דף הבית עסקים עסקים קטנים ובינוניים מיסוי ביזוי
מיסוי ביזוי
זאב הרשקוביץ ואבי קרעין 01/09/09 |  צפיות: 4667

חברת איתוראן פרסמה השבוע כי מניתוח פרופיל הנסיעה של כלי הרכב שבהם מותקנות מערכותיה עולה כי 30% מהנסיעות ברכב צמוד (ליסינג) הן פרטיות. על פי הנתונים, חברה המחזיקה ב-50 כלי רכב מוציאה מידי שנה כ-150 אלף שקל על נסיעותיהן הפרטיות של עובדיה. אם נבחן את הנתונים לאור הרפורמה במיסוי כלי הרכב הצמודים, נראה כי האוצר עומד לחייב את בעלי הרכבים הצמודים בסכום מס כפול מהנדרש.

הרפורמה הוחלה בתחילת 2008 לאחר מאבק ארוך בין משרד התחבורה, נציגי הציבור ומשרד האוצר, והיא מעלה את תשלום המס על הרכב בהדרגה עד 2011. לדוגמה, עבור מאזדה 3, פורד פוקוס וכלי רכב משפחתיים דומים (מקבוצת שווי שימוש 2) תשלום המס עולה מ-1330 ל-2450 שקל בחודש.

ההיגיון העומד מאחורי המס הוא שהמעביד נותן הטבה לעובד, אולם המדינה זכאית למסות הטבות אלו. בהנחה שנתוני איתוראן נכונים, הרי המדינה עושקת את בעלי הרכב הצמוד. כיצד זה קורה? המיסוי על רכב צמוד מתבסס על נתוני השימוש הפרטי ברכב, כלומר כ-30% מזמן השימוש הכולל. עלות האחזקה כולל דלק לרכב צמוד מקבוצה 2 היא כ-4000 שקל בממוצע לחודש, ולכן המס על כך צריך להיות בגובה 30% מסכום זה, או כ-1200 שקל בחודש (כפי שהיה בקירוב בשנת 2007). גם אם ההוצאה החודשית היא כ-4500 שקל בחודש, הרי 30% מסכום זה הוא 1350 שקל לחודש. אולם בפועל המדינה תגבה סכום מס כמעט כפול ממה שהייתה אמורה לגבות על שימוש פרטי בכלי הרכב הצמודים.

המדינה פועלת לאורך זמן כדי למסות את כל התחומים האפשריים לפי תפיסת מיסוי יחידים וחברות. אולם כאשר אנו בוחנים את הקשר בין ההיגיון העומד מאחורי הגבייה לבין גובהו של המס שנגבה, אנו מוצאים לא פעם כי קשר זה אובד, וחבל שכך. אם תשכיל המדינה וקברניטיה להטיל את המיסים במקומות הנכונים, תרוויח מכך קופת האוצר וכלל האוכלוסייה.

 


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 זאב הרשקוביץ ואבי קרעין

הכותבים הינם אבי קרעין וזאב הרשקוביץ – מנכ"לים משותפים בניהול נטו.

ניהול נטו עוסקת במיקור חוץ של מנהלי כספים, חשבים וכלכלנים, במנטורינג עסקי לחברות ובהשמה מוכוונתtm של כ"א איכותי בתחומי הכספים, בכירים ומקצועות ההי-טק.

לאתר החברה: www.nihulneto.com



 


מאמרים נוספים מאת זאב הרשקוביץ ואבי קרעין
 
99% מבתי האב לא סוגרים את החודש!
ביום חמישי האחרון פורסמה כתבה בעיתון גלובס תחת הכותרת הבאה החיים במינוס: משפחה ממוצעת מוציאה כ1,500 ₪ יותר מההכנסות שלה. וכדי להמחיש את הפערים הוצגה טבלה אשר מרכזת את הפער בין ההכנסות להוצאות בין החמישונים השונים בשנת 2010 לפי הלמ"ס:

מס חברות פרוגרסיבי
03/10/11 | מס הכנסה
מאבק מעמד הביניים – אולי סוף סוף מישהו אחר ישלם? מאבק מעמד הביניים עומד בנקודת הכרעה קריטית. ביבי עומד להציע סט של פתרונות אשר אמורים להוות שינוי בסדר היום הכלכלי, אולם כפי הנראה מי שישלם את החשבון יהיה שוב מעמד הביניים. כמעט כל הטבה שביבי יציע למעמד הביניים תחזור כבומרנג ותמומן בסופו של יום מכיס אחר של מעמד הביניים אשר משלם כיום את מרבית המיסים במדינה גם כך.

קומבינת התחבורה הציבורית בגוש דן
10/07/11 | צדק חברתי
יריית הפתיחה של הפרויקט לבחינת התחבורה הציבורית בגוש דן ע"י משרד התחבורה בהשקעה של יותר מ200 מיליון שקלים במשך יותר מ11 שנים כבר מאחורינו וזה הזמן לבדוק אם כל היעדים והמטרות אותן הציבו לעצמם יישארו על גבי המצגות או שמא הן מומשו והושגו כפי שקיוו במשרד התחבורה...

טיפים כלכליים וניהוליים לשנה החדשה
"הכלכלה העולמית מתחילה לצאת מהמשבר החמור ביותר שפקד אותה מזה דורות. הנפילה עלולה היתה להיות קשה הרבה יותר אם הבנקים המרכזיים לא היו משתמשים בכוחם במלוא העוצמה בסתיו שעבר", אלו הם דברי הפתיחה של יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי בסימפוזיון הכלכלי השנתי "ג'קסון הול".

מיסוי ביזוי
לפי רפורמת הליסינג, האוצר עומד לגבות מבעלי כלי הרכב הצמודים מס כפול מהנדרש

משרד האוצר ובעלי העסקים
בכל פעם מועלה שיעור המס בשברי אחוזים, אך לבסוף כל השברים מצטברים לסכום משמעותי, שמעלה ספק לגבי הרטוריקה של הורדת נטל המס על המעסיקים.

לא להצמיח קרניים
במקום להקים קרן חדשה לסיוע לעסקים קטנים, על המדינה להגמיש את הקריטריונים בקרנות הקיימות. הדבר ימנע קריסת עסקים

ניהול עסק קטן בחופש הגדול
המיתון הקשה השנה, אינו מחייך אל בעלי העסקים שקורסים תחת הנטל הכלכלי, איך לנצל את התקופה הזו כדי להתייעל? שימוש במומחים, השקעה בשיווק ומכירות ושמירה על מזומנים לימים שחונים.

איך לנהל את כספי הארגון
המשבר הכלכלי מאלץ את המעסיקים לעשות "חושבים" כבר היום. בין השאלות: האם כדאי, בתחומים מסוימים, להשתמש בשכירים, או שמא עדיף להשתמש בשירותי מיקור חוץ – למסור עבודות לעובדים חיצוניים ולשלם להם לפי פרוייקט

ניהול עסקים נכון במשבר הנוכחי
חלק גדול מהעסקים המוקמים מדי שנה, מתחילים את פעילותם ללא תכנון והכוונה מוקדמת. על פי הרשות לעסקים קטנים, המרכיב המכריע בנפילת העסקים הקטנים והבינוניים נעוץ בניהול לקוי. ההתנהלות הלקויה הינה בכל מרכיבי הניהול, אולם בעיקר בהתנהלות הפיננסית. אם כן, כיצד מנהל של עסק קטן או בינוני יכול להתנהל בצורה אופטימאלית. ראשית על מנת לשרוד, אך יחד עם זאת לצאת מהמשבר, מחוזק ובמצב טוב מהמתחרים בשוק?
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI