דנה לואיס – מייסדת תנועת OpenAps; וזואי דיגה – סטודנטית מאוניברסיטאית דיוק שזכתה להוקרה עבור תרומתה לקוד הפתוח
רד האט (Red Hat) – הספקית המובילה בעולם של פתרונות קוד פתוח, הכריזה על דנה לואיס (Dana Lewis) – המייסדת של תנועת "מערכת הלבלב המלאכותי הפתוחה” - Open Artificial Pancreas System (OpenAPS); ועל זואי דיגה (Zoi Dighe) – סטודנטית מאוניברסיטת דיוק (Duke) בארה"ב, כזוכות בפרס נשים בקוד פתוח 2018 – Women in Open Source Award 2018. הן קיבלו את הפרס במהלך כנס Red Hat Summit שהתקיים בסן פרנסיסקו.
זו השנה הרביעית שרד האט מעניקה את פרסי נשים בקוד פתוח, כדי להוקיר נשים שתרמו תרומה משמעותית לפרויקטים של קוד פתוח, או אלה העושות שימוש חדשני במתודולוגיות קוד פתוח. המועמדויות השנה הוגשו בשתי קטגוריות – אקדמיה (סטודנטיות באוניברסיטאות או קולג'ים), וקהילה (עובדות או מתנדבות בפרויקטים הקשורים לקוד פתוח). העלייה לגמר הייתה על בסיס קריטריונים שנקבעו, יחד עם הצבעה פומבית בה נקבעו הזוכות.
דנה לואיס, שזכתה בפרס בקטגוריית הקהילה, היא המייסדת של תנועת ה- OpenAPS והיוצרת שלה-DIY Artificial Pancreas System. OpenAPS הוא מאמץ פתוח ושקוף, המיועד ליצור מערכת לבלב מלאכותי בסיסי בטוחה ויעילה, הזמינה כדי לסייע לשפר ולהציל חיים, ולהפחית מהנטל על חולי סוכרת סוג 1. לואיס, שתורמת לקוד פתוח מזה ארבע שנים, התחילה את עבודתה אחרי שמכשירי הטיפול בסוכרת שלה תסכלו אותה. היא לא יכלה לגשת בזמן אמת לנתונים על סוכר בדם שלה, ועוצמת הקול של המוניטור שנועד להתריע על צניחת סוכר בדם שלה, לא הייתה חזקה מספיק כדי להעיר אותה בלילה – מה שמסכן את חייה. מערכת ההתרעה בעוצמת קול גבוהה יותר שהיא יצרה, התפתחה פחות משנה לאחר מכן למערכת הלבלב המלאכותי בקוד פתוח.
בשנים האחרונות צמחה קהילתOpenAPS ברחבי העולם, עם יותר מ- 600 אנשים שמשתמשים עתה במערכות שונות המבוססות על עבודתה ותכנוני המערכת המקוריים. לואיס גם אפשרה פרויקטים אחרים של מחקר, ופיתחה כלי קוד פתוח העוזרים לעודד חוקרים בטיפול במערכי נתוני סוכרת, ובהרחבת מאמציהם.
זואי דיגה, שזכתה בפרס בקטגוריית האקדמיה, היא סטודנטית באוניברסיטאית דיוק, הלומדת לתואר ראשון בהנדסה ביו-רפואית ומדעי המחשב. כתורמת לקוד הפתוח בשנתיים וחצי האחרונות, היא השתמשה בעוצמתו כדי להשפיע על הקמפוס שלה ומחוצה לו.
דיגה היא משתתפת מובילה במערכת קוד פתוח שעוקבת אחרי טמפרטורת חיסונים ומיקומי GPS שלהם כשאלה מגיעים לארצות מתפתחות, תוך שימוש במכשיר מבוסס ארדואינו (מיקרו-בקר בעל מעגל מודפס יחיד). זואי הוכרזה כמצטיינת על עבודתה בהעברת חיסונים, והיא שואפת לגשר על הפער בין חדשנות רפואית והצורך בשטח. בקמפוס דיוק היא הייתה ה-CTO של חברה בבעלות ובתפעול סטודנטים, שמקשרת בין עסקים לקהילת האוניברסיטה כדי להציע הזמנות מקוונת למשלוחי אוכל וכביסה, שיווק, קייטרינג וטכנולוגיה. זואי בנתה מחדש את המערך הטכנולוגי של פעילות חברת הסטודנטים, והיא גם מובילת הטכנולוגיה של צוות בין-יבשתי של סטודנטים להנדסה הלומדים באוניברסיטאות דיוק ומקאררה (בקמפלה בירת אוגנדה), שהתפתח בעקבות קורס הנדסה שהועבר בשתי האוניברסיטאות ב-2016.
כל אחת מהזוכות קיבלה מלגה בסך 2,500 דולר, המיועדת לשימוש בפרויקטים או במאמצים של קוד פתוח. הן ירצו בכנס Opensource.com, והשתתפו כדוברות באירוע קהילת מנהיגות נשים של רד האט שהתקיים במהלך הכנס בסן פרנסיסקו.