דף הבית ספורט וכושר גופני פיתוח שרירים סטרואידים היסטוריה
סטרואידים היסטוריה
קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית 09/04/13 |  צפיות: 13364

ההיסטוריה של סטרואידים היא למעשה, הסטרואידים אנבוליים ראשונים נוצרו בשנת 1930. פותח כדי למנוע את ניוון רקמת שריר בחולים עם מחל מתישות, הם גם נתנו לשרוף חולים כדי למנוע בזבוז ומחדש את הגוף ברמה התאית.

רפואה, סטרואידים ברורים שיש מטרה מאוד לגיטימית לקיומה. אתלטים, ההשפעה העמוקה שלהם על ביצועים והמראה של משתמשים יכולה גם להתעלם ממנו ולא הכחישה. עם זאת, סטרואידים לא התחיל מנוצלים מסיבות שאינן רפואיות כלעשור לאחר שנוצר. בשנתי ה -40, רופאי נאצים ספקו סטרואידים לחייליהם במאמץ להפוך אותם ליותר אגרסיבי. ברית המועצות בעקבותיה בשנתי ה -50 על ידי מתן אותם לספורטאים שלהם כדי לשפר את ביצועים וכוח .

ברגע שארה"ב גילתה שברה"מ נתנה סטרואידים לספורטאים שלהם, הם התחילו לעשות את אותו הדבר בשנתי ה- 50. אבל בהתחשב ברציפות ניפוץ שיא עולם לאחר שיא עולם באירועים גדולים כמו האולימפיאדה, זה רק היגיון שהאבולוציה לא זזה די כי במהירות, ושמשהו אחר היה במשחק. למעשה, את היתרונות היו ברורים מבחינה פיזית: עלייה בגודל שריר וכוח שלא ניתן להשיג באמצעות אימון ותזונה קפדניים לבד.

רופאים נאצים נתנו סטרואידים לחיילים שלהם, בניסיון להפוך אותם ליותר אגרסיביים. ולאחר מכן ברית המועצות החליטה לתת סטרואידים אנאבוליים לספורטאים שלהם. ברגע שארה"ב למדה הסוד של המועצות, הם גם התחילו לתת סטרואידים לספורטאים שלהם, החלו בשנות 1950. סטרואידים שמשו במשך שנים לטיפול בהפרעות רפואיות. הם פותחו בשנת 1930 על מנת למנוע את הניוון של שרירים (קטבוליזם), בחולים עם מחלות מתישות. הם גם ניתנו לחולים שנכוו קשה. השימוש שאינו הרפואי הראשון של סטרואידים היה במהלך מלחמת העולם השנייה.
במשך שלושה עשורים בקירוב, לעומת זאת, אף אחד לא טרח לתעד את תופעות הלוואי של שימוש בסטרואידים. ואז, בשנות ה -60, הדיווחים הראשונים על השפעות בלתי רצויות תועדו. תופעות לוואי לא רצויות אלה כללו: תוקפנות, אקנה, נשירת שיער, עלייה / ירידה בחשק מיני, גניקומסטיה גדילת של השד [בזכר] ושורה של דברים אחרים.

בנוסף אין מספיק מידע קיים על 'איך' סטרואידים עבדו בפועל כדי לשפר את החוזק, גודל וביצועים. לכן, במשך שנים, ייעולם במונחים של תזונה, אימונים והתאוששות הלכו בעיקר לא מוכרים. זה לא היה עד שנת ה -70 או ה -80 שסטרואידים באמת נוצלו לקיבולת המלאה שלהם לשינוי והתחדשות.

untitled.JPG
איך הסטרואידים עובדים? באמצעות קשירה לקולטנים אנדרוגנים ברמה התאית, ממגר RNA, וגברת סינתזת חלבון. יש לסטרואידים גם השפעה אנטי קטבולית, גם לנוכח חוסר קלוריות נאותות, ואימון יתר. הסטרואידים מגבירים תוקפנות, ועשים ליצור אופוריה, להפחית עייפות, ובמשך כל אימון, על מנת למקסם את העצמה ומשך אימון.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית



 


מאמרים נוספים מאת קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
 
קובי עזרא ויוסי אדרי תחרות מר ישראל, פיתוח גוף, פיתוח שרירים
קובי עזרא, יוסי אדרי, פיתוח גוף, פיתוח שרירים, תחרות מר ישראל, תחרות מר ישראל יוסי אדרי מנתניה הוא אלוף האלופים בתחרות מר ישראל: "עשור אני מחכה לגביע", היה שווה לחכות 40 שנה כדי להגיע ליום הזה", הוא אומר וחושף את הדיאטה המיוחדת שלו

דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת
21/11/21 | השמנת יתר
דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת. המחקר, שנערך בעכברים, הראה שלתזונה (כולל קלוריות כללית ומאזן מאקרו-נוטריינטים) הייתה השפעה גדולה יותר על ההזדקנות והבריאות המטבולית מאשר לשלוש תרופות הנפוצות לטיפול בסוכרת ולהאטת ההזדקנות. הממצאים מתפרסמים ב- Cell Metabolism.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD
צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD, צמיחה וגדילה בגובה נוצרת ע"י התארכות עצמות הארוכות, כתוצאה מכונדרוגנזה בצלחות האפיפיזאליות, המכונות גם צלחות הגדילה. תהליך זה נובע מהתרבות כונדרוציטים, היפרטרופיה והפרשת מטריקס חוץ תאית. המאורגן על ידי רשתות מורכבות של גורמים תזונתיים, תאיים, פרצרין ואנדוקריניים. ניתן להגדיר את גיל ההתבגרות כתקופת המעבר מילדות דרך התפתחות מאפיינים מיניים משניים ועד השגת הגובה הסופי בבגרות. מהירות הצמיחה מוגברת בתחילת המוקדמות או באמצע החיים, ידועה כגידול הפוברטלי.

קריאטין - קובי עזרא
קריאטין - קובי עזרא היא חומצה אורגנית חנקנית הנוצרת באופן טבעי. תפקידו העיקרי של הקריאטין הוא להקל על מיחזור של אדנוזין טריפוספט (ATP), מטבע האנרגיה של התא, בעיקר ברקמת השריר והמוח.

דיאטה מהירה מאוד
05/04/15 | דיאטה
דיאטה מהירה. דיאטות לירידה במשקל. ישנן סיבות שונות לאיזון המשקל ודיאטות שונות: החל ממראה חיצוני, עיסוק בספורט ובריאות, לרבות בריאות הלב וכלי הדם ומניעת סרטן....

חיטוב הגוף - קובי עזרא
21/06/14 | דיאטה
בדיאטת דיאט2אול אוכלים כמעט הכל! אך לרוב הדיאטה נקבעת בהתאם למה שהמטופל אוכל באורח ה"נורמאלי" שיגרתי. וכמובן בשילוב המזונות הייחודי! מניב את התוצאות האופטימאליות לחיטוב הגוף באופן מקסימאלי ומהיר ביותר.

מניעת סוכרת מסוג 2
יש חוקרים הטוענים שניתן למנוע סוכרת מסוג 2, זאת ע"י שינוי בהרגלי החיים. היות ותוכנית תזונה ודיאטה נכונה המותאמים לפרט בשילוב תוכנית אימונים אכן עשויים למנוע את התפתחות הסוכרת מסוג 2. סוכרת מסוג 2 או סוכרת מבוגרים בלשון העם, בעלת מרכיב גנטי חזק יותר, תזונה ואורח חיים משפיעים על הסיכוי שהמחלה תתרחש בגיל צעיר יותר-40 או מבוגר יותר 60 ומעלה או אולי לעולם לא?!. הסיכון לסוג להופעת סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריונית יכול להיות ירידה ע"י בשמירה על משקל תקין – כלומר השמנה יתרה ותזונה לא בריאה.

ויטמין d אוסטאופורוזיס
ויטמין d אוסטאופורוזיס ויטמין D או (Cholecalciferol) הוא ויטמין מסיס בשומן העוזר לגוף לספוג סידן. ויטמינים מסיסים בשומן מאוחסן ברקמות השומן של הגוף. בנוסף לסיוע לגוף לספוג סידן, ויטמין D גם מסייעת לגוף לשמור על כמות של סידן וזרחן בדם הנכונה. תוספת סידן וויטמין D מהווה טיפול הכרחי באוסטיאופורוזיס. מחלת האוסטאופורוזיס נמצאה מלווה באבחון שכיחות גבוהה של חסר בויטמין D. מקורות מזון ויטמין D מצויה במזונות הבאים: מוצרי חלב גבינה חמאה חלב מועשר (כל חלב בארה"ב הוא מועשר בויטמין D) דגים צדפות דגני בוקר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI