דף הבית עסקים ניהול אומרים שעושים אבל התפוקה לא עולה
אומרים שעושים אבל התפוקה לא עולה
עדי פלאוט 03/02/09 |  צפיות: 2811

לפעמים בעלי עסקים מפסידים מאות-אלפי שקלים (כולל הכסף שמשלמים ליועץ...) בשביל להגיע למסקנה המתבקשת, שהם ידעו אותה מלכתחילה. כשהתחלתי לייעץ לבעל קליניקה, כבר בהתחלה הוא רמז לי, שמנהלת המשרד שלו לא טובה בעבודתה. לא נדרשה מומחיות רבה בשביל לראות שמשהו שם לא בסדר. והלקוח שלי ראה את זה במשך הרבה שנים אך לא עשה לגבי זה שום דבר.

במהלך הזמן שהוא הבחין בזה אבל לא עשה שום דבר, הוא צבר הפסדים כספיים משמעותיים, שנבעו בין היתר מניהול לא נכון של המשרד, מגבייה שלא בוצעה כיאות (וריבית בבנק על חריגות שנבעו מצפי הכנסות שהתבסס על גבייה טובה) וכן הלאה. אבל הוא שתק.

לא משנה כרגע מה היו הסיבות שלו - הנקודה היא, שלבעלי עסקים רבים יש את הסיבות שלהם לשתוק ורבים וטובים שותקים. ראיתי את זה קורה שוב ושוב: מנהלים ובעלי עסקים, שרואים שדברים לא עובדים כמו שצריך - אבל העובד מתעקש שהוא עושה את העבודה אז הם לא עושים לגבי זה כלום.

בשביל לחדד את הנקודה אני רוצה להדגיש שבעל הקליניקה שלח את מנהלת המשרד להדרכות רבות על חשבונו והשקיע בהכשרתה - ולמרות זאת התפוקה לא השתנתה. חשוב גם לציין, שהיו דברים שהיא עשתה ברמה גבוהה, ולא היתה כישלון מוחלט. יש לה ערך רב כעובדת ושווה להשקיע בה. אבל בדברים האחרים, שהם לא פחות חשובים, לא חל שום שיפור.

הדבר הראשון שחייבים לתת עליו את הדעת הוא שעסק לא יכול להרשות לעצמו להפסיד כספים משום סיבה. בזבוז כתוצאה ממחדל הוא דבר שאסור להסכים לו.

להמחשה, קחו את העובדה, שבקליניקה הנ"ל היו חריגות מתמשכות בגביה. סך כל החריגות הללו עמדו תמיד על עשרות אלפי ₪. בקשות רבות מהבעלים לשיפור הגביה נתקלו תמיד בהסברים מדויקים למה זה לא ניתן. זה לא שלא היתה גביה אבל היא תמיד היתה טובה רק באופן חלקי. כמו כן נוצר מיתוס לפיו לא ניתן לגבות בחלק השני של החודש. גם אם הגיע לקוח, קיבל שירות ושילם בחצי השני של החודש זה תמיד היה לחלק הראשון של החודש הבא. מכך נוצר מצב שבו ההכנסות היו תמיד בחלק הראשון של החודש ובחלקו השני התזרים היה ממש דל. חוץ מזה היתה תמיד תחושה של חוסר סדר. זה לא שהיה בלגן אבל הסדר היה רחוק ממה שנראה שהוא יכול להיות.

לאחר לבטים קשים החליט הבעלים לבצע החלפה. הוא החליף בין מנהלת המשרד ועובדת ממחלקה אחרת. זה לא היה קל בכלל, הן ביצוע ההחלטה והן ביצוע ההחלפה, אבל בסופו של דבר היתה הפתעה.

פתאום הכל הסתדר. פתאום הגביה השתפרה פלאים. פתאום המיתוס של התזרים החלש בחלק השני של החודש התנפץ. פתאום נהייה סדר ובאופן כללי היתה הקלה רבה לבעלים.

אבל עדיין נשאלת השאלה מה נחשב לתפוקה סבירה? יתכן שהדרישות שלכם אינן ריאליסטיות - איך תדעו אם אתם דורשים תפוקה סבירה או לא? אפשרות אחת היא לבדוק מה קורה בעסקים אחרים, לשאול אנשים שמתמצאים וכו'. באופן כללי, עובד חייב לתרום לעסק ולא לגרום לעול. אם העובד גורם לעול כלכלי בתחום ההתמחות שלו לא תהיה ברירה אלא "לנער" אותו ואז או שהוא יתחיל לעבוד או שהוא ילך הביתה או יעבור לתפקיד אחר.

במקרה שפירטתי בסיפור הזה החלפנו בין מנהלת המשרד לבין אחת העובדות האחרות, שגילתה יוזמה ואיכויות מתאימות. כאמור, ההחלפה היתה מצוינת מבחינת הקליניקה משום שמנהלת המשרד החדשה עשתה את הנדרש ממנה גם ללא הדרכה מיוחדת.

אל תמתינו ליועץ העסקי שיבוא ויגיד לכם את מה שאתם יודעים כבר עכשיו. אל תתנו לכסף להתבזבז משום סיבה. עסק הוא עסק והוא קיים למען טובת הכלל - אף עובד לא מרוויח מזה שהעסק שבו הוא עובד מפסיד.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עדי פלאוט

עדי פלאוט, מנכ"ל ובעלים של קבוצת קומליין - חברת החזקות וניהול עסקי הפועלת משנת 2004.

בקבוצה פועלות חמש חברות: קומסקיור - יבואנית אנטי-וירוס NOD32 מבית ESET, וובוקס - ספקית שירותי מחשוב ענן מהראשונות בישראל, קומפון - המשווקת הבלעדית של שירות 'פון-פלוס' למענה טלפוני חכם ומתקדם, קומליין יעוץ עסקי – המתמחה בייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים ופרומו המתמקדת באספקת שירותי שיווק ויחסי ציבור במדיות השונות.



 


מאמרים נוספים מאת עדי פלאוט
 
הכן את הבנקאי שלך לחורף: כך תקבל מהבנקאי שלך שיתוף פעולה להלוואות בתנאים משופרים
ראשית, השורה התחתונה: לא טוב לגשת לבנק מעכשיו לעכשיו לבקשת הלוואה, תמיד טוב יותר להכין את הקרקע מראש, לדעת בדיוק מהו הצורך המדויק ולא בתור כיבוי שריפות כי יתרון הזמן לא עומד לרשותכם.

הופ, הנה הלך הכסף לפרסום
איך זה קורה שדווקא תקציב הפרסום והשיווק הוא זה שנמחק ראשון מהתכנית? ולמה זאת השגיאה הקלאסית?

ניהול פיננסי "אנושי"
כיצד להיות עצמאי ולא להיות "לחוץ" מניהול פיננסי?

שתי גישות לגיוס עובדים
חברות ענק מחזיקות מדורי כוח אדם המגייסים עבורן עובדים אך ברוב השוק העסקי מנהל העסק נאלץ להתמודד עם גיוס כוח האדם ולפעמים אף לבצע את הפעולה בעצמו. יש מנהלים שלא יקבלו מועמד אלא אם הוא בעל ניסיון עשיר, מנהלים שיחפשו רק את העובדים הצעירים והזולים, או את אלה שנראים הכי טוב וכך זה ממשיך. כמובן שהגדרות התפקיד עוזרות להגדיר את הדרישות והמנהל, שמכיר היטב את התפקידים שתחתיו ידע להחליט על הקריטריונים הנחוצים.

המקל והגזר בעסקים
02/02/10 | מכירות
את שיטת "המקל והגזר" כולם בטוח מכירים – נותנים פרס על הישגים וקנס על כישלונות. אבל אפשר גם אחרת.

למומחים בלבד: מה באמת אנשים חושבים עליך?
20/10/09 | מכירות
אחד מהטיפולים הרווחים יותר והשגויים יותר בעסקים הוא להוריד מחירים - הרעיון שיעדיפו אותך מפני שאתה זול יותר ולאו דווקא טוב יותר. למען האמת, מחירים נמוכים אכן מושכים לקוחות ואכן מקלים על סגירת העסקות. אך ישנם מצבים שככל שהמחיר יהיה נמוך יותר כך גם המינוס בבנק יגדל או שלכל הפחות הרווח לא יהיה יותר מאשר משכורת ממוצעת כאשר הטרחה רבה יותר מאשר במשרה ממוצעת. לא שווה לטרוח במצב עניינים כזה משום שאין בו יחס נכון של עלות מול תועלת.

הסכנה מאחורי מכירות בסכום גבוה
08/09/09 | מכירות
לרוב העסקים יש סל מוצרים שכולל עסקאות קטנות, בינוניות, גדולות או אפילו ענקיות. העסקאות הגדולות הן אלה שדורשות את מרבית תשומת הלב כי הן גם אלה המכניסות לעסק את סכומי הכסף הגדולים והן דורשות את מרבית ההשקעה מצד בעל העסק או איש המכירות. לאחר כל ההשקעה כשהעסקה נסגרת, יש חוזה והצ'קים או כרטיס האשראי כבר בכיס, הנטייה הטבעית לרוץ מיד ולהשקיע את הכסף, לשלם איתו חובות או לרכוש איתו דברים שמזמן היו צריכים כבר להירכש ורק חיכו לתזרים מזומנים – זו הנקודה לעצור!!! זו בדיוק הדרך למלכודת פיננסית.

המדריך להקמת עסק מצליח
שאלה החוזרת על עצמה שוב ושוב בקרב בעלי עסקים: "שיווק זה טוב ויפה, אבל לפני שמשווקים עסק, איך מקימים מלכתחילה עסק שיצליח?"

הצד האפל של העסק או כיצד להזרים הכנסה מיידית?
אחרי חצי שנה של מיתון שהולך ומעיק יותר ויותר, עסקים רבים חווים קשיי תזרים בלתי פוסקים. יש לכך כמה פתרונות, בחלקם לוקח זמן עד שמתחילים לראות את הכסף וחלקם הם "מעכשיו לעכשיו". בעוד שבמקרים רבים בעלי עסקים פונים לבנק בבקשה להלוואה כדי להמשיך ולשרוד, במקרים רבים מדי זהו פתרון לא נכון, שרק הולך ומסבך את העסק בקשיי תזרים חדשים.

קל להוריד מחירים, קשה להעלות אותם לאחר מכן. מוטו בעסקים!
25/05/09 | מכירות
בגלל חוק טבע זה, כאסטרטגיה אני לא בעד להוריד מחירים גם אם זה בזמן מיתון. ואם חייבים לעשות זאת צריך למצוא דרך בה לא יראה הדבר כפתרון למצבה הרע של החברה.
כיצד בכל זאת מורידים מחירים מבלי לפגוע במוניטין של העסק?

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI