דף הבית עסקים יחסי ציבור כשלונם של יח"צני ההייטק – עינת מירון
כשלונם של יח"צני ההייטק – עינת מירון
אודליה ממן 14/12/08 |  צפיות: 127

הבחירות הממוחשבות לפריימריז בליכוד ובעבודה הביאו את חברות ה-IT לקדמת הבמה. לעמודי החדשות. אותם שמות שהיו מוכרים רק לכמה עשרות אלפי עובדי היי-טק, ספקי שירותים חיצוניים, ולתא עיתונאים מצומצם, דוברו וסוקרו בהרחבה בפיהם של כתבים מדיניים, פוליטיים. נחשפו בעמודי החדשות ובלב הפריים טיים הטלוויזיוני.

 

אותן חברות שבימים כתיקונם עושות מאמצים גדולים מאוד להשיג את תשומת ליבו של הציבור הרחב בהשקעה גדולה של עשרות מיליוני שקלים בחסויות גדולות על אירועי ספורט, תרומה לקהילה, אירועי תרבות ועוד קיבלו על מגש של כסף את ההזדמנות. ופישלו בה.

 

ואולי בעצם הם לא בדיוק אשמים. הרי מלבד כסף רב שהם משקיעים בחשיפה שלהם, הם גם משלמים ממון רב למשרדי יחסי הציבור והדוברים שלהם. אנשי יחסי הציבור והדוברים אמורים להעביר את המסרים העסקיים של החברה באופן המיטבי. אם בשורה התחתונה, הביקורת הקשה מתמקדת בכישלונן של אותן חברות, האצבע המאשימה צריכה להיות מופנית אליהם. לא לטכנולוגיה.

 

הטכנולוגיה היא לא אויב. המלעיזים כנגדה, רצוי שיסתכלו סביבם ויבינו שאורח החיים המודרני לא יכול להתקיים ללא טכנולוגיה. לצעוק חמאס כנגד רעיון בחירות ממוחשבות ארציות זו טעות קשה, ומספיק להיזכר בשעות הרבות של הפטפטת הטלוויזיונית בהמתנה לתוצאות אמת ראשונות, כדי להבין שאנחנו חייבים לאמץ אותו וכמה שיותר מוקדם.

 

כדי להיות אופרטיביים אני מציעה ליח"צני מלם-תים שאמורה עוד לנהל את מערכת הבחירות המקדימות של מפלגת קדימה לשנות אסטרטגיה ומהר.

 

אתם חייבים לבצע פניה מסודרת לתא הכתבים הפוליטיים. לדבר, גם אם לראשונה, עם רביב דרוקר, רינה מצליח, עמית סגל ויתר הקולגות שלהם ולהסביר להם טכנולוגיה מהי.

 

הם מכירים "גוש חוסם", "דילים", "אינטרסים", "מקור בכיר בממשלה". הם לא מכירים את המילים "ממשק". הם לא יודעים מה ההבדל בין "ראוטר" ל"מודם". אין להם מושג מה המשמעות של "רשת אלחוטית" או "רשת סלולארית". וכשאין מושג, גם אצל אותם כתבים בכירים, אינטליגנטים, רהוטים ובעלי ידע כללי נרחב, יהיו טעויות. גסות. מביכות. ועוד לא אמרתי מילה על ההיסטריה והפחד מהטכנולוגיה ועל הנזק התדמיתי לחברות האלה ודומות להן.

 

זו ההזדמנות שלכם לקחת את הלקוחות שלכם צעד קדימה. להצדיק את הריטיינר. למנף את החשיפה התקשורתית העצומה שמופנית לכיוונכם לתועלתכם, לתועלת הלקוח שלכם.

 

תמונה של ביבי מאחורי פרגוד כשלוגו החברה המבצעת ממוקם גבוה, מתוך חשיבה שייקלט ע"י המצלמות, לא אומרת כלום לציבור אם אף אחד לא מסביר לו מה בעצם נעשה.

 

זו ההזדמנות שלכם, במיוחד עכשיו כשההייטק הישראלי נמצא על הגריל, להסביר לציבור, איתו אתם אמורים לנהל יחסי הסברה, באמצעות תא עיתונאים חדש שלא ידע את פרעה, מה זה הייטק . מה זה IT ולקחת את התחום הזה צעד אחד קדימה מדיון אחד ועקבי על רמות השכר שבו.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 אודליה ממן

מירון תקשורת משווקת - http://www.meyron-mc.com/



 


מאמרים נוספים מאת אודליה ממן
 
הסכם ראשון ל-waze עם ספקית שירותי מיקום בדרום אמריקה
בהתאם להסכם שיתוף הפעולה, חברת waze תעשה שימוש במידע ובמפות של Location World ובתמורה תספק עדכוני מפות בזמן אמת, בהתאם למצב התנועה. המהלך יאפשר ל- Location World לספק ללקוחותיה שירות מפה עדכני, בזמן אמת, הראשון מסוגו באקוודור ובהמשך בשאר מדינות אמריקה הלטינית

עוזרי בית גברים לא מגהצים, עוזרות בית נשים נרתעות מבעלי חיים
אתר ozeret4u.co.il מקבוצת דפי זהב חושף כמה תשלמו לעוזרת הבית שלכם ומה היא תהיה מוכנה לעשות בתמורה. האתר מהווה את מאגר המידע הגדול והאמין ביותר בארץ לעוזרי ועוזרות בית. באתר רשומים אלפי עובדים במקצועות משק הבית, כש-694 מהם זמינים לעבודה מיידית. כולם, רואיינו בסינון מקדים טרם אישור הרשמתם לאתר. באתר מידע רחב הכולל מידע למעסיקים, טיפים לניקיון הבית, לתחזוקתו ועוד.

נילי דוידוביץ מצטרפת לריל קומרס
13/01/10 | ניהול
חברת ריל קומרס הפועלת בשוק הישראלי והבינ"ל ומתמחה באסטרטגיה ואינטגרציה של טכנולוגיות web וסלולר, הודיעה על מינויה של נילי דוידוביץ לתפקיד מנהלת דעת-מרכז פיתוח תוכנה ו-QA חרדי. דוידוביץ תוביל את פעילות הפיתוח בחברה, תפקח על תהליכי גיוס העובדות ותהיה אחראית על הקשר עם העולם החרדי. מרכז הפיתוח וה-QA החרדי דעת, יפעל כחלק מחברת ריל קומרס, והינו מותאם לתנאי עבודה המחמירים הנדרשים על פי ההלכה.

יש חרדים גם בתל אביב
מרכז הפיתוח, "דעת" , יפעל כחלק מקבוצת ריל קומרס וימוקם 2 קומות מתחת למשרדי החברה ברחוב מנחם בגין 48 בתל אביב . בתוך שנה מתכוונת החברה להעסיק 50 עובדות.

מסעדת רפאל וקרט מקבוצת ניופאן בשיתוף פעולה ראשון מסוגו לטובת סיקור קולינרי אינטרנטי מקצועי
מסעדת רפאל, בשיתוף מועדון צלמי Canon מבית קרט, קיימו מפגש מקצועי ראשון מסוגו המשלב את החדשנות הקולינרית של השף רפי כהן, יחד עם החדשנות הטכנולוגית של ענקית הצילום Canon. במסגרת שיתוף הפעולה צוותו בלוגרים מובילים ומקצועיים מתחומי הקולינריה יחד עם צלמים מקצועיים, למטרה משותפת – לייצר מודעות לתחום ולספק כלים מקצועיים לעוסקים בסיקור תכני קולינריה ברשת.

לראשונה גם בעולם: בישראל מצטלם פיצ'ר קולנועי, כולו ב- D7Canon
12/01/10 | גאדג'טים
קרט, נציגת Canon בישראל השאילה לטובת צילומי הסרט ציוד בשווי 250,000 ש"ח

קבוצת מהדרין-תנופורט בחרה במערכתCenterity Monitor לניהול מערך השו"ב
חברת Centerity השלימה בימים אלה את ישום מערכת שו"ב Centerity Monitor בקבוצת מהדרין-תנופורט. מדובר בישום המוערך בכ-100 אלף ש"ח הכולל ידע, ישום בפועל ורישיונות שימוש במערכת.

waze מספקת למפתחי סלולר ו-web גישה ישירה וחינמית לפיתוח אפליקציות מבוססות מפה (LBI)
עכשיו גם בישראל, כל מפתח יכול להשתמש בפה לפיתוח אפליקציות לסלולאר ול-web

כוכב נולד
שנה לאחר מכן, פולבר הפך להיות יקיר התקשורת המקומית. הוא מרואיין נדרש ומפורגן בכל כתבה על יזמות, חדשנות וטכנולוגיה ישראלית שממידת ההשקעה שלו בה ניתן להבין שהוא נמנה על תומכיה. והעיתונאים, הם כבר לא מחפשים סיבה לשיחה איתו ומגיעים בהמוניהם לכל מפגש שהוא יוזם בארץ.

TCS ישראל תציע לגופי הבריאות בישראל יישום מודול BI שפותח לאחרונה במח' מדעי החיים בחברה האם
07/09/09 | תוכנה
חברת TCS הפועלת בתחום פיתוח ויישום פרויקטי IT מורכבים מודיעה על פיתוח מודול BI המתממשק למערכות BusinessObjects SAP ומיועד לשימוש בבתי חולים ואצל ספקיות שירותי בריאות המיישמות SAP ISH. המודול החדש יאפשר צמצום מיידי בהוצאות התפעול ויקצר משמעותית את זמני התגובה בקשר שבין צרכיהם האדמיניסטרטיביים והרפואיים של בתי החולים ושל החולים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI