יש שיגידו שהכלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם. אחרים יטענו שזהו לא הכלב כי אם הג'ינס. מכנסי ג'ינס מלווים את מרביתנו בחלקים משמעותיים מהחיים, ומתאימים כמעט לכל מקום ומאורע אליו נרצה להגיע. בשל היותם חלק כה משמעותי בחיינו, מן הראוי שנכיר קצת את הג'ינס, ההיסטוריה שלו, איך נוצר ומתי.
הג'ינסים שברשותנו כיום, גזורים, קרועים, בצבעים שונים, צמודים רחבים ובשלל סגנונות, הם שיפור של הג'ינס הראשון שנוצר אי שם בשנות ה-50.
התפתחות מעמדו של הג'ינס
במקור מכנס הג'ינס נועד לשם בגדי עבודה עבור פועלים במיוחד במפעלים שהוקמו בשנים של מלחמת העולם השנייה. הג'ינסים הראשונים של הפועלים היו מעוצבים כך שבמכנסי הגברים הרוכסן היה מקדימה בעוד שאצל הנשים, רוכסן הג'ינס היה מצוי בצד ימין, אך עובדה זו השתנתה בשנות ה-60 ונוצר מראה אחיד ובו הרוכסן מצוי בקדמת המכנס.
בתחילת דרגו של הג'ינס הקונוטציה אליו הייתה שזה מכנס של מורדים ופרחחים שאינו מכובד, ועל אף שהוא צבר פופולאריות בקרב הנוער בארצות הברית, היו מקומות שאסרו את הכניסה אליהם במכנסי ג'ינס- כדוגמת תיאטרון, בתי ספר ומסעדות יוקרתיות.
לקראת שנות ה-70 חל שינוי בתדמית הג'ינס והוא הפך להיות פריט לבוש לגיטימי ופופולארי ברחבי ארצות הברית. מוצר זה צבר תאוצה אדירה והפך להיות מוצר חובה אצל מרבית האנשים, ולפריט הלבוש הבסיסי ללבוש יום יומי. מחירו של הג'ינס בשנים הללו לא היה זול ותומחר ב1.5$ השווים היום ל36$ בקירוב.
ניתן לראות את ההתקדמות האדירה שעשה הג'ינס מבגד פועלים בשנות ה-50 למוצר חובה בכל ארון, אשר בדרך כלל יש ממנו מספר דגמים, צבעים וסגנונות, בשנת 2012.
האנשים מאחורי הרעיון
בשנת 1872 הג'ינס הגיע לאמריקה, וסוחר בשם לוי שטראוס היה נוהג למכור אותם עבור כורים במכרות. אחד מלקוחותיו של לוי היה ג'ייקוב דייויס שהיה נוהג לקנות ממנו לעיתים תכופות בד. דייויס שהיה במקצועו חייט ראה שפעמים רבות מכנסי הג'ינס נקרעים ואנשים באים אליו לקנות בד ולתקן אותם. עקב כך הוא הגה רעיון לחזק את המכנסיים במסמרי נחושת כדי שלא יקרעו. היות ודייויס היה חסר אמצעים הוא פנה ללוי והשניים רשמו יחד פטנט על המכנסיים שהוכרז במשרד הפטנטים כ"שיפור בהידוק הכיסים"- אלו הם בעצם מכנסי ג'ינס כפי שאנו מכירים אותו היום.
כמובן שמאז הג'ינס עבר גלגולים רבים, שיפורים, התאמות ושינוי סגנונות כדי להתאים לקהל היעד ולתקופה.