמה הוא הרבה יותר מהיר.

כיצד מגיעים למצב של ניתוח סינוסים בכלל?

ניתוח סינוסים מטפל במחלה הנקראת סינוסיטיס. זוהי מחלה שבה ישנה דלקת או מוגלתיות כרונית אצל אנשים כתוצאה מזיהום או הפרשות של מוקוס סמיך בכמויות גדולות אשר חוסם את פתחי הניקוז של הסינוסים. סימני הזיהוי של המחלה לרוב ייראו כמו צינון רגיל, אולם כאשר זה לא עובר ככל הנראה מדובר בסינוסיטיס. לעומת צילום רגיל, ייתכן ותרגישו כאבים בפנים, גודש בחלק הפנימי של האף, תחושה של תשישות ועייפות כרוניים ועוד.

אם טיפול תרופתי רגיל לא עוזר להחלמה, הרי שמדובר במקרה כרוני ויש הצורך לנתח. ניתוח סינוסים לא מתבצע לפני צילום CT שמוודא שאכן מדובר בסינוסיטיס ולא במשהו אחר. צילום זה מסייע גם לאבחן באיזה אזורים של הסינוסים יש תקלות והיכן צריך לטפל והיכן צריך שלא לגעת. כמו כן במקרים מסובכים יותר ניתן לחבר מחשב מיוחד המצלם את חלקי הגולגולת של פניו של החולה וזה משמש כמפה המנחה את הרופא המנתח ועל מנת להפוך את הטיפול למדויק ככל האפשר.

כיצד הניתוח עוזר לי?

במהלך הניתוח הרופא המנתח מטרתו היא להרחיב ולנקות את דרכי הניקוז של הסינוסים, תוך כדי ניקוי הפרשות מוגלתיות ואם צריך גם כריתת פוליפים מתוך חלל האף. אלה אמורים לסייע להבראה מהירה של הרירית וחזרה לתפקוד תקין של הסינוסים עצמם. כדי למנוע חזרה של הדלקת לאזור, מומלץ לאחר הניתוח להמשיך טיפול עם תרסיסים או טיפות אף מיוחדות לתקופה שיורה עליה הרופא עד להבראה מלאה.

מהו זמן ההחלמה הנדרש?

כיום זמן ההחלמה הנו קצר בהרבה מבעבר. לאחר הניתוח תידרשו ביום אשפוז בבית החולים ולאחר מכן במידה ואין סיבוכים מיותרים תוכלו להשתחרר הביתה. תצטרכו לנוח בבית לתקופה שבין שבוע לשבועיים בדרך כלל ואז לחזור לעבודה, כאשר מומלץ לעשות זאת בהדרגה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 דוד כהן

מיזם גרופ בניית אתרי מכירות באינטרנט עם שיווק באינטרנט להצלחת המכירות.



 


מאמרים נוספים מאת דוד כהן
 
מכשירי חשמל חכמים חובה לבית מחובר יותר
24/04/25 | צרכנות
בשנים האחרונות אנו עדים למגמה הולכת וגדלה של מכשירי חשמל חכמים יותר. כאלו המחוברים לאינטרנט, מתעדכנים לבד, מפעילים תוכניות חכמות ועוד. גם כשמדובר בטלויזיה, מכונת כביסה או תנור אפיה, אפשר להפוך את המוצר החשמלי לחכם יותר.

ריהוט בתי כנסת במטרה: יצירת חלל נוח ומכבד
23/04/25 | ריהוט
גם בתי כנסת מתחדשים לפעמים בריהוט חדש. שמירה על המסורת והאסתטיקה מצד אחד מול פונקציונליות וחדשנות מנגד. קיראו איך לעשות את זה נכון.

כיצד לבחור את השעון המושלם לכל אירוע
23/04/25 | אופנה
כל אירוע ושעון היד שמתאים לו במיוחד. יש לכם אירוע בקרוב? בוא נתכנן יחד את שעון היד הבא שלכם.

מדריך מקיף לדלתות כניסה לבתים: עיצוב, פונקציונליות ושיקולים
מאמר זה יעביר אתכם דרך כל מה שאתם צריכים לדעת על דלתות כניסה לבתים, החל מסוגי חומרים וכלה בחשיבות האבטחה והבידוד, ויבטיח שתקבלו החלטה מושכלת המעצימה הן את היופי והפרקטיות של הבית שלכם.

להפוך חדרי ילדים: לקשט עם מדבקות קיר ועוד
גלה דרכים יצירתיות לקשט חדרי ילדים עם מדבקות קיר ואלמנטים משלימים כמו שטיחים, וילונות, רהיטים ותאורה. הפוך את המרחב של ילדך למקלט מותאם אישית עם נושא שצומח יחד איתם - מושלם לניצוץ דמיון ונוחות!

מדריך מקיף לציוד לבתי כנסת: כסאות, שולחנות, ספסלים ומעמדים
חקור מדריך מקיף לציוד חיוני לבית הכנסת, כולל כיסאות, שולחנות, ספסלים ומעמדים. למדו על סוגי הריהוט, החומרים ושיקולי העיצוב השונים היוצרים אווירה נוחה, פונקציונלית ורוחנית בבתי הכנסת. מדוכני תורה ועד ספסלי תפילה, מאמר זה מדגיש רהיטים מרכזיים המעצימים את חווית בית הכנסת. מושלם למנהלי בתי כנסת ולמי שמחפשים לרהט את החללים הקדושים שלהם בפריטים מתחשבים ואיכותיים.

ככה תבחרו את החומרים הנכונים עבור דלתות כניסה לבית שלכם
18/12/24 | שיפוצים
חקור חומרים מובילים לדלתות כניסה, כולל עץ, פלדה, פיברגלס ועוד. גלה את היתרונות שלהם עבור עמידות, סגנון וביטחון.

מדריך מקיף להתחדשות העצם: תחליפים, ממברנות וקולגן
16/12/24 | רפואה
התחדשות עצם היא תחום מרכזי ברפואה וברפואת שיניים, תוך שימוש בתחליפי עצם, ממברנות וקולגן לשיקום ושיקום רקמת עצם פגומה. התקדמות כמו פיגומים מודפסים בתלת מימד, טיפולים בתאי גזע וננוטכנולוגיה משנים את תוצאות הטיפול, והופכות את ההליכים ליעילים יותר ופחות פולשניים.

מדריך מקיף למחלות דלקתיות כרוניות, הפרעות אוטואימוניות ומחלות הקשורות להתמכרות
25/11/24 | התמכרויות
כל מה שרציתם לדעת בנושא מחלות דלקתיות כרוניות, הפרעות אוטואימוניות שונות ואף מחלות הקשורות להתמכרויות של הגוף והנפש.

איזה שעון יד כדאי לי לקנות? סקירת המותגים המוכרים
24/11/24 | סטיילינג
סקירה של שבעה מותגי שעונים לגבר ולאישה. הכירו את המותגים הוגו בוס, טומי הילפיגר, גאנט, רוזפילד, קלווין קליין, מזראטי, אן קליין.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI