דף הבית עסקים יחסי ציבור בהייטקית קוראים להם enabler / עינת מירון
בהייטקית קוראים להם enabler / עינת מירון
עינת מירון 31/12/08 |  צפיות: 3011

שלהי 2000, תחילת 2001 מישו נעץ סיכה והבועה התפוצצה. בלי אזהרות על משבר חריף שיפקוד אותנו. בלי הערכות של אנליסטים על הצפוי. נדמה שזה קרה ביום בהיר אחד שבו כמעט הכל פסק. האירועים בוטלו, מנהלי שיווק מצאו עצמם מבצעים מטלות ארגוניות שונות בתכלית מאלה שהורגלו והפיטורים.. הווו הפיטורים. זכורות במיוחד התמונות הסוריאליסטיות של מסוקים ולימוזינות ברחובות רמת החייל שמלמעלה וידאו שאין ניסיונות לפגיעה בנפש ומלמטה פשוט אספו את המפוטרים הטריים בקלאסה אחרונה בדרך הביתה. אצל מי ששרד את גל הפיטורים התחלפו נושאי השיחה מבאיזו מסעדה נאכל היום צהריים ואיך קיבלתי מה שרציתי בחוזה האישי כולל האפשרות לבחור את צבע הריפוד ברכב החדש לאיך שורדים ואיך גורמים לבוס לאהוב, להעריך ולהרגיש שאנחנו כל כך חיוניים ונדרשים לארגון.

 

בין התפקידים הראשונים שקוצצו אז היו אנשי המרקום ואנשי יחסי הציבור. מי שגרם לארגון להוציא כסף נחשב מיידית למוקצה ושוחרר מתפקידו. הפאניקה פשוט עיוורה וארגונים חתכו בלי בכלל לחשוב.

 

משבר כלכלי 2008. נדמה שענף יחסי הציבור יד ביד עם שותפו המרקום הוא מהתחומים החשובים והחיוניים היום שאף אחד לא ממהר לוותר עליהם. ולמה בעצם? אז, לפני 8 שנים, במשבר הראשון שעבר על תעשיית ההייטק הפאניקה ניצחה. אף אחד לא ידע איך מעכלים את הבשורה ואיך לעזאזל מתמודדים איתה. איך פתאום ממשכורות נטו גדולות מאוד שלא לדבר על כיסוי כמעט מוחלט של כל ההוצאות השוטפות-היומיומיות, מצליחים לחיות עם קיצוץ של 10%.

 

אז מה השתנה המשבר הזה מהמשבר הקודם? כמו כל דבר גם כאן הניסיון משחק תפקיד. משבר, קשה ככל שיהיה, מתישו יסתיים. בנקודה מסוימת בזמן ארגונים ירצו, יצטרכו ויידרשו לחזור לאותה עוצמת פעילות שאפיינה אותם קודם למשבר ואולי אפילו גדולה יותר.

 

חברות ההייטק מבינות היום את מה שהחברות בסקטורים המסורתיים ובעסקים התעשייתיים עוד לא הפנימו. כדי להיות כאן כשהמשבר יסתיים, חייבים להמשיך לעבוד. לשדר עסקים (כמעט) כרגיל. אז נכון שמקצצים קצת בעלויות ומוותרים על טיסה במחלקה ראשונה ואחראי המטבח מביא עוגיות קצת יותר פושטיות וכבר אין קולה במקרר ונכון, לצערנו שיש חברות שגם מנצלות את ההזדמנות כדי לעשות "ניקוי אורוות" ומפטרות גם אם לא ממש צריך, אבל יש דברים שבאמת אסור לוותר עליהם. אחד מהם הוא יחסי הציבור.

 

אנשי המרקום ויחסי הציבור הם המאפשרים. בהייטקית קוראים להם enabler. בתקציבים נמוכים משמעותית מאלה שמושקעים בד"כ בפרסום, משרד יחסי ציבור מיומן יוכל ללוות ארגון ולחשוף אותו בפני קהלים רבים מאוד. בעבודה מושכלת ויסודית מאפשרים אנשי יחסי הציבור לספר כמעט מעל לכל במה באינטרנט, בעיתונות המודפסת אולי אפילו בטלוויזיה על פרויקט חשוב שמתבצע בימים אלה, על מהלך עסקי שהחברה יוזמת. לפעמים חשוב גם סתם כך להראות בכתבה נושאית, אולי אפילו בכתבת מגזין שלא נוגעת ישירות לתחום העיסוק.

 

הנראות התקשורתית עוזרת לארגון לשדר מסר למשקיעים שלו, לשותפים, לעובדים - אצלנו עובדים. אנחנו בסדר. ממשיכים בתנופה. אולי אפילו מסר ללקוחות פוטנציאליים - זוכרים אותנו? אנחנו יודעים לתת לכם מענה. ואולי, וזו כנראה הסוגיה החשובה ביותר שמבדילה את משבר 2008 ממשבר 2000 - אנחנו מנוהלים היטב ובחכמה ונהיה כאן גם אחרי המשבר.

 * הכותבת מנהלת את מירון תקשורת משווקת, המתמחה בעבודה עם חברות  הייטק IT וארגונים עסקיים. www.meyron-mc.com


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עינת מירון

מירון תקשורת משווקת - http://www.meyron-mc.com/



 


מאמרים נוספים מאת עינת מירון
 
בית מנומס ואידילי לא מביא 40 אחוזי רייטינג
לקשת עוצמה גדולה שאסור לזלזל בה, אבל הפעם נדמה שהציבור תופס את העוצמה הזו כזלזול בו ובשכל הישר שלו וקשת עלולה למצוא את עצמה במשבר מתגלגל

לראשונה קמפיין פרסום דיגיטלי המנוהל בהתאם להתנהגות הגולשים
Acuvue מותג עדשות המגע מבית ג'ונסון&ג'ונסון מגיש, קמפיין פרסומי באמצעות דאבלקליק, מבית גוגל הקמפיין כולל 23 סרטוני וידיאו שחשיפתם מבוקרת ומנוהלת בכלים טכנולוגיים מתקדמים

המרוץ לגולן
נהוג ומקובל להתחיל פעילות יחסי ציבור כחודשיים-שלושה לפני תאריך ההשקה הרשמי. אז למה גולן טלקום בוחרת בבליץ תקשורתי חצי שנה לפני תחילת הפעילות שלה?

ריאליטי או Apple?
יכולה להבין ולהודות לאפל על שפישטה את הטכנולוגיה, הנגישה אותה וגם פתחה שוק שלם של בעלי מקצועות חדשים, אבל אף פעם לא הבנתי את ההסכמה שבשתיקה לגישה השיווקית שלה. את הורדת הראש וקבלת כל התכתיבים שלא ניתנים לערעור, המחירים של כל כפתור וכבל, החפיפניקיות ב-QA.

מבחן שליט
הזדמנות פז עבור התקשורת לתקן עוולות גדולות ובראשן את זו שנגרמה לרונה רמון. הזדמנות לתכנן ולהיערך כבר מעכשיו כיצד לספר ולתעד את חזרתו של גלעד במינימום רמיסה של כבוד האדם, הפרטיות והשקט שמגיע לו

שיעור חינם בניהול משברים
ניהול משברים הוא דבר מאוד פשוט לביצוע. הוא כולל 2 מרכיבים בסיסיים שחייבים להתקיים כדי לנטרל את הביקורת – שקיפות ואחריות.

בקשת פירוק לחברת אושידה בעמ
17 כלות כנראה לא יקבלו את שמלות הכלה שלהן; החוב של החברה לעובדות מוערך בכחצי מיליון ש"ח

פורקס פלייס תובעת חצי מיליון ש"ח מסוחר מט"ח שהונה את בית המשפט והשיג במרמה צו עיקול כנגדה
בכתב התביעה שכנגד מתייחסת פורקס פלייס לפסיקתו של רשם בית המשפט חגי ברנר שהסיר את צו העיקול שנפסק לחובתה ולבחירת המילים בהן השתמש "מעוררת על פניה קשיים במישור המהימנות" ומבקשת מבית המשפט לפסוק לה פיצויים מוגדלים.

פורקס פלייס לבית המשפט: "מאג'ד שייך בודה סיפורים ומנסה להעביר על שכמה של החברה את הפסדיו הכשרים"
החברה מגיבה בכתב תביעה באורך 40 עמודים מנומקים ורווי הוכחות כי תביעתו וצו העיקול שהשיג התובע התבססו על שקרים, רמאויות ומניפולציה על בית המשפט

בית דין רבני שדן בתביעת השתתפות בהפסדים לאור קבלת שטר היתר עסקא פסק כי שטר שכזה אינו מחייב
בדיון, בהשתתפות הדיינים הרב יהודה סילמן, הרב ישראל רוזנברג והרב יעקב פרבשטיין נקבע כי יש ספק אם שטר היתר העסקא אכן מחייב ולכן אין אחד מהצדדים רשאי לתבוע כספים בגין רווחים או הפסדים. עוד קבע בית הדין הרבני כי גם אם השטר תקף ומחייב אין התובע יכול לתבוע בגינו הפסדים ולכן בית הדין בכלל לא אמור לפסוק בנושא. בהחלטה זו ביטל בית הדין הרבני את תביעתו של הרב מנחם סופר.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI